jeśli ? może ? nie wygląda mi to na pokazanie brzydoty tego zjawiska racej na doszukiwaniu się "piękna" ..... szczególnie w zestawieniu z resztą zdięć nie bardzo rozumiem gdzie ta "akcja"
X
-
-
troche sylwetka nie wspolgra z twarza. znaczy twarz wyglada normalnie tylko ta sylwetka jest taka "szczupla". Dragan wkłada duzo PS w swoje prace. Mysle ze tutaj tez...5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
popmart, zależy jak odczytywać intencje autora tego zdjęcia. Dla mnie przesłanie tej pracy jest inne - to raczej niemy protest przeciwko chorobie duszy, jaką jest anoreksja. To zdjęcie ma przerażać, ma skłonić do refleksji, ma być może kogoś uchronić przed wpakowaniem się w to bagno.
Oczywiście, domniemując, że autor dopatrywałby się piękna w tej szkaradności i znajdował w niej upodobanie, to praca byłaby objawem patologii.
Uważam jednak, że rola tego przedstawienia jest zdecydowanie inna - to raczej jakby plakat kampanii społecznej, ostry, brutalny, przestrzegający przed popadnięciem w obłęd kreowany przez mass-media i dobitne ukazanie, jak straszne konsekwencje ów obłęd za sobą niesie.
Ukazanie osoby koszmarnie zeszpeconej w konwencji charakterystycznej dla prasowej fotografii mody i glamour to wg mnie zjadliwa ironia i jawne oskarżenie kierowane pod adresem tego środowiska!Ostatnio edytowany przez czornyj; 4171.Komentarz
-
Hmm dziewczyna jest , umalowana, ma kwiat we włosach, ogólnie wyraz fotografii poza modelką oczywiście nie sprawia wrażenia ostrzeżenia kogokolwiek, co byś nie mówił to nie jest zamiar pokazania patologii na zdięciach szczególnie w zestawieniu z innymi modelkami.
W rozumieniu mojej etyki zawodowej , nie jest to etyczne i tyla.Komentarz
-
No właśnie - kwiatek we włosach, makijaż, ********e kolorki, ładnie modelowane światełko, i tylko zamiast ładnej laseczki mamy nagle... trupa. Ta anorektyczka jest właśnie bardziej przerażająca przez tą cukierkowatą otoczkę, stanowi dysonans, jest nie z tej bajki!Komentarz
-
A co powiecie o coraz "piękniejszych" zdjęciach przedstawiających różnego rodzaju dramaty ludzkie?, niektóre wygrywają renomowane konkursy fotografi prasowej, ja np nie wiem czy byłbym w stanie fotografować ludzką śmierć czy rozpacz, a potem z uśmiechem odbierać nagrody, te zdjęcia to naprawdę mały pikuśKilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
Moja galeria: http://laur.ovh.org/Komentarz
-
Zdecydowanie Czornyj ma racje. Te zdjęcia mają przerazić, odstraszyć, może w jakimś procencie zapobiec chorobie. Bądź co bądź anoreksja "zawdzięcza" swoją geneze modzie na bycie szczupłym/chudym. Chcą być modelkami, odchudzają sie coraz bardziej, aż w końcu tracą nad tym kontrole. Zaburzeniu ulega ocena swojej osoby i dochodzi do takich tragedii. Zdjęcia są zapewne werwane z kontekstu z tej misji/akcji w jakiej brały udział.Komentarz
-
anorexia była zawsze , to nie jest produkt naszych czasów, choć współczesna kultura rzeczywićie przykłada rękę do jej "popularyzacji" wśrod kobiet (mężczyźni to tylko ok 1% chorych)Komentarz
-
Te zdjęcia to wielki protest przeciwko kreowaniu wizerunku szczupłości jako kanonu piękna. Dziewczyny to kupują i płacą cenę najwyższą. Tak na prawdę pełną odpowiedzialność ponoszą za ten stan kreatorzy mody, fotograficy, wydawcy, filmowcy. I w większości, niestety, są to mężczyźni.
Prawdopodobnie tej dziewczyny już nie ma!Komentarz
-
To teraz tylko sesja na siłowni i przeciwieństwo czyli bigoreksja, która dotyka w większości mężczyzn...Kilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
Moja galeria: http://laur.ovh.org/Komentarz
-
-
I co Marcin wybrali cię ? Bedziesz nowym Action-ManemZamieszczone przez Zielony
Wczoraj akurat miałem casting do nowej reklamy ACTION-MAN'a.
?
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
Zielony, przed Tobą duża szansa możesz zostać idolem mojego syna, chyba, że chodziło o Mr. Propera.Zamieszczone przez kami74I co Marcin wybrali cię ? Bedziesz nowym Action-Manem
?
Pozdrawiam
PrzemoCKomentarz
-
-
Zamieszczone przez kami74I co Marcin wybrali cię ?Zamieszczone przez PrzemocZielony, przed Tobą duża szansa możesz zostać idolem mojego syna, chyba, że chodziło o Mr. Propera.
Zamieszczone przez DoMiNiQuEZielony nadaje sie predzej do roli Hulka ...tego zielonego miesniaka popromiennego
Zaraz zaraz
Ja nie napisałem, że startuję na/w castingach.
PRACUJĘ na castingach - a to lekka różnica :-D
Generalnie szukali do paru ról; ACTION-MAN'a, jakiegoś NINDŻĘ, i coś tam jeszcze :wink:
Do nowej Bravii szukają z kolei clownów, jokerów itd.
Reklama na antenach już niebawem :grin:Komentarz
Komentarz