Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Peri Noid
    Uzależniony
    • 2006
    • 604

Zamieszczone przez mkwiek
    czasem się nie da, po prostu takie są przepisy. Pani z okienka sie nie chce tłumaczyć jaka jest różnica bo dla przeciętnego Polaka to i tak nie do zrozumienia, ale różnica JEST i to zasadnicza.

(...) drożej, ale i bezpieczniej, taka przesyłka idzie innymi workami, które nie latają przy wyładunku odprawy. wiem co mówię. ogólnie to nie masz racji i tyle
    Mój szwagier pracował w swoim czasie w firmie kurierskiej jako informatyk. Mówił mi, jak to się tam potrafili obchodzić z "delikatnymi przesyłkami". Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby w Poczcie Polskiej było drastycznie inaczej.
    Nie będę się kłócił, jak powinno być - ale mnie razi brak konsekwencji - w jednym urzędzie jest źle, w drugim jest OK. I bądź tu człowieku mądry

PS. Off-topic się zrobił, wystarczy.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Komentarz

• Don SzaSzlykos

SMYCZKI WYPAS !!!

dzięki DIODAK - lans na całego

Komentarz

• Diodak
        Uzależniony
        • 2005
        • 696

Zamieszczone przez KuchateK
        Po kilku ostatnich moich ostatnich wycieczkach na poczte mam checi mordercze Mozna sie naprawde zdenerowac "jakoscia" obslugi. Ale prawdziwa tragedia zaczyna sie jak ma sie porownanie do czegos co dziala znacznie lepiej, normalnie.
        A pamiętasz jak szukali twojej paczki u mnie na poczcie? Panie piły kawę a tu pech że my coś od nich chcemy. Niestety musieliśmy poczekać aż dopiją do konca :-x i w końcu ktoś podszedł. Teraz problem znaleźć kwit.. a po kilku minutach przegladania w kółko tych samych papierków jak już się znalazł to trzeba było czekać drugie tyle aż znajdzie się paczka.:wink:
        Ostatnio edytowany przez Diodak; 2436.
        EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• KuchateK
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 4895

Jedna rzecz rozwala mnie totalnie Na poczcie nie mozna dostac tego co powinno tam byc: pudelka na paczke. Bynajmniej nie dlatego, ze poczta takich nie oferuje. W innym oddziale dostalem (po dluzszym poszukiwaniu w innych). Ot ktos tam w "moim" oddziale uwaza (i nie tylko, jest to nagminne), ze takie cos jest kompletnie zbednym rarytasem. O darmowych to mozna tylko pomarzyc.

Problem w tym jednak wiekszy, ze zarowno w tym jak i innych oddzialach obok braku pudelek nie ma problemu z nabyciem wielu rodzajow zniczy (mimo ze swieto zmarlych za 10 miesiecy), poradnikow domowych, ciastek, majtek i wszelkiego innego badziewia, o ktorym nigdy bym nie pomyslal ze mozna kupic to na poczcie Nawet nie bede wymienial... Paranoja.
          ...

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Peri Noid
            Mi kiedyś poczta nie doręczyła przesyłki (która wróciła do nadawcy), bo listonoszowi nie chciało się zostawić w skrzynce awizo, tylko oznaczył paczkę jako dwukrotnie awizowaną (o czym nic nie wiedziałem). Z inną było dokładnie tak samo, ale ponieważ znałem numer przesyłki, to się poszedłem dowiedzieć - okazało się, że paczka jest, czeka, ale listonosz znów nie zostawił awizo.
            Tez o tym pomyslalem. Dostalem od nadawcy numer przesylki i sprawdzilem - nie ma u mnie w urzedzie pocztowym takiej przesylki jako nieodebranej (pani przy mnie sprawdzala w swojej ksiazce przesylek), czyli nie dotarla do mojego urzedu pocztowego.Tak wiec dzis do nadawcy zadzwonilem zeby zaczynal procedure reklamacyjna. A 160zl od dawna lezy na koncie nadawcy . To mi dalo nauczke zeby kombinowac chocby wczesniej z pracy sie zwolnic ale brac odbior osobisty nawet jesli na drugi kraniec Warszawy mialbym zasuwac .

Komentarz

• decha
              Bywalec
              • 2006
              • 110

W końcu dotarły też do Częstochowy
              www.piotrdeska.pl
              www.piotrdeska.pl/blog

Komentarz

• blum
                Uzależniony
                • 2006
                • 509

ja mam od wczoraj smyczke i powiem, ze sie podoba
                pozdrawiam i czekam na kolejna ture i kalendarz ;-)

Komentarz

• ishi
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 145

mam i ja serdeczne dziękuje za poświęcenie dla sprawy..

Komentarz

• strikeman

no to chyba mamy już wszyscy
                    dzięki wielkie!

Komentarz

• nuovo
                      Dopiero zaczyna
                      • 2007
                      • 43

... no nie wszyscy.
                      Ja jeszcze sobie spokojnie i cierpliwie czekam. Jestem na liście więc wsio jest OK. Bez pośpiechu.

Pozdrawiam
                      Zdjęcia ślubne
                      Różności...

Komentarz

• daszek
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 115

do mnie doszly - sa super

Dzieki

Komentarz

• Dilbercik
                          Bywalec
                          • 2004
                          • 134

doszlo ... ale przez listonosza serce w gardle.. zostawil awizo a na nim ze to przesylka z urzedu skarbowego.. a wiadomo jak US to serce w gardle

ps. widzialem wiele smyczek. lecz jakosc naszych forumowych baaardzo bardzo mnie zaskoczyla na +
                          Dziekuje
                          Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L)

Komentarz

• Peri Noid
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 604

Warszawska Poczta w końcu i do mnie dostarczyła przesyłkę :-) Teraz się tylko zastanawiam, co na tych smyczach powiesić ;-)
                            Dzięki
                            Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Komentarz

• Nortberg
                              Dopiero zaczyna
                              • 2006
                              • 35

Też odstałem.
                              Smycz i ID Rewelacja.
                              Dzięki Diodak

Komentarz

• bs300f
                                Coś już napisał
                                • 2006
                                • 68

Niezliczona ilość podziękowań dla wszystkich którzy przyczynili się do zorganizowania tej akcji a specjalne dla Diodak’a i jego mamy – wielkie dzięki.

Komentarz

Pracuję...