Zamieszczone przez JSK
X
-
E.. pewnie że ma znaczenie. Żeby Kubica nie był nasz - z Polski to nie było by nawet tego wątku
To trzeba zapytać jakiegoś psychologa dlaczego tak jest, jednak wydaje mi się że odzywa się w nas mały patriotyzm
-
TV4 jest ale zaraz nie bedzie
Pamietam, jak z 10 lat temu w programie TV Regionalnej pokazywali jakiegos leszcza (lat 10-11), ktory zdobywal jeden za drugim puchary na torach kartingowych i tlumaczyli te wszystkie stopnie kariery zeby dostac sie do F1 (tych eFów jest jak psóF) i szukali sponsora, bo chlopak mocno odstawal od kolegow, a on skromnie mowil, ze start w F1 jest jego marzeniem. Szok, ze po tylu latach, niesamowite wrecz, ile potrzeba treningu, zeby takim bolidem dobrze wypasc. Dlatego zwykle prawo jazdy ma sie raczej nijak do tego typu jazdy
Osobiscie nie lubie wyscigow, toleruje jedynie sluszne rajdy he he.
Komentarz
-
Nie rajdowym, tylko wyścigowym. To jest zupełnie inny styl jazdy. Choć Robert startował jako gość np. w Warszawskiej Barbórce.Zamieszczone przez akustykpanstowy egzaminator Kubicy (ktory wiedzial, ze chlopak jest kierowca rajdowym)Komentarz
-
-
ZTCP Frenzen miał taki problem, dostał za szarżowanie po ulicach - przekroczył chyba prędkość o 100 czy ileś tam he he.Zamieszczone przez piast9AFAIR kierowca F1 musi miec prawo jazdy. Swego czasu był nawet mały problem, bo któremuś z kierowców cofnięto prawko za jakieś wykroczenia drogowe ale się udało to załagodzić.Komentarz
-
Wczoraj juz pojwiła sie teoria że te brakujące 2 kg wynikło ze złuzycia opon na których jechał ponad 50 okrążeń bez zmiany.
Dziś w radiowej "trójce" słyszałem że przy zderzeniu z ogrodzeniem prawdopodobnie zgubił jeden z balastów wolframowych które mają zapewnić odpowiednią wagę bolidu - limit 600kg. Nie da się tego zrobic w trakcie wyścigu. Ponoć komplet takich balastów kosztuje 40 000 euro.
I co ciekawe słuszałe że ta decyzja o dyskfalifikacji nie jeste jeszcze ostateczna bo ponoć są jakieś możliwości odwołań.
Thorin: co do wieku to ponoć w tym roku kończy 22 lata, a co do Schummachera to warto dodać że wyprzedził Ralfa, do Michaela (tego właściwego Schummachera troszkę mu zabrakło).
Dziś ma zapasć decyzja czy Kubica pojedzie za 3 tygodnie w następnej eliminacji.kazperKomentarz
-
teoria nie jest teoria, tylko faktem. zbyt mocne zuzycie opon, wynikalo z tego, ze Kubica mial zmieniona strategie w czasie wyscigu (po rozwalonym "nosie") i dluzej jechal na zestawie gum...Zamieszczone przez kazperWczoraj juz pojwiła sie teoria że te brakujące 2 kg wynikło ze złuzycia opon na których jechał ponad 50 okrążeń bez zmiany.
Dziś w radiowej "trójce" słyszałem że przy zderzeniu z ogrodzeniem prawdopodobnie zgubił jeden z balastów wolframowych które mają zapewnić odpowiednią wagę bolidu - limit 600kg. Nie da się tego zrobic w trakcie wyścigu. Ponoć komplet takich balastów kosztuje 40 000 euro.
I co ciekawe słuszałe że ta decyzja o dyskfalifikacji nie jeste jeszcze ostateczna bo ponoć są jakieś możliwości odwołań.
teoria z balastem to byl pierwszy pomysl menedzera Kubicy. dosc szybko zdementowany...
a odwolania nie bedzie, bo BMW zaakceptowalo decyzje oficjalnie...
to ja moze jednak polece www.f1.com lub www.f1-live.com/en jako zrodlo informacji, zamiast polskich mediow
Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.Komentarz
-
dokladnie, w Polsce nie ma dziennikarzy znajacych sie na temacieZamieszczone przez akustykto ja moze jednak polece www.f1.com lub www.f1-live.com/en jako zrodlo informacji, zamiast polskich mediow
Komentarz
-
-
-
uchm, jechałem niedawno w czechach trochę poza autostradami - i faktycznie wszyscy równo noga za nogą 60-70 max 90 km/h - po 15 minutach tak chce się spać, że aż jest to niebezpieczne... :-? u nas nie ma takich problemówZamieszczone przez zanussijuz nawet w takich Czechach wszyscy w miastach 50 km/h a poza miastem góra 100 km/h i baaardzo rzadko ktoś tam piratuje... a u nas? zgroza!
pozdro.,
m.
Hm... Wolframowych? Dlaczego? Przecież dla masy to wszystko jedno z czego jest balast zrobiony. Byle ciężki i jak najmniej miejsca zajmował. Chyba że balast ten dają do środka rury wydechowej...Zamieszczone przez kazper(...) prawdopodobnie zgubił jeden z balastów wolframowych które mają zapewnić odpowiednią wagę bolidu - limit 600kg. Nie da się tego zrobic w trakcie wyścigu. Ponoć komplet takich balastów kosztuje 40 000 euro.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
Komentarz