Zamieszczone przez DoMiNiQuE
X
-
Jak zona przygotowuje rozne prezentacje pod PP lub tabele i wykresy w Excelu, to wtedy wychodzi brak kompatybilnosci - zawsze sie cos sypnie
-
Eee, ja juz dobrze znam kompatybilnosc formatowania dokumentow office'a tworzonych przez kobiety
(to jest zart oczywiscie
) Z kompatybilnoscia nie powinno byc zadnych problemow! Poza tym Macowy Office dziala zdecydowanie sprawniej niz Windowsowy odpowiednik
Komentarz
-
Dzięki za info.Zamieszczone przez emisiaczekmodel nx7400 3500brutto za tego konfiga z gory, jedynie co nie pasuje do niego to grafika ale graczem juz nie jestem
Sam myślę o tym notebooku dlatego, że ma matrycę WVA (a nie jakieś nędzne TN jak cała reszta w tym przedziale cenowym). Co prawda jest to matryca BRIGHT, ale teraz chyba większość ma takie, trzeba to jakoś przeboleć.DSLRs & lensesKomentarz
-
No to jeszcze wystarczy napisac ile osob kupuje markowe komputeryZamieszczone przez PikczerA ceny Jac (jak kolega wczesniej zauwazyl) sa juz takie same jak markowych pecetow i dobrze by bylo, gdybys to w koncu zrozumial :wink:
- rozumiesz ;-) ?
Porownuje sie do skladakow bo 99% to skladaki - jedynie duze firmy moga sobie pozwolic na markowe komputery - ale oni kupuja je w przetargach i tez pewnie ceny maja znacznie nizsze ;-)
poza tym ile razy ja slyszalem od makowcow ze winda jest be - a teraz slysze ze wy na to czekaliscie
Komentarz
-
Nie mowilem o sobie i nie czekalem, bo winda jest beZamieszczone przez Jacpoza tym ile razy ja slyszalem od makowcow ze winda jest be - a teraz slysze ze wy na to czekaliscie
Poza tym nie mam intela tylko ppc wiec windy nie postawie.
A ze niektorym sie moze do czegos przydac to inna sprawa
Komentarz
-
To i ja dorzucę co-nie-co...
A propos cen nowych Maków Pro:
na keynote z WWDC pokazali ile ma kosztowac MacPro QuadXeon z 1GB RAM i 250GB HDD w porownianiu do podobnego Dell'a: 2500$ vs 3500$... Zatem Apple jest tanszy o caly tysiac!Komentarz
-
-
-
Jac, a ile jest w naszym pieknym kraju reklam telewizyjnych Porsche, BMW, czy chocby Mercedesa? - rozumiesz?Zamieszczone przez JacNo to jeszcze wystarczy napisac ile osob kupuje markowe komputery
- rozumiesz ;-) ?
Procentowo, to nie jestesmy brani pod uwage pod wzgledem sprzedazy przez Apple'a.
To, ze nasz kraj (i ludzie w nim) sa biedni nie oznacza, ze trzeba caly czas negowac firme, dzieki ktorej jest jakas konkurencja na rynku a windows i obudowy wygladaja coraz ladniej a nie brzydziej. A to, ze drozszy niz skladak Kowalskiego... kurde! i dobrze, ze nie taka obieraja sobie konkurencje :cool:Zamieszczone przez JacPorownuje sie do skladakow bo 99% to skladaki - jedynie duze firmy moga sobie pozwolic na markowe komputery
Bo jest beeeZamieszczone przez Jacpoza tym ile razy ja slyszalem od makowcow ze winda jest be - a teraz slysze ze wy na to czekaliscie
, a moja wypowiedz byla na zasadzie: teraz zainstaluje sobie Corela zeby moc konwertowac pliki do Illustratora
Komentarz
-
Geez! Swietne!Zamieszczone przez DoMiNiQuEAle czego sie nie robi aby sie uwolnic od windowsa i nie skonczyc w ten sposob
...
Mnie sie troche przestalo chciec pisac o Apple'u. Najbardziej mi sie
podoba nowa kampania reklamowa jaka, tu maja. Dobry pomysl
i dobre spoty, tylko jakies 10 lat za pozno...
A kampania jest mniej wiecej taka: stoi dwoch chlopakow, jeden
jest "cool", normalnie ubrany luzak, jeden w garniturku typu "kujon".
Ten cool to Mac, ten w garniturku to PC.
No i gadaja jak kumple, ten cool: choc porobimy jakies fajne rzeczy
(wychodzac z pudla), ten drugi: no co ty, musze najpierw sprawdzic
wszystkie drivery, zainstalowac od nowa system, a w ogole reszta mnie
jest w pozostalych pudlach :-)
Spotow jest kilka, wszystkie w tym stylu, jak to Mac jest prosty,
od razu do uzytku, nie ma wirusow itd.
To wszystko KIEDYS byla prawda. Nie, odkad na nim dzialaja windoze.
Fakt, ze nadal jest prosty w uzytku, ale np. z kwestia wirusow
bym uwazal...
Skoro Mac stal sie zwyklym pecetem, to jaka jest jego wyzszosc?
Apple powinien olac sprzet i stac sie firma software'owa.
Sprzedawac swietny system operacyjny i oprpgramowanie do niego.
Naprawde Apple to nie jest juz Apple, to po prostu iPod company...Komentarz
-
I do tego wszystkiego to zmierza.Zamieszczone przez snowboarderApple powinien olac sprzet i stac sie firma software'owa.
Sprzedawac swietny system operacyjny i oprpgramowanie do niego.Komentarz
-
A gdzie tam
Nigdzie nie zmierza
Nie bedzie OS X'a na komputery inne niz Apple. To sa slowa Stefana.
Co do win i wirusow. Przecierz kazdy, kto zainstaluje Win na Mac'u musi sie z tym liczyc. To normalne, ze ten system jest podatny na wszelkiego rodzaju syfy. Robi to na wlasna prosbe.
A tak btw, slyszeliscie, ze nowy Internet Explorer 7 bedzie mial wbudowany licznik, ktory bedzie pokazywal ile osob w danym momencie przeglada Twoj komputer?

Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.Komentarz
-
Jedna mysl mnie ciagle dopada ... Takie macie wszystko super a bez windy nadal sie obejsc nie mozecieZamieszczone przez DoMiNiQuEWielu makowcow zainstaluje/zasinstalowalo sobie jako drugi system winde za pomoca bootcampa
Wymien choc jedno skuteczne zabezpieczenie softu przed zainstalowaniem...Zamieszczone przez DoMiNiQuEGorzej z PC. Tam OS X'a tak latwo nie zainstalujesz, szczegolnie gdy zalezy Ci na legalnym sofcie (ponoc leopard bedzie mial lepsze zabezpieczenia pod tym wzgledem).
No wlasnie
Satelajty (te od toszibow) stoja wyzej jakosciowo jak delle. Cenowo tezZamieszczone przez DoMiNiQuECo do cen. Wcale nie sa 2x wyzsze. Ceny mac'ow sa na poziomie markowych pecetow jak dell i ajbiem. Nie porownuj cen do tajwanskich wynalazkow jakimi sa makretowe blaszaki i laptoty actina czy tez inne satelajty
Dell ostatnio w wielu miejscach (doslownie mowiac) zszedl na psy. Ale cenowo nie da sie go dogonic.
Poza tym ile czasu nie sa drozsze? Dwa czy trzy miesiace? Bo dopiero po wprowadzeniu inteli do kompow zaczely ceny miec normalniejszy poziom... Jak pisalem. Trudno by bylo wytlumaczyc klientom czemu to samo w delu kosztuje 3x mniej, wiec cena spadla
Dokladnie jak napisalem wyzejZamieszczone przez DoMiNiQuEPoza tym Macowy Office dziala zdecydowanie sprawniej niz Windowsowy odpowiednik

Mam dziwne przeczucie, ze z tym tak samo bedzie jak z wykresami dell vs g5 od apla, ktore dokladnie odwrotnie przekladaly sie na rzeczywistosc.Zamieszczone przez Jerry99na keynote z WWDC pokazali ile ma kosztowac MacPro QuadXeon z 1GB RAM i 250GB HDD w porownianiu do podobnego Dell'a: 2500$ vs 3500$... Zatem Apple jest tanszy o caly tysiac!...Komentarz
-
Niektorym sie udajeZamieszczone przez KuchateKJedna mysl mnie ciagle dopada ... Takie macie wszystko super a bez windy nadal sie obejsc nie mozecie
Problem polega na tym, ze niestety niektorzy debile programisci potrafia pisac programy (programy do zarzadzania firma, ksiegowosc, zusy, gry
) tylko pod win lub po prostu uznawaja, ze OS X jest z kosmosu i nikt tego nie uzywa :rolleyes: Pod drugie nie raz sie nie oplaca wypuszczac im softu, ktorego bedzie uzywac niewielki % uzytkownikow.
Nie ma zabezpieczen, ktorych nie da sie obejsc. To jest oczywisteZamieszczone przez KuchateKWymien choc jedno skuteczne zabezpieczenie softu przed zainstalowaniem...
No wlasnie
Jedyna z metod jest licencja. Firmy i uczciwi uzytkownicy nie beda pracowac na skrakowanym os x'ie. Poza tym, pecetowe OS X'y nie dzialaja na kazdym sprzecie. Z niektorymi sa problemy, nie ma sterownikow, nie dziala system update i mnustwo innych problemow. Poza tym wyskoczylbys z taka toshiba i zainstalowanym OS X'em? Siara troche nie? 
Jesli to jest synonim pecetowej jakosci to ja wychodzeZamieszczone przez KuchateKSatelajty (te od toszibow) stoja wyzej jakosciowo jak delle. Cenowo tez
Dell ostatnio w wielu miejscach (doslownie mowiac) zszedl na psy.
Ja Cie prosze KuchateK, toz to tandeta jest 
A wiesz, ze Office powstal najpierw na Mac'a a dopiero pozniej na PC? Nawet Bill wolal pracowac na Macach. Niestety nie moge znalezc linka z ta informacjaZamieszczone przez KuchateKDokladnie jak napisalem wyzej

Komentarz

Komentarz