X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pikczer
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2578

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    Pikczer, MS Office jest pod OS X's w wersji 2004 wiec nie musisz sie zmuszac do windy (ewentualnie NeoOffice)
    Jak zona przygotowuje rozne prezentacje pod PP lub tabele i wykresy w Excelu, to wtedy wychodzi brak kompatybilnosci - zawsze sie cos sypnie

Komentarz

• DoMiNiQuE
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3548

Eee, ja juz dobrze znam kompatybilnosc formatowania dokumentow office'a tworzonych przez kobiety (to jest zart oczywiscie ) Z kompatybilnoscia nie powinno byc zadnych problemow! Poza tym Macowy Office dziala zdecydowanie sprawniej niz Windowsowy odpowiednik

Komentarz

• Mikołaj
        Bywalec
        • 2005
        • 173

Zamieszczone przez emisiaczek
        model nx7400 3500brutto za tego konfiga z gory, jedynie co nie pasuje do niego to grafika ale graczem juz nie jestem
        Dzięki za info.

Sam myślę o tym notebooku dlatego, że ma matrycę WVA (a nie jakieś nędzne TN jak cała reszta w tym przedziale cenowym). Co prawda jest to matryca BRIGHT, ale teraz chyba większość ma takie, trzeba to jakoś przeboleć.
        DSLRs & lenses

Komentarz

• Jac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4813

Zamieszczone przez Pikczer
          A ceny Jac (jak kolega wczesniej zauwazyl) sa juz takie same jak markowych pecetow i dobrze by bylo, gdybys to w koncu zrozumial :wink:
          No to jeszcze wystarczy napisac ile osob kupuje markowe komputery - rozumiesz ;-) ?

Porownuje sie do skladakow bo 99% to skladaki - jedynie duze firmy moga sobie pozwolic na markowe komputery - ale oni kupuja je w przetargach i tez pewnie ceny maja znacznie nizsze ;-)

poza tym ile razy ja slyszalem od makowcow ze winda jest be - a teraz slysze ze wy na to czekaliscie
          Instagram

Komentarz

• DoMiNiQuE
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3548

Zamieszczone przez Jac
            poza tym ile razy ja slyszalem od makowcow ze winda jest be - a teraz slysze ze wy na to czekaliscie
            Nie mowilem o sobie i nie czekalem, bo winda jest be Poza tym nie mam intela tylko ppc wiec windy nie postawie.
            A ze niektorym sie moze do czegos przydac to inna sprawa

Komentarz

• Jerry99
              Bywalec
              • 2005
              • 225

To i ja dorzucę co-nie-co...
              A propos cen nowych Maków Pro:
              na keynote z WWDC pokazali ile ma kosztowac MacPro QuadXeon z 1GB RAM i 250GB HDD w porownianiu do podobnego Dell'a: 2500$ vs 3500$... Zatem Apple jest tanszy o caly tysiac!
              == Jerry99 ==
              aparat, p-5000, jabłka i aperture...
              http://www.jwroblewski.com

Komentarz

• DoMiNiQuE
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3548

I co z tego skoro profesjonalisci kupuja sprzet w Media Markt Prawda Jac?

Komentarz

• Jac
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 4813

I co z tego skoro profesjonalisci kupuja sprzet w Media Markt Prawda Jac?
                  no ja akurat w Action.pl , znacznie taniej niz MediaMarkt
                  Instagram

Komentarz

• DoMiNiQuE
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3548

MacPro dostepny juz w SADzie KLIK

Cena jak to w Polsce zazwyczaj bywa lekko kosmiczna
                    Ale czego sie nie robi aby sie uwolnic od windowsa i nie skonczyc w ten sposob

Komentarz

• Pikczer
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2578

Zamieszczone przez Jac
                      No to jeszcze wystarczy napisac ile osob kupuje markowe komputery - rozumiesz ;-) ?
                      Jac, a ile jest w naszym pieknym kraju reklam telewizyjnych Porsche, BMW, czy chocby Mercedesa? - rozumiesz?
                      Procentowo, to nie jestesmy brani pod uwage pod wzgledem sprzedazy przez Apple'a.

Zamieszczone przez Jac
                      Porownuje sie do skladakow bo 99% to skladaki - jedynie duze firmy moga sobie pozwolic na markowe komputery
                      To, ze nasz kraj (i ludzie w nim) sa biedni nie oznacza, ze trzeba caly czas negowac firme, dzieki ktorej jest jakas konkurencja na rynku a windows i obudowy wygladaja coraz ladniej a nie brzydziej. A to, ze drozszy niz skladak Kowalskiego... kurde! i dobrze, ze nie taka obieraja sobie konkurencje :cool:

Zamieszczone przez Jac
                      Bo jest beee , a moja wypowiedz byla na zasadzie: teraz zainstaluje sobie Corela zeby moc konwertowac pliki do Illustratora

Komentarz

• snowboarder
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1358

Ale czego sie nie robi aby sie uwolnic od windowsa i nie skonczyc w ten sposob

...
                        Geez! Swietne!

Mnie sie troche przestalo chciec pisac o Apple'u. Najbardziej mi sie
                        podoba nowa kampania reklamowa jaka, tu maja. Dobry pomysl
                        i dobre spoty, tylko jakies 10 lat za pozno...
                        A kampania jest mniej wiecej taka: stoi dwoch chlopakow, jeden
                        jest "cool", normalnie ubrany luzak, jeden w garniturku typu "kujon".
                        Ten cool to Mac, ten w garniturku to PC.
                        No i gadaja jak kumple, ten cool: choc porobimy jakies fajne rzeczy
                        (wychodzac z pudla), ten drugi: no co ty, musze najpierw sprawdzic
                        wszystkie drivery, zainstalowac od nowa system, a w ogole reszta mnie
                        jest w pozostalych pudlach :-)
                        Spotow jest kilka, wszystkie w tym stylu, jak to Mac jest prosty,
                        od razu do uzytku, nie ma wirusow itd.
                        To wszystko KIEDYS byla prawda. Nie, odkad na nim dzialaja windoze.
                        Fakt, ze nadal jest prosty w uzytku, ale np. z kwestia wirusow
                        bym uwazal...
                        Skoro Mac stal sie zwyklym pecetem, to jaka jest jego wyzszosc?
                        Apple powinien olac sprzet i stac sie firma software'owa.
                        Sprzedawac swietny system operacyjny i oprpgramowanie do niego.

Naprawde Apple to nie jest juz Apple, to po prostu iPod company...

Komentarz

• Pikczer
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2578

Zamieszczone przez snowboarder
                          Apple powinien olac sprzet i stac sie firma software'owa.
                          Sprzedawac swietny system operacyjny i oprpgramowanie do niego.
                          I do tego wszystkiego to zmierza.

Komentarz

• DoMiNiQuE
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 3548

A gdzie tam Nigdzie nie zmierza Nie bedzie OS X'a na komputery inne niz Apple. To sa slowa Stefana.
                            Co do win i wirusow. Przecierz kazdy, kto zainstaluje Win na Mac'u musi sie z tym liczyc. To normalne, ze ten system jest podatny na wszelkiego rodzaju syfy. Robi to na wlasna prosbe.

A tak btw, slyszeliscie, ze nowy Internet Explorer 7 bedzie mial wbudowany licznik, ktory bedzie pokazywal ile osob w danym momencie przeglada Twoj komputer?

Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.

Komentarz

• KuchateK
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 4895

Wielu makowcow zainstaluje/zasinstalowalo sobie jako drugi system winde za pomoca bootcampa
                              Jedna mysl mnie ciagle dopada ... Takie macie wszystko super a bez windy nadal sie obejsc nie mozecie

Gorzej z PC. Tam OS X'a tak latwo nie zainstalujesz, szczegolnie gdy zalezy Ci na legalnym sofcie (ponoc leopard bedzie mial lepsze zabezpieczenia pod tym wzgledem).
                              Wymien choc jedno skuteczne zabezpieczenie softu przed zainstalowaniem...
                              No wlasnie

Co do cen. Wcale nie sa 2x wyzsze. Ceny mac'ow sa na poziomie markowych pecetow jak dell i ajbiem. Nie porownuj cen do tajwanskich wynalazkow jakimi sa makretowe blaszaki i laptoty actina czy tez inne satelajty
                              Satelajty (te od toszibow) stoja wyzej jakosciowo jak delle. Cenowo tez Dell ostatnio w wielu miejscach (doslownie mowiac) zszedl na psy. Ale cenowo nie da sie go dogonic.

Poza tym ile czasu nie sa drozsze? Dwa czy trzy miesiace? Bo dopiero po wprowadzeniu inteli do kompow zaczely ceny miec normalniejszy poziom... Jak pisalem. Trudno by bylo wytlumaczyc klientom czemu to samo w delu kosztuje 3x mniej, wiec cena spadla

Poza tym Macowy Office dziala zdecydowanie sprawniej niz Windowsowy odpowiednik
                              Dokladnie jak napisalem wyzej

Zamieszczone przez Jerry99
                              na keynote z WWDC pokazali ile ma kosztowac MacPro QuadXeon z 1GB RAM i 250GB HDD w porownianiu do podobnego Dell'a: 2500$ vs 3500$... Zatem Apple jest tanszy o caly tysiac!
                              Mam dziwne przeczucie, ze z tym tak samo bedzie jak z wykresami dell vs g5 od apla, ktore dokladnie odwrotnie przekladaly sie na rzeczywistosc.
                              ...

Komentarz

• DoMiNiQuE
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 3548

Zamieszczone przez KuchateK
                                Jedna mysl mnie ciagle dopada ... Takie macie wszystko super a bez windy nadal sie obejsc nie mozecie
                                Niektorym sie udaje
                                Problem polega na tym, ze niestety niektorzy debile programisci potrafia pisac programy (programy do zarzadzania firma, ksiegowosc, zusy, gry ) tylko pod win lub po prostu uznawaja, ze OS X jest z kosmosu i nikt tego nie uzywa :rolleyes: Pod drugie nie raz sie nie oplaca wypuszczac im softu, ktorego bedzie uzywac niewielki % uzytkownikow.

Wymien choc jedno skuteczne zabezpieczenie softu przed zainstalowaniem...
                                No wlasnie
                                Nie ma zabezpieczen, ktorych nie da sie obejsc. To jest oczywiste Jedyna z metod jest licencja. Firmy i uczciwi uzytkownicy nie beda pracowac na skrakowanym os x'ie. Poza tym, pecetowe OS X'y nie dzialaja na kazdym sprzecie. Z niektorymi sa problemy, nie ma sterownikow, nie dziala system update i mnustwo innych problemow. Poza tym wyskoczylbys z taka toshiba i zainstalowanym OS X'em? Siara troche nie?

Satelajty (te od toszibow) stoja wyzej jakosciowo jak delle. Cenowo tez Dell ostatnio w wielu miejscach (doslownie mowiac) zszedl na psy.
                                Jesli to jest synonim pecetowej jakosci to ja wychodze Ja Cie prosze KuchateK, toz to tandeta jest

Dokladnie jak napisalem wyzej
                                A wiesz, ze Office powstal najpierw na Mac'a a dopiero pozniej na PC? Nawet Bill wolal pracowac na Macach. Niestety nie moge znalezc linka z ta informacja

Komentarz

Pracuję...