X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Iksrat

Zamieszczone przez Marek47
    ...Mam w zestawie płytki z programami Digital Photo Professional,Zoom Browser i EOS Utility.Po zainstalowaniu wszystko działa ok.Ale jest jeden "myk" --one mają interfejs w j.angielskim(wprawdzie znam trochę angielski ale nie aż tak jak bym potrzebował aby w płni korzystać z tych programów).Wiem,że w zestawach kupowanych w polskich sklepach są dołączone instrukcje użytkowania tych programów w języku polskim-takie przewodniki.Błagam,jeśli ktoś z forumowiczów dysponuje tymi instrukcjami to niech by zechciał mnie nimi poratować...
    Na CB jest coś takiego jak "Szukaj", to naprawdę działa. Gdybyś jednak miał z tym problem, to poniżej masz link:

Komentarz

• vuki
      Bywalec
      • 2006
      • 190

Iksrat - ja odgrzalem stary post bo nie chcialem zakladac nowego
      uzylem funkcji szukaj ale nie znalazlem odpowiedzi
      Marek47 zalozyl go 2 lata temu

mogles jednak to przeoczyc to ten deszcz w Krakowie nie dziala dobrze na psychike
      pozdrawiam Cie z Krakowa

Komentarz

• Iksrat

W takim razie, przepraszam.
        Ostatnio edytowany przez Gość; 14978.

Komentarz

• lens armstrong
          Dopiero zaczyna
          • 2010
          • 41

Witam,
          czy DPP posiada licencję komercyjną, tzn. chodzi mi o to czy mogę zainstalować do na komputerze w firmie, w której pracuję?
          Profil działalności firmy jest daleki od fotograficznego, ale zdjęcia na jej potrzeby wykonuję, a że lubię RAW więc chciałbym wywoływać je w np. DPP, który otrzymałem przy zakupie mojego prywatnego Canona.
          Skomplikowana struktura trochę ??:

Sorry za odkopywanie starych tematów, jeśli temat był poruszany proszę o przekierowanie (i tak, szukałem w szukajce i to wszystko co znalazłem)

Pzdr

Komentarz

• kaqkaba
            Bywalec
            • 2009
            • 115

Nie znam co prada zapisów licencji DDP. Ale skoro sprzęt (i dołączone do niego oprogramowanie) nie jest własnością firmy tylko Twoją to licencja jest również Twoja a nie firmy w której pracujesz.
            C500d; C15-85; C50/1,4; T70-300VC; C10-22, KIT z IS (poszedł do dobrego człowieka)

Komentarz

• YaneC
              Początki nałogu
              • 2009
              • 367

Zamieszczone przez kaqkaba
              licencja jest również Twoja
              Widziałeś przy instalacji DPP jakieś warunki umowy, wpisywałeś gdzieś nr licencji ?!
              BYKOM STOP

Komentarz

• myslidar
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1010

Jest wiele programów, które są darmowe do użytku domowego, a do komercyjnego już nie. A wszystko co masz na komputerze firmowym jest za takie uznawane. Trzeba przeczytać dokładnie warunki licencji i tyle.
                Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
                Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Komentarz

• dziobolek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2634

Zamieszczone przez YaneC
                  Widziałeś przy instalacji DPP jakieś warunki umowy...?!
                  Oczywiście że jest licencja do zaakceptowania...

Pozdrówka!
                  "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
                  Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
                  tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• lens armstrong
                    Dopiero zaczyna
                    • 2010
                    • 41

Dzięki za info :-)
                    Mam jeszcze jedno odmienne pytanie, czy w DPP można uzyskać taki efekt:
                    http://www.dfv.pl/warsztaty-photoshop-2.html?id=458 ?
                    Moja znajomość DPP jest tak jakby słaba i sądzę że się nie da, ale...
                    A jeśli się nie da to w jakich programach można (pomijam cs)?
                    Chciałem zapytać o to w wątku o ps elements 9, ale został zamknięty (czy 9 da radę?)

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...