X
-
-
Zgadzam sie z powyzszymI refuse to buy anything with DRM or copy protection added, if it means going without new movies/music then I am happy to do so.
Ich polityka daje wiele podstaw do przejscia na linuxaSo let me understand this Microsoft is adding all these new security features to make the movie industry happy but I'm the one who is going to have to pay for it, yep sounds consumer friendly to me.
Jeszcze tylko ten photoshop... Ale do tego mozna pokisic na dysku partycje z XP.
Ale prawdziwy smiech to bedzie, jak z tymi ich zabezpieczeniami bedzie tak samo jak ze wszystkimi innymi do tej pory
Schneier's Law: any person can invent a security system so clever that she or he can't think of how to break it....Komentarz
-
Ot i powod by sie wstrzymac z Vista, mimo wstepnych ochow i achow... no ale co to dla mnie
. Do 2005 roku smigalem na dobrze stuningowanym Win ME, obecnie w czasach mocno rozwinietych WinXP i poczatkow Visty smigam na Win2000. Niestety ... wybor teraz padnie na XP a nie Viste... a XP potrzebne bo za malo nowych programow (Lightroom i CS3 bety, kilka co nowszych a interesujacych mnie gier) nie rusza na 2000
.
Komentarz
-
Vitez, w sumie na Twoim miejscu zrobilbym to samo. Vista w ogole mnie nie przekonuje swoimi fajerwerkam a XP to "dobry" (
) i sprawdzony windows, ale pamietaj, ze za rok bedziesz znow niezadowolony. Z tego co wyczytalem w 2008 roku XP ma umrzec smiercia naturalna przez zaprzestanie supportu dla tego systemu ze strony Microsoftu.
Komentarz
-
Sprezaja sie jakos dziwnie szybko... dla Win98/ME itp koniec supportu byl dopiero 11 lipca 2006. Mam glupie wrazenie ze i tu jednak nie bedzie tak szybko dla XP.Vitez, w sumie na Twoim miejscu zrobilbym to samo. Vista w ogole mnie nie przekonuje swoimi fajerwerkam a XP to "dobry" (
) i sprawdzony windows, ale pamietaj, ze za rok bedziesz znow niezadowolony. Z tego co wyczytalem w 2008 roku XP ma umrzec smiercia naturalna przez zaprzestanie supportu dla tego systemu ze strony Microsoftu.Komentarz
-
No raczej nie bedzie... W rzadowych u mnie dopiero nastapila masowa przesiadka z 2k na XP
Nie obetna wiec wsparcia w przyszlym roku, bo tego systemu tu beda uzywac z 5 lat minimum 
Co do reszty... Crack na cale AACS juz jest. Z opisow wynika ze byl prostrzy do zdobycia jak DeCSS przy DVD. A tak naprawde jeszcze produktow w sklepach nie ma a juz mozna je swobodnie przegrywac.
W windows'ie napewno bedzie tak samo z calym tym syfem ograniczajacym... Wiec po co bylo to robic? Moze w koncu kiedys do nich dotrze ze co nie wymysla jest psu na bude i dalej beda stac w metrze ze spiraconymi plytami. Ze lepiej zabezpieczenia przelozyc na obnizanie cen i liczyc na masowke?
A jeszcze wazniejsze, kto za to placi? "Pan placi, Pani placi...". Ja nie mam zamiaru. Jesli wieksza uwage przykladaja do zadowolenia jakichs wytworcow, ktorym ciagle malo to ja do tego biznesu sie nie dokladam.
Bez Windowsa mozna zyc (apple tez to sie tyczy)
...Komentarz
-
Bez windowsa można żyć , jednak co ma począć ktoś , kto ma masę specjalistycznych programów które pracują tylko pod win ? Zrezygnować z pracy , albo jednak kupić windowsa.

Komentarz
-
W pracy nie musisz ogladac HDDVD, wiec problemu wielkiego nie ma z upychaniem po systemie badziewia ograniczajacego wolnosc dostepu do tego co kupiles.
Zreszta w zupelnosci wystarczy do wiekszosci XP. A jak widzialem ostatnio jakies testy to nawet minimalnie szybciej jest
...Komentarz
-
Zamiast psioczyć na firmę z Redmond ludzie powinni zwrócić się do producentów oprogrowania o wypuszczanie wersji na inne platformy, przede wszystkim na linuksa. Graczom się udało (UT, Doom, Quake i inne), więc to nie jest niewykonalne. Wyjdzie to wszystkim na dobre, a zwłaszcza użytkownikom maków (liczę na to, że Apple, jak poczuje konkurencję, to wpadnie na pomysł zoptymalizować swój system, żeby w końcu nadawał się do pracy).Komentarz
-
Tak to jest gdy na rynku jest monopolista, bo jakby nie patrzec Microsoft takim jest i moze robic co chce. Takze modlmy sie aby na rynku lustrzanek takiej sytuacji nigdy nie bylo. Wiec panowie szanujmy Nikona bo poki ta firma istnieje i sie rozwija Canon bedzie musial sie starac a nie osiadac na laurach.Ostatnio edytowany przez qwerty1237; 1482.D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne dupereleKomentarz
-
Hm? A co w OS X trzeba jeszcze optymalizowac aby nadawal sie do pracy? IMO to jest jedyny system, ktory sie do tego nadaje
Chodzi Ci o mozliwosc natywnego uruchamiania programow windowsowych? Zapomnij!
Komentarz
-
A propos Vista vs XP wlasnie sie dogrzebalem przeroznych informacji ze DirectX 10 jest i bedzie tylko dla Visy
.
A to przy planowanym nowym komputerze i nowych grach (np ET:QW) staje sie dla mnie prawie ze wymogiem... no coz... bede musial pozniej zajrzec na http://badvista.fsf.org/
.
Komentarz
-
Nie, nie chodzi mi o możliwość uruchamiania natywnie windowsowych programów tylko o optymalizację systemu. To, że OSX jest fatalnie zoptymalizowany to fakt, a nie mój wymysł. Ja tylko to odczuwam, gdy na uruchomienie się różnych programów czekam kilka razy dłużej niż na linuksie (i to są tzw. Universal Binary, czyli podobno skompilowane pod Macintele), albo wbudowany terminal odpowiada tak, jakby chodził na Pentium 133Mhz, nie mówiąc już o aplikacji Dashboard, którą sami fanatycy OSXa radzą w nowych makach po prostu... wyłączać. O przyjemności pracy w oprogramowaniem nie dostosowanym pod Macintele nie piszę (vide CS2, którego używam z wielkim bólem), bo to akurat nie wina Apple.
Być może 10.5 będzie działał szybciej (podobno, aczkolwiek z reklamówek wynika jak na razie jeszcze większa liczba wodotrysków). Na to liczę. Póki co, maka używam tylko dlatego, że tam mam legalne oprogramowanie.Komentarz
-
ynse, proponuje albo dolozyc pamieci albo oddac komputer do serisu. Nie mam pojecia o czym piszesz. Po prostu to brzmi jak gadka standardowego malkontenta. Osobiscie jade na G5 i Twoje spostrzezenia sa mi obce.
PS.
Z tym Dashboardem i Terminalem to jakis zart mam rozumiec? O_oKomentarz
-
Radzę Ci kupić nowego macintela (nie G5!), a dopiero później nazywać ludzi malkontentami.ynse, proponuje albo dolozyc pamieci albo oddac komputer do serisu. Nie mam pojecia o czym piszesz. Po prostu to brzmi jak gadka standardowego malkontenta. Osobiscie jade na G5 i Twoje spostrzezenia sa mi obce.
PS.
Z tym Dashboardem i Terminalem to jakis zart mam rozumiec? O_o
Wcale się nie dziwię, że nie masz pojęcia o czym piszę - chodziło mi wyłącznie o zachowanie OSXa na aktualnym sprzęcie na procesorach Intela. Nie żartowałem z Terminalem ani trochę, nie jestem też standardowym malkontentem, a maków używam od serii G3. Póki co, jedyne co uzasadnia przesiadkę na OSXa na aktualnym sprzęcie to obróbka wideo (FC pro jest natywnie skompilowany pod Intele, chodzi jak burza). CS3 przynosi nadzieję, że obróbka zdjęć w końcu będzie tak szybka, jak sugeruje to moc procesora, ale to jeszcze conajmniej parę tygodni, jeśli nie miesięcy.
Nota bene z maków poprzedniej generacji dało się wyciągnąć więcej niż to robił OSX,ale nie było problemu, bo system chodził całkiem gładko.
EDIT: Dominique, ja Ci się wcale nie dziwię, ludzie pracujący na makach nie wierzą, że nowa generacja aż tak cierpi na choroby wieku dziecięcego. Sam mam przykład, nie tylko zresztą z moim komputerem, szef napalił się na nowego Macbooka pro 17'', kupił i po dwóch tygodniach wyciągnął starego powerbooka z szafy - ot, cena za posiadanie najnowszego sprzętu.Ostatnio edytowany przez ynse; 8654.Komentarz
Komentarz