X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kanonier
    Bywalec
    • 2006
    • 100

Oczywiscie, ze angielska.
    PS jest tworzony po angielsku,
    wersje jezykowe to tylko nakladki, mniej lub wiecej udane.
    Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itp

Komentarz

• Jerry99
      Bywalec
      • 2005
      • 225

EN... gdyby PL był spolonizowany tak jak śp MacOS 9.x to może bym zaryzykował...
      == Jerry99 ==
      aparat, p-5000, jabłka i aperture...
      http://www.jwroblewski.com

Komentarz

• tomaj_2
        Początki nałogu
        • 2006
        • 247

Odkąd w wersji 4 Photoshopa pojawił się klawisz "poniechaj" (choć zwykłe anuluj by wystarczyło)... stwierdziłem, że nie będę już się męczył
        Do dzis korzystam z angielsko języcznych programów (mowa o graficznych)
        Kwestia przyzwyczajenia oczywiście...8)
        Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
        Moje wypociny

Komentarz

• DoMiNiQuE
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3548

Zamieszczone przez tomaj_2
          Odkąd w wersji 4 Photoshopa pojawił się klawisz "poniechaj" (choć zwykłe anuluj by wystarczyło)... stwierdziłem, że nie będę już się męczył
          Akurat Poniechaj jest poprawna forma. Anuluj to wymysl PL wesji Windowsa, ktora ma imo duzo bledow, ale z racji duzej popularnosci zostala z biegiem czasu uznana za poprawna.

Komentarz

• tomaj_2
            Początki nałogu
            • 2006
            • 247

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
            Akurat Poniechaj jest poprawna forma. Anuluj to wymysl PL wesji Windowsa, ktora ma imo duzo bledow, ale z racji duzej popularnosci zostala z biegiem czasu uznana za poprawna.
            Hmmm słowo cancel używane w tym (i nie tylko) programie ma tłumaczenie wg słownika anulować. Z kolei słowo poniechaj...no cóż np. słownik na interii http://tlumacz.interia.pl/angielski/...zyk=an%7C1%7C2
            Nie mówię, że to reguła...ale www.translate.pl/ też tak pokazuje

Takie OT oczywiście
            Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
            Moje wypociny

Komentarz

• sandr
              Bywalec
              • 2005
              • 103

Zamieszczone przez Tomasz1972
              Widzę że wersja PL nie jest zbytnio lubiana . Trzeba popróbować EN i ewentualnie odzwyczaić się od PL
              Kwestia gustu i przyzwyczajenia, ja nie narzekam na PL. Jeżeli pracujesz od lat na 7PL - to wydaje mi się, że przechodzenie na wersję EN mija się z celem...

Komentarz

• DoMiNiQuE
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3548

Zamieszczone przez tomaj_2
                Hmmm słowo cancel używane w tym (i nie tylko) programie ma tłumaczenie wg słownika anulować. Z kolei słowo poniechaj...no cóż np. słownik na interii http://tlumacz.interia.pl/angielski/...zyk=an%7C1%7C2
                Nie mówię, że to reguła...ale www.translate.pl/ też tak pokazuje

Takie OT oczywiście
                Translatory to jedno a opinie specjalistow od poprawnej polszczyzny to drugie Jak znajde linka do wypowiedzi "fachowca" w tej dziedzienie to wrzuce

Komentarz

• KORD/EPKK
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 137

Ja korzystam z wersji 7.0 PL ale na lapie z angielskim systemem jest po angielsku. Na drugim kompie ma po polsku bo tam mam wersje krajowa windy...
                  Ostatnio edytowany przez KORD/EPKK; 3087.
                  airliners.net
                  50D + BG-E2 + 70D
                  + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Komentarz

• krzysp
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 133

Photoshop CS3 ENG czy PL ?

Witam,
                    Zastanawiam się nad tym, którą wersję PS CS3 wybrać.

Czy to prawda, że w polskiej wersji językowej mogą występować błędy nie mające miejsca w wersji angielskiej?

W necie znalazłem wiele wzmianek dotyczących PS w wersji 7 i CS, gdzie niektóre funkcje, działające w wersji angielskiej sypały się w wersji PL ?

Czy w dostępnej na rynku literaturze autorzy bazują na nazewnictwie polskim czy angielskim ?

Dziękuję za odpowiedzi.
                    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Komentarz

• RaV22
                      Bywalec
                      • 2004
                      • 124

Wprawdzie nie CS3 lecz 2, wybrałem w wersji PL....
                      ...ponieważ był tańszy i z darmowym upgradem do 3.
                      Niestety programy tanie nie są i kosztem oszczędności gotów jestem zrezygnować z komfortu. Wszystko zależy na której wersji pracowałeś dotychczas. Nie zauważyłem żeby jakieś konkretne funkcje programu w wersji PL stwarzały problemy (oczywiście poza skrótami).

Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.

Komentarz

• Arek Piekarz
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 334

Zamieszczone przez RaV22
                        Nie zauważyłem żeby jakieś konkretne funkcje programu w wersji PL stwarzały problemy (oczywiście poza skrótami).
                        Mam rozumieć, że skróty klawiszowe są inne w wersji PL niż w ENG?
                        40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
                        Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
                        Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
                        Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Komentarz

• SAM
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 206

Zamieszczone przez Arek Piekarz
                          Mam rozumieć, że skróty klawiszowe są inne w wersji PL niż w ENG?
                          A dlaczegóż to, język polski używa również liter łacińskich.

Komentarz

• brzoza
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 127

Widzę, że jestem w mniejszości, ale od paru lat używam w firmie i w domu (niech żyje licencja Adobe na dwa komputery :-)) wersji PL, teraz upgrade do CS3 też mam po polsku - przyzwyczaiłem się :-)

pozdr.
                            Ostatnio edytowany przez brzoza; 3005.

Komentarz

• David
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 169

Zawsze UK, a teraz PL

Od wersji 4 do CS2 był zawsze do angielsku. Kiedy otworzyłem firmę kupiłem pakiet CS2. Miał być po angielsku, a przysłali mi przez pomyłkę po polsku. Najpierw byłem wściekły i chciałem to wymienić. Ale po dwóch tygodniach pracy na wersji PL w całym pakiecie CS2 przyzwyczaiłem się i teraz nie widzę różnicy :grin: . Nie będę wnikał w szczegóły, ale w wersji PL CS2 jest lepsza obsługa polskich czcionek - dotyczy to Photoshopa, Illustratora, Indesigna i Acrobata.

Jest jeszcze kwestia uaktualnień. W wersjach narodowych ukazują się one trochę później niż w wersji angielskiej.

Komentarz

• Obiektyw
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 157

W domu ENG International w pracy FR.

Wersji polskiej nigdy nie probowalem. Wystarczy jezykowa poprawnosc wersji francuskiej (ustawa o jezyku, ktorej tutaj sie bardzo przestrzega ...czego i Polsce zycze. Na pohybel "polskim" akantom, kopyrajterom itp. ...bo to razi nie tylko w targeta, ale i w nich samych. LETS KLIN POLISZ!)
                                ║ 50D i 30D + graty ║

Komentarz

Pracuję...