X
-
Tagi: Brak
-
jak na moj gost to przekonwertowal to do sklai szarosci, pote wrzucil bichromie, i wtedy sie bawil z warstwami w trybach screen i multiplay. Mam na mysli - krzywe wlasnie i nasycenie. -
no i cos z niebem robil czyli albo dobrze wywolal, albo HDR albo po porstu wstawil
Komentarz
-
-
Mi to wygląda na zmniejszenie saturacji orginalnego zdjęcia później nałożenie filtrów kolorowych, i miejscami odbrawienie.5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Komentarz
-
ja bym na Twoim miejscu podeslal link do tego watku do MMM, on kiedys publikowal tutorial w ktorym podobnie zrobil fote w podobny sposob z takiego ot sobie zdjecia. Niestety nie pomnym w jakim to bylo watku.
pozdrawiam
krzysiek
Komentarz
-
Mam ten tutorial MMM i raz że niewiele z niego rozumiem (nei znam sie zbyt dobrze na photoshopie) a dwa że chodzi mi jednak o ciut inny efekt niż u MMM.
Mimo wszystko dzięki za pomocKomentarz
-
-
Można też zapytać pikczera, to spcjalista od PS'a.
Efekt warty aby umieć go stosować.EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
No jakby jakiś spec zapodał mały tutorial dla takich szopowych leszczy jak ja to byłoby superKomentarz
-
-
Metodą prób i błędów próbując właściwie wszystkiego co napisaliście w ty wątku uadło mi się zrobić coś takiego (pierwsze lepsze zdjęcie na którym były chmury)
Zacząlem od desaturacji poszczególnych kolorów w Adobe Lightroom a później zabawa na warstwach dopasowania w Photoshopie - poziomy, krzywe, kontrast, nasycenie. Może to jeszcze nie do końca to co być powinno ale chyba trzeba kombinować w tą stronęOstatnio edytowany przez decha; 7480.Komentarz
-
witam
Jakby ktoś miał jakieś totruriale faktycznie do tego typu zdjęć to polecam się.
Jakby chciał lepiej wytłumaczyć "oozzzocchozzzii" to też się polecam.
Jak mam samemu takie zdjęcie poPSuć to niezbyt, bo nie wiem od czego zacząć i jak w ogóle to zrobić.
Szanowni forumowicze pomóżcie
pozdraawiam
Komentarz
-

Komentarz