X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sproqet
    Bywalec
    • 2006
    • 167

Nie mogę odpowiedzieć na ostatnie pytanie
    Spróbuje to jeszcze raz dzisiaj wszystko poustawiać, ale jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to zapraszam do rozmowy...
    ---------------------------
    stopka

Komentarz

• Art Mag
      Początki nałogu
      • 2005
      • 261

Standard DVD ma 720 x 480 pix. Nie da się nagrać DVD w większej rozdzielczości. Może następna wersja będzie wspierać standard HD.
      ArtMag

Komentarz

• Sproqet
        Bywalec
        • 2006
        • 167

No to mam chyba ostatnie pytanie... Jak sie okaże że nie można rozbić tego co chce to kończy się moja przygoda z tym programem.

Stożyłem prezentację i dałem mu aby zrobił obraz płyty DVD. No i wszystko ładnie zrobił, powstały katalogi

H:\KIM\Prezentacja\Dom_psdata\mpg2_720x480_29970fp s_4578324bps_a1_d1_c8000\
        H:\KIM\Prezentacja\Kosciol_psdata\mpg2_720x480_299 70fps_4578324bps_a1_d1_c8000\
        i jeszcze dwa - w sumie 4.
        No ale w końcowej fazie tworzenia obrazu zabrakło mu miejsca na HDD i pojawiło się okienko

DVD DISK FAILED

No i tera moje pytanie, od którego wiele zależy.

Czy można użyć stowrzonych przez program katalogów z plikami i stożyć tylko obraz płyty? Czy trzeba jeszcze raz czekać, renderować - trwa to kilka godzin.
        stopka

Komentarz

• jacekxyz
          Bywalec
          • 2007
          • 105

Zamieszczone przez Art Mag
          Standard DVD ma 720 x 480 pix. Nie da się nagrać DVD w większej rozdzielczości. Może następna wersja będzie wspierać standard HD.
          Male sprostowanie "standard dvd" czyli PAL nie tylko dvd ale tez tV itd. ma 720x576
          60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Komentarz

• heniek
            Uzależniony
            • 2004
            • 614

Zamieszczone przez Sproqet
            No to mam chyba ostatnie pytanie... Jak sie okaże że nie można rozbić tego co chce to kończy się moja przygoda z tym programem.

Stożyłem prezentację i dałem mu aby zrobił obraz płyty DVD. No i wszystko ładnie zrobił, powstały katalogi

H:\KIM\Prezentacja\Dom_psdata\mpg2_720x480_29970fp s_4578324bps_a1_d1_c8000\
            H:\KIM\Prezentacja\Kosciol_psdata\mpg2_720x480_299 70fps_4578324bps_a1_d1_c8000\
            i jeszcze dwa - w sumie 4.
            No ale w końcowej fazie tworzenia obrazu zabrakło mu miejsca na HDD i pojawiło się okienko

DVD DISK FAILED

No i tera moje pytanie, od którego wiele zależy.

Czy można użyć stowrzonych przez program katalogów z plikami i stożyć tylko obraz płyty? Czy trzeba jeszcze raz czekać, renderować - trwa to kilka godzin.
            zrob sobie w tym, mniej opcji, ale prosty w obsłudze:
            Heniek

Komentarz

• Sproqet
              Bywalec
              • 2006
              • 167

Zamieszczone przez heniek
              http://www.idg.pl/ftp/pc_5966/FotoOffice.3.0.html
              Powiem ci, że program jest naprawdę fajny. Nie jest jakoś specjalnie skomplikowany w obłsudze. Mam kontakt z trochę bardziej rozbudowanymi - nie mówię o MS WORD, który jest nieprzewidywalny . Największą jego wadą jest czas... Jak robie małe prezentacje, i nagrywam na dvd to po pierwsze trwa to 10 minut, a po drugie jak sie wywali to za 10 minut mam następną.
              Gorzej jak robie prezentację, która trwa 1h. Całe renderowanie trwa ok.3h. Nie ma problemu. Mogę czekać. Tylko że jak po 3 godzinach czekania dowiaduję się, że np.zabrakło miejsca na dysku i cały proces się nie powiódł, to mnie trafia. Wydaje mi się, że powinna być możliwość wznowienia od jakiegoś momentu.
              Drugi przykład z wczoraj - przerenderował i przy zgrywaniu do ISO zabrakło miejsca. I pojawił się problem, bo (tak mi się wydaje), znowu trzeba renderować!!! Jak by nie można było użyć tego co sam stworzył.

No ale co tam. Ważne żebyśmy byli zdrowi...
              stopka

Komentarz

• c42
                Początki nałogu
                • 2005
                • 266

nie szukalem jeszcze wiec nie bic... ale gdzie w polsce mozna kupic legalnego proshowa? i czym sie zasadniczo rozni proshowgold vs proshowproducer...

Komentarz

• Sproqet
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 167

Zamieszczone przez heniek
                  http://www.idg.pl/ftp/pc_5966/FotoOffice.3.0.html
                  No faktycznie trochę prosty ten programik To tak jak porównywanie PS i Painta. Problemem tego programu jest limit zdjęć - 15 w wersji HOME. Kto robi prezentację z 15 zdjęć

ps.
                  Limity czasowe są straszne ...
                  Ostatnio edytowany przez Sproqet; 6186.
                  stopka

Komentarz

• heniek
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 614

trochę widzę kombinujesz.., w sklepach jest dostępny(inne też) bez problemu, żal Ci wydać 100 pln na full wersję?
                    Heniek

Komentarz

• Sproqet
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 167

Oj nie. Oczywiście ze nie żal. Jak najbardziej mam zamiar kupić pełną wersję. Chciałem tylko coś bardziej rozbudowanego, ażeby za jakiś czas nie zmieniać na "większy kombajn" I w tym przypadku PSG spełnia moje oczekiwania.
                      Chciałem tylko sprawdzić jak działa program.
                      stopka

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez Sproqet
                        Największą jego wadą jest czas... Jak robie małe prezentacje, i nagrywam na dvd to po pierwsze trwa to 10 minut, a po drugie jak sie wywali to za 10 minut mam następną.
                        Gorzej jak robie prezentację, która trwa 1h. Całe renderowanie trwa ok.3h. Nie ma problemu. Mogę czekać. Tylko że jak po 3 godzinach czekania dowiaduję się, że np.zabrakło miejsca na dysku i cały proces się nie powiódł, to mnie trafia. Wydaje mi się, że powinna być możliwość wznowienia od jakiegoś momentu.
                        A mi sie cos wydaje ze powinienes zainwestowac w szybszy komputer i pojemniejsze dyski HDD zamiast narzekac na program.

Zamieszczone przez c42
                        nie szukalem jeszcze wiec nie bic... ale gdzie w polsce mozna kupic legalnego proshowa? i czym sie zasadniczo rozni proshowgold vs proshowproducer...
                        Zamawiasz u nich na stronie i dostajesz przesylke. Dostawa na caly swiat.

Komentarz

• Sproqet
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 167

[QUOTE=Vitez;358956]A mi sie cos wydaje ze powinienes zainwestowac w szybszy komputer i pojemniejsze dyski HDD zamiast narzekac na program.

Jak zwykle konstruktywna uwaga.
                          stopka

Komentarz

• donald7000
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 382

Żeby nie "malować" nowego wątku to zapytam tutaj:
                            Czy da się w ProShow Gold zrobić tak, żeby mając np. 5 chapterów ze slajdami i przy wyborze 1 lub 3 po zakończnieniu nie wracał do menu głównego tylko dalej odtwarzał odpowiedni 2 lub 4 ?
                            Co powinienem zaznaczyć ?

Komentarz

• donald7000
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 382

odświeżam

Komentarz

Pracuję...