X
-
-
Nie... no soft jest debest. Śmiga aż miło. Ciekawe, jaka bedzie ostateczna wersja... Funkcjonalność bardzo dobra, sporo funkcji auto (moim zdaniem niezbyt dobrze działających). I rzeczywiście, jest szybszy od poprzenich wersji... o reszcie, tzn. o samym wyglądzie nie dyskutuję, bo jeden woli blondynki, drugi brunetki, itd.Komentarz
-
Szybciej wczytuje podglady, suwaki jak to w C1 płynne, ciekawa opcja podnoszenia cieni i gaszenia świateł, taki HDR na etapie wywoływania RAW. Ciekawa cena 99$.ArtMagKomentarz
-
Akurat ten niby HDR nie jest nadzwyczajny - jak dla mnie. Krzywe + levelsy + dotychczasowe suwaki i w można osiągnąć dobry efekt wyglądający nawet bardziej naturalnie. Albo jeszcze nie umiem z nich korzystać :-)
Dla mnie po zabawie nie ma szału. Szybciej jednak chodzi poprzednia wersja. Przynajmiej u mnie. Zobaczymy co będzie w wersji komercyjnej LE. Jeśli będzie obracanie o dowolny kąt - to się przesiadam. Bo tego mi brakowało :-)Komentarz
-
-
-
-
Komentarz
-
Interfejs mi się podoba, niemniej jak dla mnie litery mogłyby byc większe. Poza tym za małe możliwości indywidualnego ustawienia preferencji, co mz było także bolączką poprzednich wersji. Ale ogólnie nieźle...Komentarz
-
Mnie się wogóle nie odpala :-( mam cały czas ten komunikat. Może to kwestia procka, który jest dość leciwy: AMD Duron 1GHz.Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550exKomentarz
-
u mnie chodzi bez problemu, moim zdaniem lepiej gdyby dołożyli klika suwaczków do tych co są w LE i interfejs ciekawiej by wyglądał, obsługa chyba również..
ale do wszystkiego można się przyzwyczaić.HeniekKomentarz
-
Buu nie ma winiety w programie - bede musiał odpalać photoshopa specjalnie do tego :/
Czemu nie ma kopiowania ustawień miedzy zdjęciami w jakiś sensowny sposób (czyt. menu kontekstowe po kliknieciu na zdjęcie)Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Komentarz
-
Ależ jest. W zakładce "Adjustments" robisz "Copy" na wysmażonym już zdjęciu, pokazuje się lista zmian z opcją ich selekcji. Potem zaznaczasz zdjęcia do których chcesz wkleić ustawienia i "Apply". Prosto i skutecznie.
Mnie się bardzo podoba - tylko literki i suwaczki cholernie malutkie. Dobrze, że po najechaniu kursorem na suwak działa kółko w myszce - tego nie było w 3.7.7 LE.Pozdrawiam,
PirxKomentarz
-
No tak ale to jest w zakładce. A powinno byc IMO pod prawym klawiszem. Policz ile km wiecej myszką zrobisz przy takim rozmieszczeniu.Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Komentarz
-
Mnie nie podoba się to że cache z preview jest trzymane w folderach ze zdjęciami a z kolei wynikowe pliki do kupy wrzucane do jednego folderu - i nie widzę gdzie to można zmienić..
Po paru przerobionych folderach dysk zapełni się od cache'u z C15DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
Komentarz