X
-
(korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
=> www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny
-
-
Andrzej - jeżeli przez "pod innymi parametrami" rozumiesz raz czas letni raz zimowy (nie napisałeś tego wprost), to jak dla mnie : FAR (http://www.farmanager.com/) >> zaznaczasz interesujące Cię pliki (Insert'em) >> Ctrl+A >> w polach "File modification time" i "File creation time" wstawiasz tylko potrzebną godzinę a pozostałem pola pozostawiasz puste (czyli trzeba by to zrobić w kilku podejściach). Potrenuj to najpierw
Dzięki Piotrek. Jednak problem mam cały czas. To jest tak poparane że sam już nie wiem jak do tego dojść i jak opisać problem.
To co pisałeś o Fast Stone to mógłbym zrobić w PS to samo. Ale się nie da. Bo... Bo pliki z canona jako datę modyfikacji mają datę w jakiej zgrałem pliki na kompa. A w nikonie data modyfikacji odpowiada właśnie powstaniu zdjęcia.
A zatem mamy datę:
- modyfikacji
- utworzenia
- zrobienia zdjęcia
I żaden z dostępnych mi probramów nie sortuje tego po koleii. Najgrosze jest to że nawet nie wiem po czym sortuje bo kolejność np. w PS wg. daty utworzenia jest nadzywczaj dowolna - choć przypomina odrobinę czas wydarzeń.
I chyba żeby dojść do tego to trzeba zsynchronizować 2 aparaty a potem się główkować. Bo teraz mam czynniki które mi negatywnie wpływają na cały proces. A być może by nie było problemu gdyby podczas zgrywania zdjęć zoom bro... nie nadał plikom C daty modyfikacji = dacie zgrywania.
Muszę chyba to zrobić ręcznie zatem
Komentarz
-
a nie mówiłem?....
a nie mówiłem?....
a nie mówiłem?....
jeżeli liczba plików jest większa od 50, to ja bym napisał skrypt...... no dobra, program.
ale tak jak już mówiłem: poszukaj softu, który zmieni nazwę pliku na datę, godzinę, minutę i sekundę na podstawie informacji z EXIF.
tylko co z rawami...?
pozdro.,
m.
Komentarz
-
Kuchatek, to jest TO!!! I wydaje mi się, że gdyby oba body były zsynchronizowane co do czasu to nie było by już żadnego problemu. Można bowiem nadać plikom nazwę po dowolnej danej zawartej w exifie.
Jak by się dało jeszcze np. zmodyfikować czas
np. dodaj do wszystkich czasów z jednego systemu +34 minuty
. Wtedy byłoby już jak w raju 
W każdym bądź razie dzięki.Komentarz
-
Potwierdzam - bardzo dobre narzędzie - "kilka innych programów w jednym" i dla komercyjnych celów niedrogie:
1 license 26€
2-9 licenses 23€
10-19 licenses 20€
20-49 licenses 17€
50-99 licenses 9.5€
100-499 licenses 6€
500-999 licenses 3.8€
More than 1000 licenses 3.5€Komentarz
-
30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
-
jhead, xnview albo total commander potrafią:
- dodać te +34 minuty?
- odczytać czas z RAW canona i nikona?pozdro.,
m.
ale masowo? tak że zaznaczam 100 plików i do nich zapodaję komendę +34? Jak? Pojedyńczo to i owszem.Komentarz
-
Komentarz