X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mattnick
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1735

Zamieszczone przez rachwal
    Pracowalem kiedys na jakims PS'ie pod Ubuntu z wine i dziekuje bardzo ... ;]
    Mógłbyś rozwinąć swą myśl...?
    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Peri Noid
      Uzależniony
      • 2006
      • 604

Poprawka - teraz się udało. Instalowałem z plików przegranych na twardziela. Okazało się, że jak nie ma ustawionych praw do wykonywania dla plików, to instalacja się nie udaje. Na wszelki wypadek dałem +x dla wszystkich i się zainstalował. Tylko nie startuje do końca - wczytuje ustawienia, potem skanuje pluginy, wypisuje "Initializing..." i stoi. Może w następnej wersji wine będzie lepiej
      Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Komentarz

• mattnick
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1735

długo startuje ale startuje
        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Peri Noid
          Uzależniony
          • 2006
          • 604

Nie mam tyle cierpliwości ;-) Aha, wcześniej podczas instalacji nie mogę przeprowadzić autoryzacji, bo podczas tej czynności dostaję okienko, jakoby skończyło się miejsce na dysku. Oczywiście miejsca jest kilka GB. Ciekawe, nie?
          Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Komentarz

• dikamilo

CS2 działa na ubuntu 7.10 Ale strasznie długo się włącza i trochę muli, co do CS3, pogram się ładuje ale jak już ma wyświetlić palety itp. to się wyłącza...

Komentarz

• skrzat
              Początki nałogu
              • 2004
              • 440

Tu jest opis uruchomienia pod wine'em (czyt. łajnem ) Photoshopów od wersji 6, poprzez wersję7, CS, aż do CS2:
              Wine Reviews a site about gaming on Linux and macOS using Lutris Proton, Wine, WineHQ, PlayonLinux, PlayonMac, WineSkin, WineBottler, and Wine-Staging
              Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Komentarz

• chyrus
                Początki nałogu
                • 2005
                • 436

Na Mandriva 2007.1 Spring i wine PS CS2 zainstalowałem, ale uruchomić już się nie chce
                digart

Komentarz

• Peri Noid
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 604

U mnie też się nie odpala do końca. Próbowałem różnych opcji, ale przy starcie dochodzi do "Initializing..." i stoi, przy czym wykorzystanie procesora jest 0% - jakby wisiał. PLD 2.0 AC z kernelem 2.6.20.1.

Komentarz

• bs300f
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 68

Zamieszczone przez chyrus
                    Na Mandriva 2007.1 Spring i wine PS CS2 zainstalowałem, ale uruchomić już się nie chce
                    Z tego co pamiętam to nie trzeba instalować tylko przekopiować zainstalowaną wersję z windozy i wtedy działa.

Komentarz

• Mac81

Cs Ubuntu{kubuntu} + Wine

Mattnik fajnie by było jak byś rozwinął wątek odnośnie np. Konfiguracji Wine i tego czy eksportowałeś klucze rejestru z windows-a.
                      Ja próbuje zainstalować CS na wine 0.9.47 ale na zwykłej konfiguracji niestety po instalacji wyskakuje mi błąd i zamyka się CS wiec jeśli byś mógł napisz coś więcej o konfigu WINE na pewno by pomogło.
                      Dzięki
                      Pozdrawiam
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      Po ciężkich bojach odpaliłem CS pod KUBUNTU nalezy w wine ustawic emulowanie Virtualnego pulpitu i powinno działać jednak kiedy dochodze do edycji zjdięcia znikają mi menu kontekstowe czym to może być spowodowane ?
                      Ostatnio edytowany przez Gość; 7411. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• mattnick
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1735

hmmm...moja konfiguracja wine polegała na jego zainstalowaniu . Próbujesz CS'a zainstalować a w tytule jak byk pisze CS2 . Żadnych kluczy nie kopiowałem.
                        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• chavez
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 337

To od kiedy można używać PSa na Wine?
                          Bo podobno od dzisiaj, z wersją 0.9.54:

Nie mam PSa. Mógłby ktoś sprawdzić jak to działa (nie wiem czy już są paczki, pewnie trzeba będzie ze źródeł instalować)?

Komentarz

• Peri Noid
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 604

Mi zadziałał już kilka wersji temu. Niedługo po tym jak napisałem wyżej, że nie działa. Jakoś tak. Ale to tylko wersja próbna, więc wywaliłem. Teraz tym bardziej powinno działać.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 8623

Patrząc tu http://appdb.winehq.org/objectManage...rsion&iId=2631 widać, że niektórzy uruchamiali CS2 już na wine 0.9.29 a od 0.9.4x już rezultaty były całkiem niezłe. Pewnie teraz po prostu podomykali jakieś ostatnie bugi.
                              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                              Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• chavez
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 337

Proszę bardzo: http://news.softpedia.com/news/Insta...PC-77260.shtml
                                Instalacja CS2 krok po kroku bez żadnych hacków czy kopiowania plików z Windowsa. Teraz każdemu musi zadziałać .

Komentarz

Pracuję...