X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fotokor1
    Początki nałogu
    • 2006
    • 373

czy wgrałeś całe oprogramowanie z płytek dołączonych do aparatu, czy zgraywasz do kompa bezpośrednio z aparatu czy za pomocą czytnika (czytnikiem oczywiście szybciej) u mie RAW czytają wszystkie programy CS3, capture one 4, zoom browser, DPP
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• fabio

Przez kabel zrzucam wlasnie ustwailem tylko raw ale nastepnym razem raw + L a w "zoomie" imort images czyynika nie mam ale w nablizyszm czasie czeka mnie zakup tak wszystko instalowalem z pyty ale sprobuje jeszcze odinstalowac i zainstalowac ponownie

Komentarz

• fotokor1
        Początki nałogu
        • 2006
        • 373

No To Sprawdziłam Przez Kabel Od Razu Wskoczył Eos Utility
        Start Downoald Camera I Wrzucił Do Brossera U Mnie Wszystko Gra
        Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• fabio

wszystko od aparatu odinstalowalem i zainstalowalem ponownie i nic co myslicie kupic czytnik czy sformatowac komputer bo dawno nie formatowalem i moze to pomoze?

Komentarz

• janmar
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3468

Czytnik kup bo tak jest najlepiej sciagac.Z tym resetowaniem to poczekaj,bo chyba nie w tym problem.Czy jezeli ustawisz w aparacie RAW[ bez jpeg ] i zrobisz pare zdjec ,to mozesz je wyswietlic na LCD aparatu i zobaczyc jak są nazwane ?

Komentarz

• fabio

tak wszystko wyswietla tylko nie widac rawow na kompie

Komentarz

• fotokor1
                Początki nałogu
                • 2006
                • 373

może to trochę głupie co napiszę ale jak ja wgrałam oprogramowanie canona to potem zapomniałam zainstaslować niektóre z foldera canon które były w program fails i też nie widział RAW dopiero podpowdź kolegi i dogranie całości i widział już RAW u mnie to nazywają sięCR2 jak pamiętam
                Ostatnio edytowany przez fotokor1; 7388.

Komentarz

• janmar
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 3468

Po podłaczeniu aparatu do compa,computer go widzi?Zglasza sie jakis program?

Komentarz

• fabio

tak zglasza sie pisca, zoom brower, photoshop itp

Komentarz

• fotokor1
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 373

jeśli zgłasza się zoom broswer to klik acquire & camera setting następnie conect to eos camera i następnie starts to dowload images i zrzucasz
                      sprawdź i daj znać

Komentarz

• fabio

moze ja mam inna wersje bo nie mam nic takiego moja wersja to "zoom browser ex" po drugie wyskakuje mi komunikat ze nie moze sie polaczyc i co ty na to?

Komentarz

• fotokor1
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 373

kurka ja też mam zoom brosfer ex a eosa utility masz wgranego?

Komentarz

• fabio

EOSViewerUtility takiego mam wgranego

Komentarz

• fotokor1
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 373

jakość fotki pomijam na szybko bez ustawień o ten program pytam
                              oczywiście próbujesz zrzucać na włączonym aparacie?

Komentarz

• janmar
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 3468

Zamieszczone przez fotokor1
                                http://img159.imageshack.us/img159/9038/dscn4347dz7.jpg
                                jakość fotki pomijam na szybko bez ustawień o ten program pytam
                                oczywiście próbujesz zrzucać na włączonym aparacie?
                                No i w zółtym menu comunication ustawic na PC connect.

Komentarz

Pracuję...