X
-
Tagi: Brak
-
Witam.
"multiple monitor support, the ability to make localized corrections"
Przydatne funkcje, nie powiem.
Ciekawe tylko, czy upgrade będzie bezpłatny dla obecnych użytkowników...Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski -
-
Właśnie sprawdziłem i na drugim monitorze można wyświetlać tylko miniatury/podgląd plików/porównywanie itp. Niestety, nie da się przerzucić paneli na drugi ekran.
Ale jest kilka ciekawych funkcji, np. winietka dla obrazu po skadrowaniu, a nie tylko jako korekta obiektywu, miejscowy retusz (ekspozycja, jasność, nasycenie, clarity, korekta przebarwień - przyda się przy świetle mieszanym)... To tak na szybko.Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. PłażewskiKomentarz
-
Hmm, to faktycznie mój wybuch radości był przedwczesny.
Wydaje się ciekawe. Ja testował będę dopiero wieczorem.
A jak sobie radzi z ustawianiem WB?I am FXKomentarz
-
-
Komentarz
-
-
I żeby chodził ciut szybciej. Ktoś doczytał jak to jest z licencjami? Jeśli ktoś kupił 1.x może upgrade'ować, czy trzeba kupić 2.0 ? Kiedy będzie w sprzedaży ?O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Jak znamy politykę Adobe to pewnie upgrade będzie za 1/3 ceny nowego. Ver. 1.x za darmo otrzymali również ci co kupili kiedyś RawShotera Premium. Minął rok od release i chyba pora skończyć z tym rozdawnictwem
EDIT: Jak dawali klucze rejestracyjne do v. 1.0 to napisali, że to dotyczy tylko wersji 1.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Czy komus sie udalo to zassac do testow ze stron Adobe?
U mnie strona sie nie laduje - chyba wielu chetnych do testow :-)Komentarz
-
A jak z bazą? Trzeba tworzyć wszystko od zera? Wczytywać pliki na nowo, słowa kluczowe, kolekcje czy coś jednak wczytuje z jedynki?Wszystko można zrobić lepiej.
www.irem.pl | 500px | foty.irem.plKomentarz
-
Witam.
Tak.
Katalogi trzeba upgradować, ale wyświetla się komunikat, że wersja beta nie obsługuje tej funkcji, dopiero finalna. Ustawienia metadanych, presetów wywoływania itp. importuje automatycznie z jedynki.Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. PłażewskiKomentarz
-
-
Jeśli chcesz otworzyć katalog utworzony w LR 1.x, to wyświetla się, że taki katalog trzeba upgradować, a wersja beta nie obsługuje tej funkcji, dopiero finalna będzie. Gdy uruchamiasz LR 2 z nowym katalogiem, to ustawienia metadanych (autor, copyright itp. inne pola), które można dodawać do RAWów przy imporcie, oraz Develop Settings są skopiowane. Słowa kluczowe przechowują się w katalogach, ergo nie są dostępne, skoro tychże katalogów na razie nie można otworzyć bez ich upgradowania. Słowem - w beta wersji trzeba importować wszystkie zdjęcia jeszcze raz. W wersji finalnej bęzie można po prostu otworzyć katalogi stworzone w wersjach wcześniejszych. Przy imporcie wczytuje wszystkie dane z plików .xmp utworzonych przez LR 1.x.Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
Komentarz