X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Grzegorz Wo
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 18

Capture One v4 - jak konwersja wsadowa ?

Witam wszystkich Forumowiczów.
    Mam do Was pytanie - jak wykonuje się wsadowo (dla manipulowanych raw-ów) wsadową (zbiorczą) konwersję rawów do np. jpeg-ów. Chodzi o sytuację gdy po zgraniu karty z rawami część fotek została "poprawiona" COv4 i teraz zależy mi na ich konwersji (wybranych, wielu) rawów do jpeg-ów, ale nie osobno dla każdego, po kolei; tylko jednocześie (oczywiśćie kolejno) dla wybranych/zaznaczonych - tj. manipulowanych. Gdy przeprowadzam operację dla zaznaczonych (shift+lewy przycisk myszy) to program przetwarza i tak tylko dla podśiwetlonej fotki. Jak to zrobić dla wszystkich obrabianych, a nie dla pojedynczej fotki, każdej z osobna ? chdzi o to aby znalazły się one w zakładce : batch/quene ? Jak to się robi ?
    Z góry dziękuję za podpowiedź. Grzegorz.
  • mkwiek
    Uzależniony
    • 2006
    • 862

Zamieszczone przez Grzegorz Wo
    Witam wszystkich Forumowiczów.
    Mam do Was pytanie - jak wykonuje się wsadowo (dla manipulowanych raw-ów) wsadową (zbiorczą) konwersję rawów do np. jpeg-ów. Chodzi o sytuację gdy po zgraniu karty z rawami część fotek została "poprawiona" COv4 i teraz zależy mi na ich konwersji (wybranych, wielu) rawów do jpeg-ów, ale nie osobno dla każdego, po kolei; tylko jednocześie (oczywiśćie kolejno) dla wybranych/zaznaczonych - tj. manipulowanych. Gdy przeprowadzam operację dla zaznaczonych (shift+lewy przycisk myszy) to program przetwarza i tak tylko dla podśiwetlonej fotki. Jak to zrobić dla wszystkich obrabianych, a nie dla pojedynczej fotki, każdej z osobna ? chdzi o to aby znalazły się one w zakładce : batch/quene ? Jak to się robi ?
    Z góry dziękuję za podpowiedź. Grzegorz.
    zaznaczasz pliki i z wciśniętym shiftem klikasz ikonkę Process.
    I tyle
    I am FX

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

Zamieszczone przez mkwiek
      zaznaczasz pliki i z wciśniętym shiftem klikasz ikonkę Process.
      I tyle
      a duuużo więcej tutaj:
      Capture One User Guide EN.pdf

i drobna uwaga formalna - dla Capture One powszechnie stosujemy skrót C1 :-)
      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Marcin Kułak
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 42

Dokumentacja do C1 jest bardzo przydatna, nie tylko w temacie konwersji wsadowej ;-)

Komentarz

• Grzegorz Wo
          Dopiero zaczyna
          • 2007
          • 18

podziękowania ..

Bardzo wam dziękuję za szybką interwencję i podpowiedź, instrukcja - super ..
          , jeszcze raz dziękuję.

Komentarz

Pracuję...