X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ULTIMA PRIME
    Coś już napisał
    • 2005
    • 57

Corel Photo-Paint a Camera RAW

Witam, mam takie pytanko:

Czy można w jakiś sposób zaadoptować plugin CAMERA RAW Z PhotoShop' a do Corel Photo-Paint, może jest jakaś wersja dedykowana specjalnie do tego programu?

Próbowałem przenieść ten plugin z PhotoShopa do folderu Plugins w Corelu, niestety nic to nie dało ( używam Corela w wer. 11 )

Na stronie Corela znalazłem coś takiego jak RAW SHOOTER ESSENTIALS 2005 niestety nie jest on tak dobry ( dla mnie ) jak CAMERA RAW

Bardzo dziękuję za wszelką odpowiedz.
    ULTIMA PRIME FOTO

Total Commander Ultima Prime
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Qrcze... to prawie tak jakbys chcial jakis service pack do WinXP zainstalowac na Linuxie .

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Komentarz częściowo słuszny, ale tylko częściowo. O ile dobrze pamiętam to Gimp (pewnie tylko wersja Win) teoretycznie czyta pluginy PS.
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• ULTIMA PRIME
        Coś już napisał
        • 2005
        • 57

Dzięki chłopaki za zainteresowanie

" Vitez " mylisz się co do pluginów.
        " Tomasz " ma rację, niektóre pluginy z PhotoShop' a DZIAŁAJĄ w innych programach, jak np. Photo-paint.
        Jedną z takich wtyczek jest " virtualphotographer " która równie dobrze działa mi w wyżej wymienionych programach.

Poprostu nie lubię PhotoShopa za jego " pływający " interface, no ale cóż będę " musiał " go jednak używać do obróbki RAW' ów, ktoś pewnie napisze że jest wiele programów do obróbki cyfrowych negatywów - to prawda, ale jak dla mnie to jednak Plugin Camera RAW jest najbardziej wygodny, no cóż może ktoś będzie miał jeszcze jakieś pomysły.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
        ULTIMA PRIME FOTO

Total Commander Ultima Prime

Komentarz

Pracuję...