X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tmaciak
    Uzależniony
    • 2006
    • 610

Zamieszczone przez piast9
    Nie myślałem o tym ale teraz szybkie google wskazują, że nie ma ogólnej metody na pełnoekranową aplikację, każdy producent daje swoje rozszerzenie Canvas, które to zapewnia ale aplikacja przestałaby być przenośna.
    Hmmm, szkoda, bo nie wiem jak w innych telefonach, ale w E51 to zabierane jest z 1/3 ekranu prawie że.
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon S-120PC II

Komentarz

• kgelec
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 29

Odpalony na Samsungu J700 działa bez zarzutu. Obliczenia FL NL też poprawne, a o tym że w Javie to nie takie proste można poczytać np. tu:

Ładniutki, świetnie prezentujący się interfejs graficzny, czytelny nawet na J700. Jedyne co wydaje mi się przydatne to dodatkowy podgląd różnicy między Far i Near Limit, czyli liczbowej DoF.

Dzięki i pozdrawiam.
      C6D, C24-70D f/4L IS, C70-200 mm f/4L IS, C50mm f/1.8 STM, Tamron 90 mm f/2.8 Di Macro; 430EX i inne,

Komentarz

• TomekS
        Początki nałogu
        • 2005
        • 274

Na Nokia E50 działa.
        5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
        Zdjęcia -> http://smolarek.info

Komentarz

• Termos
          Coś już napisał
          • 2005
          • 61

Na E51 działa ale z małym problemem, nie moge zmienic CoC...
          5D

Komentarz

• piast9
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3267

Zamieszczone przez Termos
            Na E51 działa ale z małym problemem, nie moge zmienic CoC...
            O, dlaczego nie możesz? Formularz nie działa czy wprowadzone zmiany nie są pamietane?
            Formularz jest zupełnie standardowy...
            Nie ma kłopotu z separatorem dziesiętnym? Że ma być przecinek a jest kropka czy na odwrót?
            650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Termos
              Coś już napisał
              • 2005
              • 61

O, dlaczego nie możesz? Formularz nie działa czy wprowadzone zmiany nie są pamietane?
              Formularz jest zupełnie standardowy...
              Nie ma kłopotu z separatorem dziesiętnym? Że ma być przecinek a jest kropka czy na odwrót?
              Miga kursor i nie moge zrobic zadnej zmiany.
              5D

Komentarz

• TomekS
                Początki nałogu
                • 2005
                • 274

Zamieszczone przez Termos
                Miga kursor i nie moge zrobic zadnej zmiany.
                Fakt, też tak miałem chwilę. Restore default values i kolejna próba były już OK
                5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
                Zdjęcia -> http://smolarek.info

Komentarz

• -MM-
                  Dopiero zaczyna
                  • 2007
                  • 38

Na SonyEricsson K750 działa i śmiga aż miło. Wielkie dzięki, dobra robota .

Komentarz

• piast9
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3267

Hm... Z odpowiedzi Termosa na mój PM wynika, że coś się w javie krzaczy z przecinkami bądź kropkami służącymi za separator dziesiętny. Na moim telefonie wszystko działa ok i po polsku i angielsku, raz mam przecinek raz kropkę.
                    Pracuję nad wzbogaconą wersją, dam tam definicję CoC w mikrometrach, będzie się wpisywalo liczby całkowite i problem z głowy.
                    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Gringo997
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 516

na nokii 6670 nie chce się zainstalować:/
                      Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Komentarz

• Jano
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 41

Potwierdzam, że na swojej Noki E51 też nie mogę zmienić CoC. Restartowałem ustawienia wielkokrotnie i dane 0,019 nie mogę zmienić na 0,03

Ogólnie program jest rewelacyjny

Komentarz

• JaroW
                          Dopiero zaczyna
                          • 2007
                          • 42

Na starej N 6230i też działa.Dzięki piast9

Komentarz

• Termos
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 61

Zamieszczone przez Jano
                            Potwierdzam, że na swojej Noki E51 też nie mogę zmienić CoC. Restartowałem ustawienia wielkokrotnie i dane 0,019 nie mogę zmienić na 0,03
                            U mnie jak sie zmieni jezyk telefonu na ENG to wszystko dziala... (O czym informowalem autora programu)
                            5D

Komentarz

• -MM-
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 38

Hm... Z odpowiedzi Termosa na mój PM wynika, że coś się w javie krzaczy z przecinkami bądź kropkami służącymi za separator dziesiętny. Na moim telefonie wszystko działa ok i po polsku i angielsku, raz mam przecinek raz kropkę.
                              Pracuję nad wzbogaconą wersją, dam tam definicję CoC w mikrometrach, będzie się wpisywało liczby całkowite i problem z głowy.

Hm a może gdyby np. CoC można było przestawiać tak jak wartości przysłony i zrobić wybór: APS-C, APS-H, FF i może zostawić "manual" dla innowierców (ten nad którym pracujesz w mikrometrach).

Chociaż program w obecnej postaci i tak jest naprawdę świetny .

Komentarz

• piast9
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 3267

Tak, najwyraźniej w niektórych telefonach java przerabia liczby zmiennoprzecinkowe na tekst (albo w drugą stronę) niezgodnie z zasadami narodowymi albo nieprawidłowo pilnuje prawidłowości tekstu w polu numerycznym. Będzie to poprawione, CoC będzie podawane w postaci liczby całkowitej w mikrometrach.

Komentarz

Pracuję...