X
-
-
Komentarz
-
no wiec dowiedziałem się że jest taka możliwośc tylko na upgrade PL trza bedzie poczekac ok 2-3miesiecy. Więc nie wiem...?? Kupuje CS3 PL za ok 2300 muszę się męczyć w nim (bo przecież nie da się na nim już pracować jak i robić zdjęcia starą piątką
), wypełniam formularz i czekam a powinni dać na ten czas CS4 EN... czyż nie dobrze rozumuję...??
Komentarz
-
-
Janusz a mógłbym prosić o linka do tej informacji? Chciałbym kupić z USA i nie ukrywam, że byłoby to dla mnie wygodne:rolleyes: Ciekawe czy tyczy się to tylko wersji pudełkowych, czy też 'download' również.Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...Komentarz
-
hmmmm z tego co widze (czytam opis nowosci ps cs4, nie testowalem) to raczej za wiele nowosci nie ma, zadnej rewolucyjnej zmiany. ale zawsze sie moge mylic i taka mam nadzieje
Komentarz
-
tzn jakich konkretnie ? powiedzmy ze bedac w usa kupuje takiego CS4 na wlasny uzytek, instaluje na laptopie i zabieram do EU (czy to PL czy tez UK) i wowczas ? po przekroczeniu granicy mam nielegalny soft ? mozna wiedziec cos wiecej na ten temat ? z gory dziekiEOS x2, sloik x5, blyskotki x6Komentarz
-
Jeśli kupiłeś dla siebie i wykorzystujesz do hobbystycznych celów to pewnie nie problem chociaż podejrzewam, że powinieneś zapłacić cło unijne bo to powyżej 100 Euro. Jeśli do celów komercyjnych to masz problem z izbą skarbową.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
A propos Photoshopa, macie może jakieś wiadomości na temat nowego lightrooma? Myślę, że wcześniej niż na wiosnę nic nowego się nie pojawi, ale co ja tam mogę wiedzieć
Komentarz
-
PS jest trochę jak Porsche 911 - rewolucja jest w jego wypadku niewskazana. Już dawno-dawno aplikacja ta została doprowadzona do takiego stanu perfekcji, że dało się w niej sprawnie zrobić praktycznie wszystko.
Natomiast wprowadzenie usprawnień przyspieszających obieg pracy i poprawiających jej efekty - czemu nie... I tego w nowej wersji jest niestety całkiem sporo. Choćby taka głupotka jak podgląd działania narzędzi retuszerskich, udoskonalone wyświetlanie, poprawienie działania dodge/burn tooli, czy lokalne korekcje w RAW - to wszystko poprawi wygodę pracy i przyspieszy jej proces...Komentarz
-
Ostatnio polityka Adobe byłe taka, że engine PS ACR i LR był ten sam. Pewnie zaimplementują te ficzery z ACR 5 do LR jako upgrade enginu. Coś i tak bedą musieli wypuścić bo są nowe aparaty i muszą wypuścić profile do nich dla ACR i LR.
To tylko spekulacje ale scjentyczne

Dodał bym, że jeśli ktoś spędza na robieniu masek po parę godzin dziennie a nowe narzędzie skróci to o 20-30% to... to jest warte każdej ceny. Obracanie, przesuwanie, optymalizacja pamięci to ogromnie dużo. Teraz z CS3 są momenty jak jest dużo pootwieranych warstw, że mam wrażenie, że się windoza wykrzaczyła bo wszystko stoi a trzy HD kręcą się jak zwariowane. Tego nie ma w CS4.
Lokalne korekcje w RAW podchodzę z umiarkowanym optymizmem ale to absolutna rewelka. Niedestrukcyjny sposób lokalnej korekcji ekspozycji. Taki HDR bez zabawy w wielokrotne wołanie, składanie i międlenie na dysku bez realnej wiedzy co wyjdzie na końcu.
Dużo tych nowości i to wszystko w naprawdę dobrym kierunku.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Hmmm no właśnie kwestia ograniczeń licencyjnych mnie interesuje. Do jakiego zapisu nawiązujesz? Czytałem licencję i nie udało mi się znaleźć zapisu dyskwalifikującego użycie w Polsce. Czego nie dotyczałem?
EDIT: Cały czas piszę o użyciu komercyjnym, żeby nie wprowadzać nieścisłości.Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...Komentarz
-
Jak nie oglądaliście, to obejrzyjcie! W końcu z szybkością nie powinno być problemów. Mnie najbardziej rozwalił filmik z GO. http://www.fkn.pl/1,460,1831752,1,wiadomosc.htmlKomentarz
-
Z nowości CS4 które mnie również b. cieszą to to, że wykorzystuje natywną obsługę procesorów graficznych NVIDIA.
Onet: codzienne źródło informacji milionów Polaków - wiadomości z kraju i ze świata 24/7, pogoda, sport, biznes, moto, rozrywka. Bądź na bieżąco z Onet!
(natywny to taki, który działa bez konieczności emulacji procesora innej maszyny i/lub stosowania wrapperów)Komentarz
Komentarz