X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rysiaczek
    Uzależniony
    • 2005
    • 897

Zamieszczone przez rysiaczek
    Może ktoś zna odpowiedź na forum - bo dodzwonić się do Wimalu graniczy z cudem, a ich odpowiedzi w tym temacie też nie do końca ufam - czy darmowy upgrade z cs3->cs4 tyczy się tylko ps-a kupionego u autoryzowanego dystrybutora czy też kupując na allegro (z f.vat.) również mam do tego prawo?

Po przeliczeniu ceny ps-a wg kursu celnego, który będzie od 1 października, doliczeniu vat-u - cena wychodzi taka, jak na allegro.

Pytanie tylko - na ile legalna jest sprzedaż ps-a przez nie-dystrybutora (czyli całe all).
    Się dodzwoniłem. Tak więc darmowy upgrade niby jest, ale jakoś tak z nieśmiałością o nim w wimalu handlowcy mówią. Że zasady niejasne, że prawdopodobnie trzeba będzie przedstawić fakturę, ważny będzie termin rejestracji oprogramowania. A sam upgrade faktycznie ma być darmowy, ale wysyłka z Irlandii już nie. Tak ogólnie - coś jest na rzeczy, ale nic nam nie wiadomo na 100%.

Oczywiście jeśli chodzi o temat handlarzy ps-em z allegro handlowcy w wimalu są na nie, ale nie usłyszałem żadnego konkretnego powodu ani zapisu licencyjnego. No konkurencja Panie:rolleyes:

EDIT: Czyli dalej żadnego konkretnego potwierdzenia lub zaprzeczenia - ma ktoś może jakiekolwiek namiary na przedstawiciela adobe zajmującego się kwestią licencji i legalności oprogramowania?
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• czornyj
      Zasłużeni
      • 2006
      • 2626

Się dodzwoniłem. Tak więc darmowy upgrade niby jest, ale jakoś tak z nieśmiałością o nim w wimalu handlowcy mówią. Że zasady niejasne, że prawdopodobnie trzeba będzie przedstawić fakturę, ważny będzie termin rejestracji oprogramowania. A sam upgrade faktycznie ma być darmowy, ale wysyłka z Irlandii już nie. Tak ogólnie - coś jest na rzeczy, ale nic nam nie wiadomo na 100%.

Oczywiście jeśli chodzi o temat handlarzy ps-em z allegro handlowcy w wimalu są na nie, ale nie usłyszałem żadnego konkretnego powodu ani zapisu licencyjnego. No konkurencja Panie:rolleyes:

EDIT: Czyli dalej żadnego konkretnego potwierdzenia lub zaprzeczenia - ma ktoś może jakiekolwiek namiary na przedstawiciela adobe zajmującego się kwestią licencji i legalności oprogramowania?
      W Wimalu mają straszne wydatki, więc musisz mieć dla nich nieco wyrozumiałości (jest tych zdjęć znacznie więcej ):

Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• miklo
        Uzależniony
        • 2006
        • 681

Same znaki zapytania mi się Czornyj pokazały, ale pewnie dałeś Ferrari i resztę fajnych samochodów tak? :-)

Komentarz

• sniper88
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1156

Tak Mnie sie dobrze wyswietla
          WWW | 500px | IG
          Semper in altum

Komentarz

• miklo
            Uzależniony
            • 2006
            • 681

Ok. Dzięki. Sprawdziłem. To w Operze jest coś nie tak. IE wyświetla fotki.

Komentarz

• wojkij
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1915

W ff same znaki zapytania ale wiadomo o co chodzi

Wie ktos w efekcie jak to jest z tymi zapisami w licencji? Podobno w wersji US jest jasno napisane ze programu mozna uzywac tylko na terenie Ameryki Polnocnej. Teraz pytanie - czy taka licencja jest zgodna z prawem i trzeba to respektowac czy to tylko blogie marzenia dystrybutorow?
              www.kwapisz.org

Komentarz

• Zielony
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2928

OT: TUTAJ też widać przez chwile samochód WIMALU
                sigpic

Komentarz

• sniper88
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1156

Chyba sie zglosze do nich do pracy
                  A zeby nie bylo zupelnie nie na temat:
                  macie jakies info dot. adobe dla studenta i CS4? Bo polska strona stoi w miejscu od kilku miesiecy...
                  WWW | 500px | IG
                  Semper in altum

Komentarz

• rysiaczek
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 897

Zamieszczone przez wojkij
                    Wie ktos w efekcie jak to jest z tymi zapisami w licencji? Podobno w wersji US jest jasno napisane ze programu mozna uzywac tylko na terenie Ameryki Polnocnej. Teraz pytanie - czy taka licencja jest zgodna z prawem i trzeba to respektowac czy to tylko blogie marzenia dystrybutorow?
                    Po co rozpowszechniasz "podobno"? Pisanie dla pisania? Licencja jest ogólnie dostępna, jeżeli masz problem z wyszukaniem, proszę: licencja
                    Przeczytaj, wyciągnij wnioski.

Mam inne pytanie - do osób, które nie teoretyzują: czy możliwy jest upgrade z CS3 PL na CS4 EN?
                    Ewentualnie - czy jest możliwość przełączenia się na anglojęzyczny interfejs w wersji PL?

Komentarz

• czornyj
                      Zasłużeni
                      • 2006
                      • 2626

Mam inne pytanie - do osób, które nie teoretyzują: czy możliwy jest upgrade z CS3 PL na CS4 EN?
                      Ewentualnie - czy jest możliwość przełączenia się na anglojęzyczny interfejs w wersji PL?
                      Wersje PL to zupełnie inne aplikacje, niż wersje EN i nie ma możliwości przełączenia czegokolwiek.

Upgrade jak sądzę jest możliwy, ale nie dam sobie za to głowy uciąć, bo Ferrari, Porschaki, Mesie drogo kosztują i dlatego wszystko jest możliwe. Najlepiej zadać tego typu tendencyjne pytania dealerom - im zależy żeby sprzedać, to się dowiedzą. Ostatnio kupowałem soft w ITmedia, wcześniej w Cortlandzie.
                      Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• rysiaczek
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 897

Zamieszczone przez czornyj
                        Upgrade jak sądzę jest możliwy, ale nie dam sobie za to głowy uciąć, bo Ferrari, Porschaki, Mesie drogo kosztują i dlatego wszystko jest możliwe. Najlepiej zadać tego typu tendencyjne pytania dealerom - im zależy żeby sprzedać, to się dowiedzą. Ostatnio kupowałem soft w ITmedia, wcześniej w Cortlandzie.
                        Ano właśnie. Rozmawiałem z Cortlandem - nikt w niczym mnie nie zapewni, odsyłają do pomocy technicznej Wimalu. A tam - informacja handlowa zawsze do Twoich usług, a pomoc techniczna (wewn. 16) - no tak z 8 razy próbowałem dziś:rolleyes:

Komentarz

• czornyj
                          Zasłużeni
                          • 2006
                          • 2626

Ano właśnie. Rozmawiałem z Cortlandem - nikt w niczym mnie nie zapewni, odsyłają do pomocy technicznej Wimalu. A tam - informacja handlowa zawsze do Twoich usług, a pomoc techniczna (wewn. 16) - no tak z 8 razy próbowałem dziś:rolleyes:
                          Znaczy pewnie sami nie wiedzą. Spróbuj ew. w ITmediach, starają się być bardzo pomocni.
                          Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• rysiaczek
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 897

No i po wielu bojach udało mi się uzyskać kontakt do osoby zajmującej się kwestiami licencyjnymi w polskiej komórce Adobe.
                            Rozmowa długa i interesująca, wnioski z rozmowy takie:
                            1) nie można zrobić cross-a przy darmowym upgrade - czyli nie można przejść z CS3 PL na CS4 IE
                            2) jeżeli uda mi się kupić wersję "download" od Adobe USA, to oczywiście po ocleniu - będę legalnym użytkownikiem. Pan zapierał się, że się nie uda, że będzie to bug na stronie, a co się z tym wiąże mogą być późniejsze kłopoty z upgradem do cs4.

I bądź tu mądry... chyba się "polskiego" w photoshopie będę musiał "naumieć"

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

1) nie można zrobić cross-a przy darmowym upgrade - czyli nie można przejść z CS3 PL na CS4 IE (...)

I bądź tu mądry... chyba się "polskiego" w photoshopie będę musiał "naumieć"
                              A dlaczego darmowy upgrade?
                              Może kupisz CS3 IE i wtedy darmowy upgrade będzie na CS4 IE ?
                              Ewentualnie jak już masz (w co wątpię) CS3 i planujesz upgrade to wtedy niedarmowy powinien być możliwy na IE.
                              Ja tam od wersji 6 (która upgrejdowałem na CS2) mam IE i spokój .

Komentarz

• pan.kolega
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2817

Ograniczenia eksportu z USA dotycza technologii szyfrowania (encryption) . Eksport jest nielegalny bez wypelnienia formalnosci:

CIA wylapuje przemytnikow, wywozi do Gitmo i poddaje torturom.
                                Ostatnio edytowany przez pan.kolega; 16861.
                                I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

Pracuję...