X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Reno
    Początki nałogu
    • 2004
    • 271

Jaki program do uporządkowania zdjęć wg typów?

Chodzi o to, że przez jakiś czas archiwizowałam zdjęcia w ten sposób: ROK/MIESIĄC/DATA/tu pliki RAW i folder DEVELOPS gdzie zapisywałam jpgi.

Teraz widzę, że to niepraktyczne bo, kiedy podglądam jakiś miesiąc, nie widzę miniaturek zdjęć i muszę wchodzić w każdą datę oddzielnie.

Czy jakiś program pomoże mi to uporządkować? Chciałabym mieć oddzielny folder ROK/MIESIĄC/DATA/rawy i oddzielny ROK/MIESIĄC/DATA/jpgi. Teraz porządkuję to na bieżąco ale chciałabym cały 2007 poprawić. Ręcznie, dzień po dniu, to maaasa pracy, może da się jakoś szybciej, np. wyszukać i przenieść same RAWYy? A potem wypruć jpgi z folderów DEVELOPS, poziom do góry, bezpośrednio do daty?
  • adikPL
    Początki nałogu
    • 2008
    • 349

Zainteresuj się programem - FOTOSTATION - to soft uzywany przez znaczną grupę profesjonalistow do zarzadzania zbiorami swoich fotek, ma sporo funkcji i wiele mozliwosci. Na pewno rozwiąze Twoje problemy tylko trzeba chwilki na zapoznanie się z nim, Pozdro
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    sigpic

Komentarz

• Adso
      Początki nałogu
      • 2007
      • 310

ACDSee... kataloguje, porządkuje, konwertuje, "resajzuje"... w ogóle jest ok... poszukaj wersji Pro2
      galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

• adikPL
        Początki nałogu
        • 2008
        • 349

W sumie racja Adso, zapomniałem o tańszym, prostszym i bardziej dostępnym ACDSee
        www.adriankordas.blogspot.com
        -------------------------------
        sigpic

Komentarz

• michalab
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1580

Jeśli masz jakiegoś znajomego, który umie pisać skrypty, to rozwiązanie Twojego problemu nie powinno mu zająć więcej niż pół godziny.
          Zapraszam

Komentarz

• brzoza
            Bywalec
            • 2005
            • 127

Zamieszczone przez Reno
            Teraz widzę, że to niepraktyczne bo, kiedy podglądam jakiś miesiąc, nie widzę miniaturek zdjęć i muszę wchodzić w każdą datę oddzielnie.
            IMHO darmowa Picasa (teraz wyszła beta wersji 3) zdaje się potrafi wyświetlić zdjęcia w podkatalogach, przy wybraniu katalogu nadrzędnego.

Pozdr.

Komentarz

• Krasuski
              Początki nałogu
              • 2007
              • 279

Też polecam ACDSee mam wersje 7 ma np kalendarz i wiele inny fajnych rzeczy przydatnych do katalogowania i oglądania zdjęć
              od kilku lat używam tego programu do przeglądu jpg
              do podglądu cr2 używam FastStone MaxView

pozdrawiam
              po pracy
              www.krzysztofkrasuski.pl

Komentarz

Pracuję...