X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shadowman25
    Coś już napisał
    • 2008
    • 97

RAW - dziwne kolory na zdjęciu

Zauważyłem, że po włączeniu zdjęcia w Camera Raw, pojawiają sie kolory na zdjeciu (tak jakby rozlana farba, czerwona lub niebieka) Wcześniej gdy robiłem zdjęcia kitem 18-55 nie było czegos takiego, teraz po załozeniu canon 85 1/8 pojawia sie ten efekt.

Dodam ze kiedy przezuce obraz z Camera Raw do Photoshopa wszystko jest ok.

Tutaj zrzut ekranu:

Dzięki za pomoc
    Canon 50d, obiektyw 85 1/8
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez shadowman25
    Tutaj zrzut ekranu:
    Poćwicz:

Komentarz

• Portal
      Bywalec
      • 2008
      • 145

nie chce zakladac nowego tematu wiec zapytam tutaj
      Jaki inny program oprocz tego z plyty od aparatu polecacie do RAW ( aby obslugiwal RAW z mojego aparatu) ?
      Uzywalem ostatnio "RAWTherapee" ale jak wczytuje pliki z mojego aparatu to program sie wywala a byl bardzo fajny i prosty w obsludze - chcialbym cos w jego stylu, co polecicie ?
      Canon 450D + 18-55 IS + 55-250 IS, Sandisk SDHC EXTREME III 4GB

Komentarz

• Janusz Body
        Moderator
        • 2004
        • 5757

Zamieszczone przez Portal
        nie chce zakladac nowego tematu wiec zapytam tutaj
        Jaki inny program oprocz tego z plyty od aparatu polecacie do RAW ( aby obslugiwal RAW z mojego aparatu) ?
        Uzywalem ostatnio "RAWTherapee" ale jak wczytuje pliki z mojego aparatu to program sie wywala a byl bardzo fajny i prosty w obsludze - chcialbym cos w jego stylu, co polecicie ?

Zauważ, że w kilku miejscach pytasz o to samo - to na żadnym forum nie jest mile widziane.

Janusz,
        Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Portal
          Bywalec
          • 2008
          • 145

tam pytalem wogole o program do obrobki plikow jpg ( bo chce kupic i nie wiem ktory lepszy) zas tutaj chcialem jakis zamiennik "RAWTherapee" bo ten wyklada sie na fotkach z mojego aparatu. Tym RAWTherapee obrabialem fotki z mojej hybrydy i jakos przypadl mi do gustu szcegolnie ze byl darmowy
          Canon 450D + 18-55 IS + 55-250 IS, Sandisk SDHC EXTREME III 4GB

Komentarz

Pracuję...