X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12158

Photoshop CS2 (a konkretnie Adobe Camera RAW 3.0)

polecam wrazenia z uzywania wersji beta nwoego Photoshopa

jak dla mnie, to absolutny wypas. moj wish-list do ACR praktycznie zostal spelniony i po raz koloejny Adobe udowodnilo, ze mozna robic dobry software sluchajac potrzeb uzyszkodnikow.

juz sie nie moge doczekac.... :-)
    www albo tez flickr
  • gietrzy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 5727

Re: Photoshop CS2 (a konkretnie Adobe Camera RAW 3.0)

Zamieszczone przez akustyk
    po raz koloejny Adobe udowodnilo, ze mozna robic dobry software sluchajac potrzeb uzyszkodnikow.
    Bez takiej wazelinki proszę :wink:

Adobe PS nadal:
    - z wersji na wersje jest coraz bardziej wolny, pożerający mnóstwo zasobów,
    - nadal występuję ograniczenie 2 Gb RAM

W wersji PS CS nie będzie wsparcia dla 64bitów

Adobe liczy tylko kolejne wersje nie patrząc na jakość produktów (oprócz Shopa i Indiego). Spowolnienie (nie dopracowanie kodu) najlepiej widać przeskakując z wersji 5 na wersję 6 Acrobata. Siódemki już się boję (P4 2.8HT, 512 DDR@400).
    Nie zmienia to faktu, że pod koniec roku i jeden i drugi programik zagości u mnie na dysku

ps. dzięki za niusa

Nawet DOP docenili BreezeBrowsera
    Poważnie, ten programik powinien mieć każdy rawCanonier. Nic nie powiedzieli o bezstratnym upsamplingu. Nie bez kozery Miranda wypuścił najnowszy pluginek przed Shopem.
    Widać jakim torem idzie Adobe: wrzucą całą funkcjonalność Shopa (narzędzia) w świat rawa. Oczywiście idealną sytuacją byłoby gdyby dogadali się z Canonem w sprawie odkodowania WB w raw.
    the silence is deafening

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12158

Zamieszczone przez gietrzy
      - z wersji na wersje jest coraz bardziej wolny, pożerający mnóstwo zasobów,
      prawda, ale jak te zasoby dolozysz, to pracuje sie uczciwie. inna kwestia, ze w porownaniu z C1Pro, ACR jest i tak demonem predkosci. a rezultaty wcale nie sa jakies drastycznie gorsze. przynajmniej MSZ nie warte tak czasochlonnego babrania sie (i zapelniania dysku tego gabarytu TIFF-ami)

hehe... a nie, ja tylko 10D chcialem, nie jakis 22Mpix Phase One w 32-bitach otworzyc :-)

Adobe liczy tylko kolejne wersje nie patrząc na jakość produktów (oprócz Shopa i Indiego).
      Spowolnienie (nie dopracowanie kodu) najlepiej widać przeskakując z wersji 5 na wersję 6 Acrobata. Siódemki już się boję (P4 2.8HT, 512 DDR@400).
      a musisz uzywac? mnie tam Acro 5.0 z powodzeniem wystarcza. z tym ze uzywam tylko Szopa i Acro. co do reszty produktow to sie nie wypowiadam

w kazdym razie, chodzilo mi o to, ze ACR jest w tej chwili (tj. wkrotce bedzie) super-wypasionym, kompletnym narzedziem do konwersji RAW-ow. bo faktem jest, ze dodano do niego praktycznie wszystko, czego w ACR 2 brakowalo. juz za sama mozliwosc edycji krzywych na poziomie konwersji wycalowalbym Thomasa Knolla po stopach niemytych :-)
      www albo tez flickr

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

hehe... a nie, ja tylko 10D chcialem, nie jakis 22Mpix Phase One w 32-bitach otworzyc :-)
        Proponuję rawa 20D/16 bit "wywołać" i zapodać 20D CSPro Mirandy. Shop potrzebuje jedynie 500 RAM,

[ Dodano: 04-04-05, 13:55 ]
        a musisz uzywac? mnie tam Acro 5.0 z powodzeniem wystarcza
        W domu piątka
        W pracy szóstka
        the silence is deafening

Komentarz

Pracuję...