Witam, mam dość specyficzny problem. Posiadam w rękach Samsung NC10 który ma rozdzielczość 1000x600 px, jest problem taki że Canon DPP tylko i wyłącznie chce się instalować na większej, ok podłączyłem więc monitor drugi, poszła instalacja. Lecz aktualnie nic z tego ponieważ nawet nie uruchomi się. Czy istnieje jakakolwiek rada na to? Zmiana rejestru? Oszukanie systemu? Potrzebuje tego net book'a do remote control przez EOS Utility. Dziękuję za pomoc.
X
-
-
Nie wiem czy dobrze mowie ale zdaje sie bylo w windowsie albo w sterownikach karty graficznej opcja wirtualnego screenu gdzie mozna bylo sobie wlaczyc np 1920x1200 i myszka przesuwac ten screen. Niestety nie moge teraz tego znalezc. Z drugiej strony na moim ASUSie EEE 1000H jest przycisk(fn+f-ilestam) do przelaczania miedzy rozdzielczosciami i m.in jest rozdzileczosc 1024x768 .. ale nigdy tego nie wlaczalem. Az dzisiaj wlacze zeby sprawdzic co on robi.40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
www.mslezak.pl/blog/ -
Samsunga NC10 nie mam (przymierzam się do kupna) ale na moje oko to on ma rozdzielczość 1024x600...Komentarz
-
Właśnie odebrałem eee 1000h, a mnie tu zaskoczyliście, bo miałem instalować DPP. No nic, zobaczymy jak to pójdzie
Wydaje mi się, że Wain dobrze radzi.
Komentarz
-
Nie chce instalować, bo niektóre okna mają zafiksowaną większą wysokość niż 600 pix więc i używanie będzie dość kłopotliwe.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
Witam!
Mam Asusa EEE 1000HD i mam na nim wszystko to co dał Canon do 40D. Nominalna rozdziałka w tym Asusku to 1024x600. W tej rozdziałce DPP nie instaluje się ani nie uruchamia. Po przełączeniu na 1024x768 śmiga elegancko (trochę wolno eksport z rawa do jpg, ale wiadomo, mocy przybywaj). W Asusie ta większa rozdziałka jest rozwiązana tak, że albo ekran się przewija góra-dół jak dojedziemy myszką do krawędzi (jest to kilka cm). Jest też tryb compressed (czy jakoś tak), w którym nie przwijamy ekranu, jest wszystko naraz, ale ściśnięte. Remote control śmiga znakomicie. Przełączanie rozdziałki nie rozwala wyświetlania innych okienek.
Sorki że się rozpisałem, może to komuś pomoże.
Pozdro!Canon 40DKomentarz
-
Potwierdzam, ladnie dziala w trybie compressed 1024x768 lub wyzszych rozdzielczosciach z wirtualnym pulpitem.Komentarz
-
Podłączam się pod temat, problem taki sam, netbook nieco inny mianowicie Lenovo S10, niestety w strownikach karty graficznej Intel GM, nie mogę w żadne sposób "rozsunąć" rozdzielczości do 1024 x 768 ( tzn nie mogę znaleźć takiej opcji ), może ktoś zna lekarstwo ( zewnętrzny soft / inne strowniki ) które dopomorze w rozwiązaniu tego problemu ?Piotr Talarczyk
1ds III 1dKomentarz
-
Niestety w ASUSie nie jest to robione przez soft karty tylko przez jakies male ustrojstwo ASUSowe co siedzi w trayu. Tam sie klika i przelacza rozdzialki, wylacza kamere, BT, WiFi. Mozesz sprobowac czy i tobie zadziala. Poszukaj narzedzi do EEE PC na stronach asusa.Podłączam się pod temat, problem taki sam, netbook nieco inny mianowicie Lenovo S10, niestety w strownikach karty graficznej Intel GM, nie mogę w żadne sposób "rozsunąć" rozdzielczości do 1024 x 768 ( tzn nie mogę znaleźć takiej opcji ), może ktoś zna lekarstwo ( zewnętrzny soft / inne strowniki ) które dopomorze w rozwiązaniu tego problemu ?40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
www.mslezak.pl/blog/Komentarz
-
Takie coś : http://wiki.eeeuser.com/astrayplusPodłączam się pod temat, problem taki sam, netbook nieco inny mianowicie Lenovo S10, niestety w strownikach karty graficznej Intel GM, nie mogę w żadne sposób "rozsunąć" rozdzielczości do 1024 x 768 ( tzn nie mogę znaleźć takiej opcji ), może ktoś zna lekarstwo ( zewnętrzny soft / inne strowniki ) które dopomorze w rozwiązaniu tego problemu ?
Działa ze wszystkim co ma Intel GMA - u siebie zainstalowałem na 10" Toshibie Mini i odpaliłem kalibrację ekranu za pomocą Colormunki Photo. Generalnie działa
Komentarz
-
dzieki za podpowiedz, wlasnie szukalem jakiegokolwiek rozwiazania na swoje lenovo s10-2 ktory ma wlasnie jakiegos "cipa" intelowskiegoCanon FFKomentarz
-
w zaawansowanych właściwościach odznaczacza się "ptaszkiem" -pokazywanie innych rozdzielczości nie obsługiwanych przez monitor-po odznaczeniu pojwi się podziałka -i mozna zmieniać rozdzielczość-inaczej DPP nie działa
Komentarz
-
Zamiast Canonowskiej aplikacji polecam DSLR Remote pro. Działa świetnie, instalacja na netbookach bezproblemowa.Komentarz
-
EOS Utility - rozdzielczość przy instalacji
Witam,
problem pewnie znany, przy instalacji EOS Utility wywala błąd, że minimalna rozdzielczość to 1024x768, pracuję na małym komputerku z 10.1'' matrycą i nie mam takiej rozdzielczości macie jakiś pomysł jak zainstalować EU omijając ten problem? Niestety nie mam jak podłączyć się do monitora.
PS. Pani w Canon Polska powiedziała, że się nie da
pozdrawiam
mikekrkpozdrawiam
mikekrk
Canon 60D, Canon 1000D, Canon 18-55 IS, Canon 18-135 IS USM, Canon 100-400 4.5-5.6 L IS USM, Canon 430EXKomentarz
-
mi tez wolal ze chce wiecej ale dalo sie go oszukac - dafaultowo mam w netbooku program ktory zwieksza rozdzielczosc nie wiem czy to tylko w samsungach ale poslzo.Komentarz
Komentarz