Jak otrzymać taki efekt? Próbowałam już z warstwami, filtrami z corssem. I nic mi specjalnie ciekawego nie wyszlo. Może ktoś z was wie jak osiągnąć taki rezultat na zdjęciu? Proszę o pomoc
z góry dziękujem 
X
-
Tagi: Brak
-
Zmiana kontrastu + zmiana kolorów?Strona domowa: http://tomaszkotarski.pl
Tanie strony www na zamówienie.
Druk wielkoformatowy w świetnej jakości.
-
takie niby-ORWO jest ostatnio strasznie modne
na pewno znajdziesz coś w necieKomentarz
-
nik color effex
mozna ta wtyczka uzyskac podobne rezultaty
chociaz reki sobie nie dam uciac ze te zdjecia byly tym traktowaneR6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8
Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30DKomentarz
-
Zapytaj po prostu Kasię
Różne techniki w tym głównie cross i filtry (fotograficzne w PS-e)450D,EF-S 17-55 IS USM,EF-S 18-55 IS,EF 28-135 IS USMKomentarz
-
Myślę, że powinnaś spróbować pogmerać w krzywych (curves). Obowiązuje zasada jak w sklepach z porcelaną, tylko delikatne ruchy.
Obniżyłbym niebieską, podniósł czerwoną i bardzo delikatnie zmodyfikował zieloną. Kiedy uzyskasz zadowalającą saturację zapisz ustawienia krzywych i dodaj do palety, by móc wykorzystać je w następnej fotce.
Faktycznie, jak mówi airhead, coś ostatnio chodzi takie orwoskie podżółcenie...C-F-K - foreverKomentarz
-
albo presety z LR albo zabawa w szopie, tez porobilem sobie duzo takich mieszanek do wykorzystaniadobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf
tylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.plKomentarz
-
Dzięki wszystkim za pomoc
widzę, że nie ma na to określonego z góry sposobu. Trudno, użyję metodę prób i błędów.
Komentarz
-
tak jak napisal przemek, polecam LR i tam glownie operowanie na nasyceniach kolorow, do tego lekko przesuniety balans bieli w strone cieplych odcieni, lekka desaturacja i gotowe
pozdrawiam
roton
----------------------------
rotonfilm.wordpress.com
www.roton.infoKomentarz
-
w necie masz ustawienia krzywych - dobra baza wyjsciowa do uzsykania takiego efektu, napisz na PW, to moge ci przeslac
Komentarz
-
Rosicky mozna tez prosic o przeslanie?
50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratowKomentarz
-
-
ja też.... brozekjacek[małpa]gmail.comKomentarz
-
dzizys, piszcie na PW bo nie wiem komu juz wyslalem a komu nie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a, jak juz piszecie to PODAJCIE MAIL, na ktory mam przeslac krzywe.
powtorze tylko, ze to jedynie baza wyjsciowa, zeby taki efekt uzyskac, zeby potem nie bylo zawodu
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz