To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bejobejo
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 39

Zamieszczone przez diplo
    Ze swojej strony polecam ProShow Gold. Łatwy w obsłudze, szybki i nagrywa jako DVD i jako exe dla kompa. Mnogo przejśc, aaaaa i jeszcze nie jest strasznie drogi
    ProShow Gold to nawet dobry program z wieloma opcjami ale zdjęcia w prezentacji są słabej jakości.
    Powodem może być moja niewiedza i jest sposób żeby wyglądało to lepiej?

Komentarz

• manfred1
      Uzależniony
      • 2007
      • 842

Zamieszczone przez Bejobejo
      ProShow Gold to nawet dobry program z wieloma opcjami ale zdjęcia w prezentacji są słabej jakości.
      Powodem może być moja niewiedza i jest sposób żeby wyglądało to lepiej?

Napisz jak robisz a wtedy łatwiej jest znaleźć błąd.
      Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• manfred1
        Uzależniony
        • 2007
        • 842

Witam serdecznie mam pytanie czy jest możliwość wykonania takiej prezentacji w proshow. Mam teledysk w avi z podkładem muzycznym. Potrzebuje kilkanaście sekund puścić teledysk jako pierwszy slajd następnie aby płynnie ten teledysk przeszedł w statyczne fotografie jako slajd 2, 3 itd. Natomiast muzyka niech płynie dla całej prezentacji. Bardzo proszę o wskazówki do wykonania takiego projektu za co serdecznie dziękuję.

Komentarz

• MCan
          • 2008
          • 3

Panowie, a co powiecie na program PhotoDVD 4.0.0.35
          Można sobie coś zaprezentować korzystając z programu testowego dostępnego w necie.
          Niestety kupić się tego nie da w normalnym sklepie, a szkoda, gdyż przypadł mi do gustu. Gdyby ktoś wiedział jak i gdzie nabyć oryginał to proszę o kontakt oraz ewentualnie pomoc w zakupie na stonie:http://www.vso-software.fr/shop.php

Komentarz

• migawkanatalia
            Bywalec
            • 2010
            • 144

Czy ktoś z Was używa programu do pokazu slajdów MAGIX Fotostory na CD & DVD? Będę wdzięczna za opinie. Pozdrawiam

Komentarz

• misiek
              • 2011
              • 4

Witam! Ja do jakiegoś czasu używam Sony Vegas pro 10 zarówno do filmów jak i prezentacji zdjęć - to prawdziwy kombajn jak Adobe Premiere tylko dużo bardziej intuicyjny (jak dla mnie). Nie jest niestety darmowy ale trial jest w pełni funkcjonalny przez 30 dni więc można go dokładnie sprawdzić przed zakupem. Pozdrawiam

Komentarz

• manfred1
                Uzależniony
                • 2007
                • 842

Witam serdecznie czy jest możliwość wklejenia filmu z 5DMKII do pokazu zdjęć w PSP. Jesli tak na co zwrócić uwagę?

Komentarz

• gadget_zary
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1046

Nie będę zakładał nowego tematu więc zapytam tutaj.
                  Mam Premiere elements 9 i pokazy zrobione w LR w każdej rozdzielczości jaką oferuje. Po dodaniu plików do programu i stworzeniu "filmu" całość wygląda jakby coś poszło nie tak z rozdzielczością, można praktycznie zobaczyć piksele. Jest w ogóle możliwe żeby to wyglądało poprawnie ??

Komentarz

• czarny1999
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 119

Zamieszczone przez gadget_zary
                    ... zrobione w LR ...stworzeniu "filmu" ... coś poszło nie tak z rozdzielczością, można .... zobaczyć piksele. Jest w ogóle możliwe żeby to wyglądało poprawnie ??
                    po wielu probach stwierdzilem ze najlepsze efekty uzyskuje jak renderuje video do 720p (LR)

Komentarz

• agkf
                      Dopiero zaczyna
                      • 2010
                      • 29

Takie pytanie – robię prezentacje w Windows Movie Maker 2.6 (zdjęcia w oryginalnej wielkości + mp3) zapisuję, otwieram w Windows DVD Maker dodaje menu i wypalam. I teraz tak jak oglądam powstały plik z WMM na lapku to jest super, jak oglądam podgląd z WDVDM jest super a na płytce mydło straszne praktycznie na wszystkich zdjęciach. Wszystko robione pod Windows 7.

Gdzie jest problem? Dodam tylko, że na starszym lapku z Vistą po wypaleniu i na podglądach wszystko wyglądało OK tylko inaczej wyglądał proces, tzn. WMM sam zamykał prezentację i otwierał w DVDM, a na 7ce nie było WMM więc go sobie ściągnąłem pod 7ke oczywiście.

Czy to chodzi o skalowanie zdjęć przed robieniem wszystkigo - tylko dlaczego podglądy i zapisane prezentacje są ostre?

Poproszę o pomoc.
                      2 x body, 3 x szkło, 3 x lampa, itd, itp..

Komentarz

• manfred1
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 842

Mam pytanie gdzie leży błąd. Na dysku mam folder w którym są zdjęcia do prezentacji tam też wklejam muzykę oraz projekt i menu. Na lapie i na komputerze mam ten sam program ProShow Producer z 2009 r. Na obu mam te same stylepack. Mam wrażenie że są identyczne. To dlaczego projekt zrobiony na lapie po otwarciu na komputerze wykazuje braki zdjęć, warstw nawet menu czasami jest bez przewodniego motywu zdjęciowego. Za pomoc dzieki

Komentarz

• maati
                          Coś już napisał
                          • 2008
                          • 93

Prezentacja DVD w ProShow Gold

Może ktoś mi pomoże
                          Tworzę prezentację zdjęć w programie Proshow Gold. Jest tam możliwość ustawiania przejść pomiędzy zdjęciami. Chodzi mi czy jest taka opcja żeby te przejścia zapamiętać albo skorzystać z szablonu. Za każdym razem musze od nowa ustawiać przejście i ewentualnie zoom itp. ( w zakładce efekty). ogólnie chciałem zrobić tak żeby wybrać 4 różne efekty i aplikować je co 2, lub 3 lub 4 zdjęcie. Jeżeli chcę zrobić nową prezentację to znowu od nowa wszystko trzeba ustawiać.
                          Z góry dzięki za pomoc.
                          Canon 5d MKII, MKIII, C85 1,4IS + 580EXII, C35 1,4 C24 1,4 fish

Komentarz

• marcin-myc
                            • 2012
                            • 2

Odp: Program do prezentacji

Mam 2 problemy z Proshow Gold. Może ktoś pomoże?!
                            Miałem wersję 4.5 i tam tworząc prezentację w pliku exe, zaznaczałem max rozmiar renderowania zdjęć. Wtedy przy oglądaniu prezentacji na pełnym ekranie komputer wyostrzał zdjęcia. Były jak żyleta.
                            Zainstalowałem wersję 5.0 i tu nie wiem gdzie to ustawić. Przy tworzeniu pliku exe nie ma takiego czegoś. Efekt -> na pełnym ekranie fotki nie wyostrzają się. Są mdłe. Co z tym zrobić?
                            2 sprawa, to jak wyłączyć mini intro pojawiające się podczas odpalenia pliku exe? Taki reklamowy napis na żółtym tle

Komentarz

• diplo
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 298

ad1. Powiem jak wróce do domu
                              ad2. Przy tworzeniu prezentacji ProShow przy publikowaniu pyta się jakie wstawić intro lub plik About odchacz całkowicie
                              5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Komentarz

• Jacek
                                Początki nałogu
                                • 2020
                                • 382

Przeczytałem całą dyskusję, wszystkie wątki w temacie Program do prezentacji, i ......ostatni post pochodzi z roku 2013, wniosek - nie ma tutaj zainteresowania taką dziedziną popularyzacji fotografii.

Komentarz

Pracuję...