X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szwayko
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2076

Bridge PS3 a wyswietlanie, funkcje

Czy jest mozliwosc w Bridge otworzyc katalog ze zdjeciami ale bez miniaturek zeby Bridge nie tracil czasu na otworzenie miniatur. Np po to aby zmieniac nazwy plikow. Chyba nie?
    Przez ten klopot zaczalem uzywac Total commandera do zmiany nazw.

Druga nurtujaca mnie rzecz. Wpisywanie danych IPTC np. autor, nazwa - w przypadku gdy mamy zdjecia poukladane w podkatalogach. Wyswietlam katalog glowny w ktorym mam kilka podkatalogow, ale funkcje 'append metadata' sa wtedy niedostepne. Musze kazdy katalog wyswietlac w Bridgu oddzielnie robic CTRL+A i dopiero wtedy Append Metadata. Nadmienie ze otwarcie kazdego katalogu troche trwa bo sa generowane miniatury. Czy Bridge koniecznie musi miec podglad miniatur do zmian nazwy plikow czy wpisow Metadata?
    Macie na to inne sposoby?

Trzeci problem czy mozna polaczyc Batcha - np. Contact Sheet z jakas Action. Robi mi index i od razu go zapisuje do katalogu.
    Ostatnio edytowany przez szwayko; 311.
    frickr FB
    www.szwajkowski.pl
  • Alde
    Początki nałogu
    • 2008
    • 360

Jest :"wyswietl zawartosc jako liste" i miniaturki na minimum ... u mnie sa wtedy malutkie i laduje sie blyskawicznie nawet przez siec ....

Komentarz

• Szank
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 31

Co do IPTC, wybierz z menu view > show item from subfolders, dziala jak kombinacja ctrl + B z total commandera

Komentarz

• szwayko
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2076

Zamieszczone przez Szank
        Co do IPTC, wybierz z menu view > show item from subfolders, dziala jak kombinacja ctrl + B z total commandera
        Dzieki wszystkim.
        W moim Bridgu od PS3 nie mam tej funkcji ;-(
        frickr FB
        www.szwajkowski.pl

Komentarz

• Szank
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 31

Dziiiwne, uzywam CS4 , ale jestem _prawie_ pewien ze natknalem sie na taka opcje w CS3

Komentarz

Pracuję...