X
-
-
Wciąż beta, ale jest.
Z istotnych (dla mnie) zmian to w zasadzie zupełnie nowy engine dający na wyjściu obrazek Nikon-like (pod względem szumów/ziarna, kolorów na szczęście nie upodabniaZna ktoś linka z opisem wszystkich zmian w ACR? Szukałem na Adobe, ale tam tyle szczątkowych informacji o ACR jakby się tego produktu wstydzili
).
Dodatkowo trochę lepsza więcej możliwości w zakresie korekty winiety i dodawania ziarna.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
-
Totalnie nie siedze w temacie, ale rozumiem że to jest in-plus?
W sensie, że analogowe ziarno? Bajera. Trzeba chyba pieniądze zacząć odkładaćDodatkowo trochę lepsza więcej możliwości w zakresie korekty winiety i dodawania ziarna.
Komentarz
-
Komentarz
-
A ja sobie tak testuje, testuje, i ciekawa opcje zauwazylem... Image -> Apply image
Ktos cos szerzej o tym ? Bo tak testujac to troche, ustawiajac kanal niebieski i tryb: lighten - mam wrazenie ze pieknie sciaga niebieskawy zafarb np z bialych ubran nie ruszajac koloru skory :> Pewnie podobnie zadziala przy zdjeciach w cieplej tonacji i ustawieniu czerwonego kanalu :>
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Oczywiscie jesli nie ma danego koloru za duzo w tle, bo tez go ubije :P Ale czasami chyba moze sie przydac
Komentarz
-
mógłbyś rozwinąć? Aktualnie mam PeCeta, ale w przyszłości planuję zakup jabłka, a z tego co widzę np. w Cortlandzie można kupić albo WIN albo MAC...Komentarz
-
-
Dziś dyrekcji nie było, więc nic się nie dowiedziałem, podskoczę w tygodniu, najpóźniej w następny weekend coś napiszę, jak to działa u mnie w szkole z tą licencją.
Pozdrawiam.Komentarz
-
Jak kupujesz wersje BOX to masz tylko wybor albo Mac Box albo Windows Box.. W przypadku zakupu wersji elektronicznej dostajesz klucz ktory mozesz zainstalowac zarowno na MAcu jak i na Windows (zaleta kupowania wersji elektornicznej). Oczywiscie kupujac elektroniczną nie masz tych pudel i nosnikow (sam sobie sciagasz z sieci z Adobe. Dodatkowa zaleta to taka, ze masz numer w w bazie Adobe i w razie kradziezy nic sie nie dzieje. W przypadku boxu sprawa troche bardziej skomplikowana. O ile zarejestrujesz program to klucz masz "chroniony" , ale jak stracisz dyski to nie we wszystkich przypadkach Adobe wyle ci nowe.
Ja lubie te wszystkie pudelka, nosniki, folderki opakowania. Kiedys pamietam , ze jak sie kupowalo Photoshopa Cs to byly i nosniki i pudlo i gruba ksiazka "o photoshopie" , plyta z kursem video. A teraz od czasu chyba Cs4 to praktycznie poza plytami nic nie dorzucaja do boxu. O ile CS4 byl jeszcze w Dvd case, tak Cs5 to juz w ogole po kosztach pojechane i w papierowych kopertach nosniki daja.
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żalujeKomentarz
-
Nie znam tematu, ale właściwie mógłbym się założyć, że mając wersję box, można spokojnie ściągnąć z sieci wersję na inną platforme i użyć swojego numeru seryjnego.Jak kupujesz wersje BOX to masz tylko wybor albo Mac Box albo Windows Box.. W przypadku zakupu wersji elektronicznej dostajesz klucz ktory mozesz zainstalowac zarowno na MAcu jak i na Windows (zaleta kupowania wersji elektornicznej). Oczywiscie kupujac elektroniczną nie masz tych pudel i nosnikow (sam sobie sciagasz z sieci z Adobe. Dodatkowa zaleta to taka, ze masz numer w w bazie Adobe i w razie kradziezy nic sie nie dzieje. W przypadku boxu sprawa troche bardziej skomplikowana. O ile zarejestrujesz program to klucz masz "chroniony" , ale jak stracisz dyski to nie we wszystkich przypadkach Adobe wyle ci nowe.Komentarz
-
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Mówiąc "firmy" miałem na myśli Adobe...skoro pozwalaja na to w wersji elektronicznej, to dlaczego nie mieliby pozwalać w wersji pudełkowej. Przecież elekroniczna jest dla nich tańsza nawet o tą cene płytki i kartonu
Komentarz

Komentarz