X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Reza

Jak zmienić Raw'y na Jpegi hurtowo?

Witam,

Testowałem już pare programów i generalnie nie moge wyczaić opcji zaznaczania wszystkich plików Raw i konwertowania ich na pliki Jpeg za jednym zamachem, jak znacie jakiś taki konwerterek to napiszcie (tylko coś innego niż Picasa!!!)

Z góry dzięki za pomoc bo irytuje mnie to od dluzszego czasu
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

na płycie dostarczonej z aparatem masz DPP (Digital Photo Professional), który to program bezproblemowo umożliwia masową konwersje.
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Reza

super! dzięki, zaraz testuje

Pozdrawiam

Komentarz

• sbogdan1
        Początki nałogu
        • 2007
        • 359

Przykładowo w LR przechodzisz do zakładki EDYCJA wciskasz Ctrl i lewym przyciskiem klikasz w miniaturki fotek które chcesz przerobić na jpg-a następnie prawym klikasz w zaznaczone rozwijasz menu klikasz w eksportuj poczym wybierasz folder i gotowe .
        EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

• ewg
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1079

Spróbuj programem dcraw z parametrem -e (dcraw -e *.cr2)

Wydaje mi się, że to najbezpieczniejsze w Twoim wypadku, bo pytanie sugeruje, że raczej nie spodziewasz się tych ogromnych różnic pomiędzy efektami "konwersji" plików surowych w różnych programach (choćby już tu wspominanych). - Poczytaj trochę o raw albo ciesz się szybkością działania powyższego triku. ;-)

Komentarz

• orrro
            Dopiero zaczyna
            • 2008
            • 40

ja proponuje Fast stone, mega szybki i darmowy, albo photoshopem, trochę wolniej ale też masowo mozna trzaskać

Komentarz

• elmalier
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 33

po co robisz rawy skoro później masowo je przerabiasz na jpgi bez obróbki? skoro od "dłuższego czasu" Cie to meczy to zakładam, że taką praktykę przyjąłeś... rób w jpg, zaoszczędzisz czas.
              www.bodurka.pl

Komentarz

• Alde
                Początki nałogu
                • 2008
                • 360

Zamieszczone przez elmalier
                po co robisz rawy skoro później masowo je przerabiasz na jpgi bez obróbki? skoro od "dłuższego czasu" Cie to meczy to zakładam, że taką praktykę przyjąłeś... rób w jpg, zaoszczędzisz czas.
                Bo klient zawsze myśli że najlepsze zdjęcia chowasz w czeluściach kompa a jemu pokazujesz parę z brzegu od niechcenia i chce zobaczyć wszystkie ... he he

Komentarz

Pracuję...