X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • migawkanatalia
    Bywalec
    • 2010
    • 144

Jak zainstalować spolszczenie do PS?

W jaki sposób zainstalować spolszczenie do ps4? Próbowałam już wg różnych wskazówek i niestety nie udało się:-(
  • dinderi
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3028

Pewnie musisz sama do tego dojść, ale za własnego doswiadczenia odradzam instalację spolszczenia. Wiele poleceń jest dośc nietrafnie przetłumaczona i trudno jest niekiedy odnaleźć prawidłową komendę, kiedy jedyny dostępny w sieci poradnik, pisany jest w oparciu o wersję angielską. Naprawdę.

Napisz, w jakiej formie masz spolszczenie i które wskazówki instalacji nie działają.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• migawkanatalia
      Bywalec
      • 2010
      • 144

Plik nazywa się Adobe Photoshop CS4 PL. Po poprawnym zainstalowaniu niestety i tak nie mam mozliwości aby w menu programu zmienić języka angielski na polski:-( Nie ma w ogóle takiej możliwości bo po rozwinięciu menu jest tylko jezyk angielski.
      A może jest w sieci jakaś strona na której wytłumaczono podstawowe kroki z programem w oparciu o angielskie menu?

Komentarz

• vidocq
        Bywalec
        • 2010
        • 157

Dotyczy pliku "Spolszczenie Adobe Photoshop CS4.exe" (540KB):

1. Instalujemy spolszczenie.
        2. Odpalamy Photoshop'a.
        3. Wybieramy Edit > Preferences > Interface
        4. Na dole mamy Language UI > zmieniamy na Polish.

Tylko to nielegalne
        pozdrawiam, vidocq

Komentarz

• dinderi
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3028

Zamieszczone przez migawkanatalia
          Plik nazywa się Adobe Photoshop CS4 PL. Po poprawnym zainstalowaniu niestety i tak nie mam mozliwości aby w menu programu zmienić języka angielski na polski:-(
          Nie pamiętam dokładnie, instalowałem PS dość dawno, ale chyba żeby zainstalować w wersji polskiej, nalezy wybrac język interfejsu już na początku instalacji. Potem nie ma możliwośc zmiany języka.
          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• vidocq
            Bywalec
            • 2010
            • 157

Plik nazywa się Adobe Photoshop CS4 PL. Po poprawnym zainstalowaniu niestety i tak nie mam mozliwości aby w menu programu zmienić języka angielski na polski:-( Nie ma w ogóle takiej możliwości bo po rozwinięciu menu jest tylko jezyk angielski.
            A może jest w sieci jakaś strona na której wytłumaczono podstawowe kroki z programem w oparciu o angielskie menu?
            Po zainstalowaniu idź do C: /Program Files/Adobe/Adobe Photoshop CS4/Locales
            Tam powinny być dwa foldery en_US i pl_PL.
            Jeśli ich tam nie ma to poszukaj folderu pl_PL (gdzieś sie przecież zainstalował) i przenieś go do tej lokalizacji.
            Powyższe dotyczy Win XP ale w Viście i Win7 jest chyba podobnie.
            W wersji 64-bitowej folder musi znaleźć się w obu wersjach Photoshopa, w folderach Program Files i Pliki Programów x86.

To tak w celach poglądowych
            Jak napisałem, instalowanie spolszczenia jest niezgodne z licencją.
            Photoshop sprzedawany jest od razu w odpowiednich wersjach lokalizacyjnych i (jak napisał poprzednik) wersję interfejsu wybiera się przy instalacji.
            pozdrawiam, vidocq

Komentarz

• migawkanatalia
              Bywalec
              • 2010
              • 144

Program był zakupiony zagranicą. Nie wiem dlaczego nie ma tam wyboru języka polskiego...

Komentarz

• mk307
                Początki nałogu
                • 2007
                • 277

Dokładnie to musisz mieć do odpowiednich regionów nr seryjne więc jak instalujesz spolszczenie to masz pirata, chociaż ja zainstalowałem anglika z nakładką PL, na innym serialu a później zrobiłem preinstalacje jak poprzednio i już mi działa po polsku z serialem oryginalnym, teraz po zakupie uaktualnienia do CS5 będę miał pełnego prawdziwego polaka.
                Canon FF i słoików kilka

Komentarz

• migawkanatalia
                  Bywalec
                  • 2010
                  • 144

Pozostaje mi praca na wersji angielskojęzycznej.
                  Kochani, gdzie w necie znajdę jakiś "przewodnik" do podstawowych funkcji odnośnie edycji zdjęć w PS? Czy jestem skazana na wersje podręcznikowe? Jeśli tak to polećcie jakieś pozycje książkowe, które warto kupić. Z góry dziękuję za pomoc

Komentarz

• dinderi
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3028

Kochani, gdzie w necie znajdę jakiś "przewodnik" do podstawowych funkcji odnośnie edycji zdjęć w PS?
                    For all those people who find it more convenient to bother you with their question rather than to Google it for themselves.

Bardzo pomocny dla Ciebie: http://canon-board.info/showthread.php?t=56319

Bardzo pomocny dla innych: http://canon-board.info/showthread.php?t=57905

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• migawkanatalia
                      Bywalec
                      • 2010
                      • 144

Dziękuję! Bardzo pomocne strony. A tym czasem, czy moglibyście zerknąć na tę pozycję książkową? Czy warto sobie kupić?http://helion.pl/ksiazki/pcs4ip.htm
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      A może lepiej kupić "Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć Scott Kelby wyd. IV?
                      Niestety ja posiadam CS4 a Kelby opisuje przykłady w oparciu o CS3...
                      Ostatnio edytowany przez migawkanatalia; 31655. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Bombee
                        Coś już napisał
                        • 2008
                        • 58

Plik nazywa się Adobe Photoshop CS4 PL.
                        Program był zakupiony zagranicą.
                        Cos dziwnego tutaj opisujesz.

40D, 24-105, 430EX II + graty

Komentarz

• vidocq
                          Bywalec
                          • 2010
                          • 157

Zamieszczone przez Bombee
                          Cos dziwnego tutaj opisujesz.
                          Cóż w tym dziwnego?
                          Photoshop kupiony za granicą, bez polskiego interfejsu a plik spolszczający ściągnięty z sieci.
                          Teraz trzeba pokombinować żeby to zainstalować i uruchomić.
                          I tyle.
                          pozdrawiam, vidocq

Komentarz

• Bombee
                            Coś już napisał
                            • 2008
                            • 58

Ah!
                            Jakos inaczej to przeczytalem.

Sorki!

p.s.
                            jakis przewrazliwiony jestem na punkcie programow za gruba kase :/
                            Ostatnio edytowany przez Bombee; 17958.

40D, 24-105, 430EX II + graty

Komentarz

• migawkanatalia
                              Bywalec
                              • 2010
                              • 144

Problem rozwiązany. Uruchomiłam "język polski".
                              Doradźcie jednak jaką pozycję książkową warto kupić.

Komentarz

Pracuję...