X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Annamarysia

Jakie są rodzaje kalibracji?

Mam do Was ogromną prośbę. Od pewnego czasu zgłębiam zagadnienia związane z grafiką komputerową.. niestety napotkałam na poważny (dla mnie ) problem związany z kalibracją zarówno sprzętową jak i systemu.
    Czy moglibyście mnie naprowadzić na sprawdzone i "poprawne" strony, gdzie w sposób rzetelny przedstawiony jest powyższy temat?
    Będę również wdzięczna za nakierowanie mnie na pojęcia/zagadnienia, które związane są z kalibracją sprzętu i systemu.
    Dziękuje wszystkim za jakiekolwiek wskazówki!
  • popetelony
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 28

Zamieszczone przez Annamarysia
    Mam do Was ogromną prośbę. Od pewnego czasu zgłębiam zagadnienia związane z grafiką komputerową.. niestety napotkałam na poważny (dla mnie ) problem związany z kalibracją zarówno sprzętową jak i systemu.
    Czy moglibyście mnie naprowadzić na sprawdzone i "poprawne" strony, gdzie w sposób rzetelny przedstawiony jest powyższy temat?
    Będę również wdzięczna za nakierowanie mnie na pojęcia/zagadnienia, które związane są z kalibracją sprzętu i systemu.
    Dziękuje wszystkim za jakiekolwiek wskazówki!
    Kalibracja do sposób dostosowania wyświetlania kolorów monitora do jak najbardziej naturalnego. Czyli np czerwony jest czerwony a nie bury
    Sposób kalibracji zależy od posiadanego sprzętu - zarówno monitora jak i kalibratora. Jak napiszesz co chcesz zrobić konkretnie wtedy będziemy radzić. No i jeszcze jedno - nie daj wmówić sobie, że można skalibrować metodą "na oko" Nie można.
    pozdrówka

Komentarz

• dinderi
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3028

Zamieszczone przez popetelony
      nie daj wmówić sobie, że można skalibrować metodą "na oko" Nie można.
      Ależ można Tylko taka kalibracja jest nic nie warta.
      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
      09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Annamarysia

Poszukuje wszelkich informacji o kalibracji sprzętu i systemu. Wiem, że w wielu pozycjach książkowych jest ten temat obszernie poruszony ale może w internecie znajde jakieś kompendium, które będzie punktem wyjściowym do szerszego omówienia?

Komentarz

• dinderi
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3028

Kalibracja monitora: http://lmgtfy.com/?q=Kalibracja+monitora
          Profilowanie aparatu cyfrowego: http://lmgtfy.com/?q=Profilowanie+aparatu+cyfrowego
          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• popetelony
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 28

Zamieszczone przez dinderi
            Brawo Aż mi się łezka ze śmiechu zakręciła. Skąd masz taki szablonik? Z chęcią bym "wypożyczył"
            pozdrówka

Komentarz

• Annamarysia

Niestety w internecie nie znalazłam sensownych informacji odnośnie rodzajów kalibracji dlatego będę wdzięczna za naprowadzenie mnie na odpowiednie zagadnienia i pojęcia Z góry dziękuje za wyrozumiałość!

Komentarz

• dinderi
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3028

Podejrzewam zatem, że nigdy nie znajdziesz...
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                Ostatnio edytowany przez dinderi; 28157. Powód: Automerged Doublepost

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• czerwiniak
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 196

Zamieszczone przez popetelony
                  Brawo Aż mi się łezka ze śmiechu zakręciła. Skąd masz taki szablonik? Z chęcią bym "wypożyczył"
                  pozdrówka
                  :-D mi też
                  5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
                  ---------------------------------------

Komentarz

• Sergiusz
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2708

Teraz to się monitory same kalibrują http://www.digit.pl/news/357739/Samo...ge.CG245W.html
                    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

Pracuję...