X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • studio

Paint Shop Pro 9 lub Adobe Photoshop CS2

Proszę o odpowiedź na pytanie:
    Czy rzeczywiście warto kupić droższy Adobe Photoshop CS2 niż Paint Shop Pro 9? (różnica w cenie jak 8:1)
    Interesuje mnie obróbka materiału graficznegi na poziomie półprofesjonalnym. Za opinie wynikające z doświadczeń zawodowych będę wdzięczny. (dostępne opisy obu produktów są mi znane)
  • krecio
    Początki nałogu
    • 2004
    • 470

Z Adobe nie mialem do czynienia natomiast mam PSP 9 i bardzo sobie chwale. poza jednym - nie wywoluje RAW z 20D i 350D (pewnie za jakis czas zrobia upgrade). Wszystkie inne funkcje pracuja doskonale i nie ma z nimi problemow. Jesli znasz opisy tych programow to nie powinienes miec problemow z wyborem. Mozliwosci tych softow sa na tym samym poziomie.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• Gapollo
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 44

Nie zajmuję się zawodowo obróbką grafiki więc opinii nie będę wydawał. Wydaje mi się, że "czy warto" to indywidualna decyzja. Poza opisami produktów dostępne są także darmowe triale: sciągnij, zainstaluj, porównaj jak się pracuje.
      PS CS2 ma wtyczkę do RAWów z 20D
      A jak już się nauczę robić zdjęcia to kupię sobie analoga...

Komentarz

• Nemeo
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1757

Jak cię stać, to kupuj PS CS2.

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Ja rowniez polecam przerobienie trialow i zdecydowanie samemu czy warto. Przy takim zakupie nikt za ciebie nie zdecyduje na co pieniazki wydasz.

Komentarz

• c42
            Początki nałogu
            • 2005
            • 266

bawie sie oboma i powiem ze ostatnio uzywam wylacznie paintshoppro...ma to "cos" co brakuje ps'owi...prostota, szybkosc i rewelacyjne efekty...mialem ostatnio kupe zdjec do podrasowywania z mojego kita, zdjecia bez obrobki sa dla mnie nie do ogladania a tak 1 minuta zabawy paintem z kazdym zdjeciem i efekt jakbys mial elke przypieta do body ;-) ocen swoje sily na takie programy jezeli dopiero w nie wchodzisz to adobe okaze sie za duzym kombajnem do polkniecia, poza tym jak piszesz jest 8xdrozszy i moim zdaniem nie warto tyle przeplacac...

Komentarz

• gietrzy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 5727

Zamieszczone przez studio
              Proszę o odpowiedź na pytanie:
              Czy rzeczywiście warto kupić droższy Adobe Photoshop CS2 niż Paint Shop Pro 9?
              Skoro pytasz to nie warto! Poważnie.
              the silence is deafening

Komentarz

• domero
                Bywalec
                • 2005
                • 155

Mam takie głupie pytanie (skor już mowa o PS CS2). W necie trafiłem na tekst, że niby nie będzie wersji CE (PL) bo wszystkie języki są zaszyte w kupie w wersji podstawowej. Czy w związku z tym trial też można przerobić jakoś na polski?
                domero

Komentarz

• Czankra
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 37

Zamieszczone przez krecio
                  Z Adobe nie mialem do czynienia natomiast mam PSP 9 i bardzo sobie chwale. poza jednym - nie wywoluje RAW z 20D i 350D (pewnie za jakis czas zrobia upgrade). Wszystkie inne funkcje pracuja doskonale i nie ma z nimi problemow. Jesli znasz opisy tych programow to nie powinienes miec problemow z wyborem. Mozliwosci tych softow sa na tym samym poziomie.
                  Krecio, mój PSP 9 wywołuje rawy z 20D Jeżeli chodzi o możliwe opcje to nie jest może szczyt, ale ostrość, bilans bieli i ekspozycję można regulować.
                  "Ciężko pracuj i staraj się, jak możesz...wtedy nam pozostałym będzie lżej" - Garfield
                  EOS20D | EF 17-40mm f/4 USM | EF 24-105mm f/4 IS USM| 580EX

Komentarz

• krecio
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 470

Mea culpa! Z ta "20" to sie rozpedzilem. Natomiast z cala pewnoscia nie moge tego zrobic z CR2 z "350".
                    pozdr.
                    krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

Pracuję...