X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blackninja
    Początki nałogu
    • 2007
    • 378

zmieniające się skróty klawiaturowe w PS CS 5

Mam problem jak w temacie. Wczytuję kilka zdjęć do PS. obrabiam, zapisuję... Znowu wczytuję kilka i następuje krach. Skróty klawiaturowe zmieniają się. Np. Ctrl+Z zmienia przestrzeń kolorów do CMYK, klawisz ] zamiast powiększać końcówkę pędzla przełącza pędzel w lupę itp. Co za diabeł? Zaznaczę, że słyszałem o problemie wcześniej od kumpla. Uprzedzając podejrzenia, PS jest oryginalny, bez cracków, bez "darmowych pluginów.
    Ktoś się z tym spotkał? Ktoś wie jak to obejść. Co prawda restart PS pomaga i trwa u mnie 5 sek, ale chyba nie o to chodzi.
    Marki trzy.
  • poko
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 19

Sprawdź czy w międzyczasie nie zmienia się układ klawiatury (dokładniej język).

Komentarz

• Konrado84
      Bywalec
      • 2008
      • 154

1. Sprawdź capsa (może banalne ale napiszę)
      2. Jak poprzednik: język mógł się przestawić (a dokładniej wciśnięty został ctrl+shift - wciśnij tą kombinację raz jeszcze i powinno być OK).
      www.konradwojcik.pl

Komentarz

• blackninja
        Początki nałogu
        • 2007
        • 378

Zamieszczone przez Konrado84
        1. Sprawdź capsa (może banalne ale napiszę)
        No trochę zbyt banalne, ale dzięki

2. Jak poprzednik: język mógł się przestawić (a dokładniej wciśnięty został ctrl+shift - wciśnij tą kombinację raz jeszcze i powinno być OK).
        Ctrl+Shift często jest wciskany, bo zapisuję pliki na dysku. Może masz rację. Sprawdzę przy następnej okazji, ale dzięki bardzo za podpowiedź. Napiszę czy w tym był problem.
        Marki trzy.

Komentarz

• Konrado84
          Bywalec
          • 2008
          • 154

Zamieszczone przez blackninja

Ctrl+Shift często jest wciskany, bo zapisuję pliki na dysku.

Wciśnięcie Ctrl+Shift nie spowoduje takiej zmiany, pod warunkiem, że zostanie wciśnięte jeszcze z innym klawiszem.
          Mi często zdarza się omyłkowo wcisnąć 2 ww. np. podczas zapisywania pliku. Wtedy wciskam jeszcze raz i po problemie
          www.konradwojcik.pl

Komentarz

• blackninja
            Początki nałogu
            • 2007
            • 378

Wciśnięcie Ctrl+Shift nie spowoduje takiej zmiany, pod warunkiem, że zostanie wciśnięte jeszcze z innym klawiszem.
            Mi często zdarza się omyłkowo wcisnąć 2 ww. np. podczas zapisywania pliku. Wtedy wciskam jeszcze raz i po problemie

No i miałeś rację. widać za szybko klawisze wciskam czasem i przez to pewnie niedokładnie. Nie zwróciłem na to uwagi. Dzięki wielkie. Bardzo mi uprościło codzienne obrabianie. Sam nie piję alkoholu, ale chętnie Tobie bym browarka postawił :-D
            Marki trzy.

Komentarz

Pracuję...