X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Aki007
    Coś już napisał
    • 2009
    • 63

Prześwietlenia, niedoświetlenia PS5

Witam,
    mam mały problem. kiedyś korzystając z PS używałem takiej fajnej funkcji, która pokazywała mi na dwa kolory jeden niebieski, a drugi nie pamiętam jaki gdy dany fragment zdjęcia był prześwietlony lub niedoświetlony. nie umiem tego teraz włączyć w PS5. czy jest mi ktoś w stanie pomóc?

z góry dziękuje.
    5DmkII, 400D
    24-70 f/2.8L, KIT, 50 f/1.8, 85 f/1.8, 70-300 f/4-5.6 IS USM
    580exII, 300EZ
  • Aki007
    Coś już napisał
    • 2009
    • 63

a może jak nie wiecie jak to w PS5 włączyć, to może w innych wersjach jest analogicznie i dojdę do tego jak mi podpowiecie.. proszę o wypowiedzi..
    5DmkII, 400D
    580exII, 300EZ

Komentarz

• gadget_zary
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1046

Nie używam CS5 ani tej funkcji ale może tu coś znajdziesz :
      Photoshop CS5 is more amazing than ever, but it can be overwhelming if you're just getting started. This book makes learning Photoshop a breeze by explaining things in a conversational, friendly style -- with no technical jargon. After a thorough introduction to the program, you'll delve deep into Photoshop's secrets with expert tips and practical advice you can use every day.Learn your way around. Get a guided tour of Photoshop's efficient new workspaceUnlock the power. Learn the best ways to use layers, channels, masks, paths, and moreBring images to life. Discover how to effectively retouch, resize, and recolor your photosBe artistic. Create beautiful illustrations and paintings, and use text effectivelyShare your work. Produce great-looking photos for print and the WebWork smarter and faster. Automate common chores and install plug-ins for complex tasksGet bonus online content. Find more great material on the Missing CD pageWritten with the clarity, humor, and objective scrutiny, Photoshop CS5: The Missing Manual is the friendly, thorough resource you need.

Komentarz

• dziobolek
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2634

Używam CS5, wiem o co pytasz ale nie korzystam i nie potrafię znaleźć.
        Ale może to pomoże - Using Photoshop CS5

Pozdrówka!
        "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
        Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
        tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• t00mcio
          Bywalec
          • 2007
          • 114

Zamieszczone przez Aki007
          Witam,
          mam mały problem. kiedyś korzystając z PS używałem takiej fajnej funkcji, która pokazywała mi na dwa kolory jeden niebieski, a drugi nie pamiętam jaki gdy dany fragment zdjęcia był prześwietlony lub niedoświetlony. nie umiem tego teraz włączyć w PS5. czy jest mi ktoś w stanie pomóc?

z góry dziękuje.
          Witam,
          nie wiem jak jest w PSx, ale w ACR z PS4 mozna to wlaczyc klikajac w "trojkacki" na wykresie histogramu. (na czerowno przepaly w swiatlach, na niebiesko braki w szczegolow w cieniach)
          5D, 5Dmk2 BG-E6 | 16-35 II | 24-105 IS | 35 | 50 1.4 | 85II | 70-200 2.8 IS | 100 2.8 Macro | 100-400 IS

Komentarz

• Aki007
            Coś już napisał
            • 2009
            • 63

kurcze no tak masz rację. takie coś było tylko w Camera Raw, a nie w PhotoShopie
            dzięki ;p
            5DmkII, 400D
            580exII, 300EZ

Komentarz

• Shadow
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1565

W PS 5 masz te trójkąciki w Camera Raw. A jak już przejdziesz do samego PS to chyba nie ma takiej możliwości. Ale głowy nie dam

Komentarz

• Janusz Body
                Moderator
                • 2004
                • 5757

W Camera Raw wygodniej jest używać "Alt" w trakcie jeżdżenia suwaczkami typu Exposure, Recovery czy Blacks.

Janusz,
                Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

Pracuję...