Znacie jakieś dobre internetowe laby gdzie dodatkowo udostępniają profil kolorów ? I drugie pytanie gdzie później ten plik zapakować i jak aktywować w PS-ie ?
X
-
Tagi: Brak
-
Prosty i konkretny opis, o co się rozchodzi jest tu:
W zasadzie, wyjasnia wszystko
Dobry lab jest np. tutaj: www.labpolska.plKontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB--- -
Komentarz
-
Pamiętaj tylko , że zapisanie profilu jest nieodwracalne. Zrób to na kopii pliku.
A tu pod koniec artykułu wyjaśniono co i jak z nim robić
Komentarz
-
Polecam swoje usługi. Profile do pobrania od Canona :
Komentarz
-
Pytam bo dałem ostatnio do jakiegoś pseudolabu to mi z żółtego zrobili pomarańczowy. Kompletna porażka. Nie wiem jak może dojść do tak dużego przekłamania. Maszynę mają zdupczoną czy co ?Komentarz
-
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
W MM jak wywoływałem to kolory były żywe i naturalne tak więc zdecydowanie coś z ich sprzętem. Wiesz pewnie zwykły pstrykacz nie wnika, ale ja nie po to siedzę nad każdym zdjeciem i je dopieszczam żeby jakiś pseudolab wszystko niweczył. Dobrze, że to było tylko kilkanaście sztuk samych prywatnych zdjęć. Aż strach pomyśleć co by było jakby tak skaszanili kilkadziesiąt zdjęć ślubnych.Komentarz
-
-
jasiu -----> Dzięki. Już po opisie na stronie wzbudzają moje zaufanie
Nawet opisali jak kadrować w PS o czym tutaj dyskutowaliśmy.
Komentarz
-
Ja jestem bardzo zadowolony z usług www.fotobajka.com ( czyli labu kolegi z forum Tomasz1972). Profile do pobrania z www.kooperacjia.fotobajka.com.Komentarz
-
Stara lub zużyta chemia co jest mało prawdopodobne objawia się na zdjęciach niebieską lub granatową czernią lub czerwienią w białych partiach zdjęcia. Profile barwne będą o kant d.. rozbić jeśli zdjęć nie będzie oglądać się w świetle białym. Inaczej zdjęcie ( kolory, odcienie ) będzie wyglądać na dworze w pochmurny lub słoneczny dzień, przy świetle energooszczędnych lub zwykłych żarówek lub jarzeniowych, które na ten przykład zabierają ze zdjęcia purpurę czyniąc je zielonym.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
Prawidłowy adres: http://www.kooperacja.fotobajka.com/Profile do pobrania z www.kooperacjia.fotobajka.com.
Co prawda, jeszcze nie miałem przyjemności zlecenia odbitek w tym labie, ale moi znajomi bardzo chwalą sobie ten lab.Komentarz
-
Czy profil kolorów musi być ''zaszyty'' w pliku oddanym do druku ?
przecież jeśli wyślę fotkę w adobeRGB to ją wydrukują z takim profilem jaki jest ustawiony w maszynie i przeprofilowanie nastąpi automatycznie.
A może się mylę ?Komentarz
-
Chodzi raczej o to chyba żeby edytować zdjęcie na ich profilu maszyny wywołującej aby widzieć u siebie jak to wyjdzie u nich
Komentarz
Komentarz