X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Shadow
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1565

Profil kolorów z labu

Znacie jakieś dobre internetowe laby gdzie dodatkowo udostępniają profil kolorów ? I drugie pytanie gdzie później ten plik zapakować i jak aktywować w PS-ie ?
  • dinderi
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 3028

Prosty i konkretny opis, o co się rozchodzi jest tu:

W zasadzie, wyjasnia wszystko

Dobry lab jest np. tutaj: www.labpolska.pl
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• patyn
      Coś już napisał
      • 2010
      • 71

Wywołanie zdjęć z wysyłką do paczkomatu. Oferujemy wywoływanie zdjęć przez Internet (jakość premium). W ofercie tanie odbitki 10x15cm.

Ten lab jest świetny tylko trochę starawe te profile
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

A tu pod koniec artykułu wyjaśniono co i jak z nim robić
      Ostatnio edytowany przez patyn; 32757. Powód: Automerged Doublepost
      Szumofob i żyletofil

Komentarz

• Rafal12
        Coś już napisał
        • 2011
        • 62

Zamieszczone przez patyn

A tu pod koniec artykułu wyjaśniono co i jak z nim robić
        Pamiętaj tylko , że zapisanie profilu jest nieodwracalne. Zrób to na kopii pliku.

Komentarz

• GOLD-PRINT

Zamieszczone przez Shadow
          Znacie jakieś dobre internetowe laby gdzie dodatkowo udostępniają profil kolorów ? I drugie pytanie gdzie później ten plik zapakować i jak aktywować w PS-ie ?
          Polecam swoje usługi. Profile do pobrania od Canona :

Komentarz

• Shadow
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1565

Pytam bo dałem ostatnio do jakiegoś pseudolabu to mi z żółtego zrobili pomarańczowy. Kompletna porażka. Nie wiem jak może dojść do tak dużego przekłamania. Maszynę mają zdupczoną czy co ?

Komentarz

• dinderi
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 3028

Maszynę mają zdupczoną czy co ?
              Jeśli nie masz żadnych podejrzeń co do swojego monitora, to może byc wiele przyczyn, od starej chemii zaczynając.
              Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
              09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Shadow
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1565

W MM jak wywoływałem to kolory były żywe i naturalne tak więc zdecydowanie coś z ich sprzętem. Wiesz pewnie zwykły pstrykacz nie wnika, ale ja nie po to siedzę nad każdym zdjeciem i je dopieszczam żeby jakiś pseudolab wszystko niweczył. Dobrze, że to było tylko kilkanaście sztuk samych prywatnych zdjęć. Aż strach pomyśleć co by było jakby tak skaszanili kilkadziesiąt zdjęć ślubnych.

Komentarz

• jasiu_q
                  Coś już napisał
                  • 2009
                  • 58

dobry lab z Wrocławia, na swojej stronie udostępniają profile kolorów.

Komentarz

• Shadow
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1565

jasiu -----> Dzięki. Już po opisie na stronie wzbudzają moje zaufanie Nawet opisali jak kadrować w PS o czym tutaj dyskutowaliśmy.

Komentarz

• pkwiat
                      • 2006
                      • 11

Ja jestem bardzo zadowolony z usług www.fotobajka.com ( czyli labu kolegi z forum Tomasz1972). Profile do pobrania z www.kooperacjia.fotobajka.com.

Komentarz

• Sergiusz
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2708

Stara lub zużyta chemia co jest mało prawdopodobne objawia się na zdjęciach niebieską lub granatową czernią lub czerwienią w białych partiach zdjęcia. Profile barwne będą o kant d.. rozbić jeśli zdjęć nie będzie oglądać się w świetle białym. Inaczej zdjęcie ( kolory, odcienie ) będzie wyglądać na dworze w pochmurny lub słoneczny dzień, przy świetle energooszczędnych lub zwykłych żarówek lub jarzeniowych, które na ten przykład zabierają ze zdjęcia purpurę czyniąc je zielonym.
                        Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• jasiu_q
                          Coś już napisał
                          • 2009
                          • 58

Zamieszczone przez pkwiat
                          Profile do pobrania z www.kooperacjia.fotobajka.com.
                          Prawidłowy adres: http://www.kooperacja.fotobajka.com/

Co prawda, jeszcze nie miałem przyjemności zlecenia odbitek w tym labie, ale moi znajomi bardzo chwalą sobie ten lab.

Komentarz

• 123rafalpa3
                            • 2011
                            • 4

Czy profil kolorów musi być ''zaszyty'' w pliku oddanym do druku ?
                            przecież jeśli wyślę fotkę w adobeRGB to ją wydrukują z takim profilem jaki jest ustawiony w maszynie i przeprofilowanie nastąpi automatycznie.
                            A może się mylę ?

Komentarz

• Shadow
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 1565

Chodzi raczej o to chyba żeby edytować zdjęcie na ich profilu maszyny wywołującej aby widzieć u siebie jak to wyjdzie u nich

Komentarz

Pracuję...