Za cholere nie potrafie uzyskać podglądu raw w adobe bridge z plików raw z canona 350d. Mam zamiast obrazków tylko ikony plików raw. Czy macie te same problemy? Dziwne o tyle że gdy otwieram w camera raw to w oknie dialogowym podgląd działa bez problemu. Wkurza mnie to bo adobe bridge jest świetną przeglądarką (nie tylko przeglądarką) zdjęć.
X
-
Tagi: Brak
-
-
Ja też tak mam nie wiem czemu - nowy update też tego nie usuwa może trzeba ręcznie przegrać wtyczkę ? - pozdr5d + plecakKomentarz
-
Próbowałem ręcznie przenieść wtyczkę do folderu bridg'a (jest tam katalog plugins) ale to nic nie dało. Ciekawe jak jest z innymi canonami np. 20d.Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550exKomentarz
-
Czy masz na myśli Adobe Photoshop CS2 ?Za cholere nie potrafie uzyskać podglądu raw w adobe bridge z plików raw z canona 350d. Mam zamiast obrazków tylko ikony plików raw. Czy macie te same problemy? Dziwne o tyle że gdy otwieram w camera raw to w oknie dialogowym podgląd działa bez problemu. Wkurza mnie to bo adobe bridge jest świetną przeglądarką (nie tylko przeglądarką) zdjęć.Komentarz
-
Chodzi o CS2. Ściągnąłem update do bridga'a ze strony adobe i dalej to samo...Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550exKomentarz
-
Komentarz
-
Znalazłem coś takiego:Zamieszczone przez SemtexJa też tak mam nie wiem czemu - nowy update też tego nie usuwa może trzeba ręcznie przegrać wtyczkę ? - pozdr
niestety jestem jeszcze w pracy i nie mam możliwości sprawdzenia.Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550exKomentarz
-
Sukces!
1.Trzeba przenieść nowego plugina (Camera Raw.8BI) do folderu
C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS2\File Formats a następnie w bridgu odpalić z Menu Tools/Cache/Purge Central Cache i voila!Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550exKomentarz
-
-
DziękiZamieszczone przez mirhonSukces!
1.Trzeba przenieść nowego plugina (Camera Raw.8BI) do folderu
C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS2\File Formats a następnie w bridgu odpalić z Menu Tools/Cache/Purge Central Cache i voila!
Miałem ten sam problem.Masz u mnie duuuuuuże piwo.
Pozdrawiam serdecznieKomentarz
-
-
hmmm, a tak zeby nie tworzyc kolejnego tematu... mam photoshopa CS i jak chce otworzyc plik RAW z eos`a 350d czyli nazwa pliku jest 1.CR2 to sie nie da go otworzyc .... ani przez przegladarke ani normalnie przez open.. Czy ja cos robie zle?
ozdrawiam
Alzail350DKomentarz
-
Kurde albo jest pozno albo ja ciemny jestem totalnie - piszecie Panowie Menu Tools/Cache/Purge Central Cache i voila a ja tego nie mam w PS CS2 - nie moge znalezc
tej sciezki gdzie mam odpalic Tools/Cache/Purge Central Cache - plugina skopiowalem i jest spoko a gdzie reszta??
5D +Komentarz
-
W Adobe Bridge a nie w Adobe Photoshop. Odpalasz go np spod Photoshopa: File->Browse .Zamieszczone przez borkomarKurde albo jest pozno albo ja ciemny jestem totalnie - piszecie Panowie Menu Tools/Cache/Purge Central Cache i voila a ja tego nie mam w PS CS2 - nie moge znalezc
tej sciezki gdzie mam odpalic Tools/Cache/Purge Central Cache - plugina skopiowalem i jest spoko a gdzie reszta??Komentarz
Komentarz