Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leondj
    Dopiero zaczyna
    • 2010
    • 23

Zamieszczone przez dziobolek
    Bzdury pan piszesz, panie kolego ;-)

U mnie CS5 śmiga aż miło popatrzeć i nic nie muli - RAM 4GB T7500@2x2,2GHz.

Co do reszty... bez komentarza

Pozdrówka!
    Jak zwykle - kazdemu wg. potrzeb, wiec bez insynuacji o pisaniu bzdur prosze . Prosze otworzyc ~800MB lub > plik PSD z kilkudziesiecioma warstwami z efektami etc. w CS5 przy 4GB RAM, dla MNIE to za malo, nie wspomne nawet o jednoczesnie otwartm LR 3.3 w tle, + FF z kilkonastoma zakladkami. W moim przypadku mam jeszcze otwarte Illustrator CS5 + InDesign CS5 + Acrobat X i ja potrzebuje 16GB. Dla mnie czasy 4GB dawno minely. Mowie tu o maksymalnym komforcie pracy a nie o wiecznym czekaniu na kompa, ja nie mam na to czasu, szkoda zycia, wole zaoszczedzony czas spedzic z dziewczyna Pozdro

Jeszcze raz - jezeli ktos mysli o powaznej i komfortowej pracy w PS CS5 polecam PDF w moim poprzednim poscie.
    Leszek, Londyn, http://www.flickr.com/photos/leszekdesign/

C5dmk2|C50/1.4|C85/1.8|C24-105/4L|C70-200/4L IS|1x C580EX II|2x YN468 Speedlite|4x Yongnuo RF602, softbox 60x60, parasolka, gels, grid, Wacom Intuos4 M, itd. itp.

Komentarz

• Przemek_PC
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2456

[QUOTE=leondj;938324Prosze otworzyc ~800MB lub > plik PSD z kilkudziesiecioma warstwami z efektami etc. w CS5 przy 4GB RAM[/QUOTE]

No tak, 99% użytkowników forum otwiera takie pliki.

Komentarz

• dziobolek
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2634

Zamieszczone przez leondj
        Jak zwykle - kazdemu wg. potrzeb... ...dla MNIE to za malo...
        No i od tego wypadało zacząć...

Pozdrówka!
        "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
        Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
        tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• J.J.
          Bywalec
          • 2008
          • 177

Już był tu wątek o wolnym CS, więc powtórzę co tam napisałem:
          Procesor Dual Core 3 GH, 6 GB RAM, 6 zwykłych twardych dysków, Win 7 Home 64 Bit, grafika GF 8800, czyli jak widać komputer już leciwy trochę, a CS 5 śmiga bez problemów. Dodatkowo jeszcze leci muzyczka z kompa, i otwarte mam 2-3 okienka Mozilli.

I nie czekam, wszystko odbywa się "w locie". I również zdarzało się, że jednocześnie z CS, otwarty był Lightroom.
          No ale może ja mam jakiś dziwny ten komputer Nie kupiłem w sklepie gotowca, tylko sam go w domu złożyłem z zakupionych komponentów. I to jeszcze z różnych sklepów
          moja strona

Komentarz

• leondj
            Dopiero zaczyna
            • 2010
            • 23

Zamieszczone przez dziobolek
            No i od tego wypadało zacząć...

Pozdrówka!
            no moze troche poplynalem, takie male zboczenie zawodowe chociaz dalem juz wskazowke w pierwszym poscie:
            8GB lub najlepiej do 16GB w zaleznosci na jakich duzych plikach pracujesz, jak duzo warstw, czy duzo plikow otwartych jednoczesnie, generalnie pracuj w PS CS5 z otwartym Task Manager w tle i kontroluj uzycie RAMu i procka, to mniej wiecej zorientujesz sie gdzie jest "bottleneck".
            grunt to poznac swoje potrzeby pozdrawiam zielona wyspe
            Leszek, Londyn, http://www.flickr.com/photos/leszekdesign/

C5dmk2|C50/1.4|C85/1.8|C24-105/4L|C70-200/4L IS|1x C580EX II|2x YN468 Speedlite|4x Yongnuo RF602, softbox 60x60, parasolka, gels, grid, Wacom Intuos4 M, itd. itp.

Komentarz

• prasniewskiPL

Pani i Panowie!

Nagle okazało się kiedy drążyłem temat, że kilku moich znajomych ma podobne problemy...
              Rozwiązaniem jest restart PS-a ale dla mnie to nie rozwiązanie!

Poszedłem zatroskany do sklepu gdzie kupiłem sprzęt. Przedstawiłem problem. Właściciel powiedział, że najpierw:

1) dokładnie przetestuje sprzęt czy nie ma jakiejś usterki
              2) na osobnym dysku postawimy Win 7 64bit i CS5 64bit
              3) dołożymy 4GB ramu ( łącznie 8GB ) i zobaczymy jak pójdzie tj. wezmę do domu na testy!

To się nazywa sklep!

Chwilowo muszę na już skończyć parę rzeczy i się przemęczyć.

Leondi - z chęcią poczytam

Dzięki wszystkim!

Komentarz

• Bułk-son
                Dopiero zaczyna
                • 2010
                • 33

Sprzedawca w sklepie godzien podziwu,
                mało który zadał by sobie tyle trudu.
                Teraz pozostaje czekać na werdykt technika

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Problemy sprzętowe vs aplikacje (jak widzę nie tylko Photoshop) proszę rozwiązywać na forach komputerowych.

Komentarz

Pracuję...