X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • undisputed
    Coś już napisał
    • 2010
    • 99

Zgrywanie zdjęć

Ma ktos może pomysł (i swoja drogą wie czy to mozliwe), aby zgrać zdjęcia z aparatu na telefon (nokia n8) lub na ipod touch 4? Jakieś sugestie jak by to można zrobić?
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12158

komorka powinna miec karte pamieci, wiec zwyczajnie na nia skopiowac.
    co do Apple'a to nie wiem. tam z reguly nic nie mozna...
    www albo tez flickr

Komentarz

• undisputed
      Coś już napisał
      • 2010
      • 99

tylko chodziło mi czy bezposrednio się da to zrobić, czyli odrazu z aparatu na telefon, badx tez ipoda (chodzi o to, żeby nie zrzucac zdjęc na kompa)

Komentarz

• janmar
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 3468

Jest taka przystawka do 1 Ds pozwalająca [również via satelita ]wysyłać zdjęcia z aparatu.Np. na telefon lub komputer.
        Tak że zrobić się da.

Komentarz

• undisputed
          Coś już napisał
          • 2010
          • 99

Zamieszczone przez janmar
          Jest taka przystawka do 1 Ds pozwalająca [również via satelita ]wysyłać zdjęcia z aparatu.Np. na telefon lub komputer.
          Tak że zrobić się da.
          i pewnie kosztuje 1-2tys, a ja szukam tanszego rozwiązania. nokia n8 posiada złącze micro-USB- gdyby połączyć telefon kablem z aparatem to nie zadziała ;>?

Komentarz

• Mambo
            • 2011
            • 1

Na razie nie działa. Ale można podłączyć czytnik kart do nokii n8. Wystarczy taki krótki kabelek który jest w komplecie z fonem. Nazywa się CA-157.
            Konieczny jest jeszcze software 1.2. Na wczesniejszym nie chciało mi działać

Sprawdzałem różne czytniki. Sprawdzałem takie na 1 kartę SD jak i na wiele kart w tym CF - działa wtedy kilka kart jednocześnie.
            Działa też z telefonami C7 i chyba C6-01. Nokia nazywa tą funkcjonalność USB On-The-Go (USB OTG)
            Ostatnio edytowany przez Mambo; 41877. Powód: uzupełnienie informacji

Komentarz

• undisputed
              Coś już napisał
              • 2010
              • 99

wkoncu jakaś konkretna odpowiedź! dzięki Ci wielkie
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              ps: mógł bys podac jakiś przykład czytnika, który mogę podłączyć przez micro usb ;>? bo nie do końca rozumiem jak to ma działać...
              Ostatnio edytowany przez undisputed; 36933. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• conti
                Dopiero zaczyna
                • 2009
                • 36

A nokia N8 ma host USB?

Komentarz

• undisputed
                  Coś już napisał
                  • 2010
                  • 99

tak, widoczne po lewej: http://www.google.com/imgres?q=nokia...0&tx=53&ty=116

Komentarz

Pracuję...