X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wagteil
    Bywalec
    • 2010
    • 242

Jak uzyskac taki pasek z wlasnym logo na dole zdjecia?

Jak w temacie, czy ktos mi podpowie jak najprosciej zrobic i masowo wklejac w zdjecia "pasek z logo" jak w zalaczonym linku: http://szmigulski.com/blog/debilek-mazurski/
    Troche juz nad tym siedzialem i i chyba nie daje rady..
    8 pkt Regulaminu forum
  • Merde
    Grzeczny i układny podpis
    • 2008
    • 7756

W Excelu czy notatniku? ;-)

A tak na poważniej - np. menu Edit/Edit watermarks w Lightroomie załatwia sprawę z palcem wiadomo gdzie.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• wagteil
      Bywalec
      • 2010
      • 242

Zamieszczone przez Merde
      W Excelu czy notatniku? ;-)

A tak na poważniej - np. menu Edit/Edit watermarks w Lightroomie załatwia sprawę z palcem wiadomo gdzie.
      Noo, chyba nie do konca. W LR mozesz zrobic znak wodny ale nie zrobisz polprzezroczystego paska w ktorym bedzie twoje logo, nazwisko itp. Takie cos sie pewnikiem robi w CS ale jestem w tym cienki stad pytanie jak to zrobic.
      8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• Tezet-gdynia
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1283

Robisz w dowolnym programie obslugujacym format png z przezroczystoscia swoje logo, razem z podpisem, najlepiej testujac majac pod spodem warstwe czarna i biala, albo z szumem czarno-bialym zeby zobrazowac sobie czy nie jest za ciemne lub jasne. Pozniej uzywasz tego jako watermark i tyle
        www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• wagteil
          Bywalec
          • 2010
          • 242

Zamieszczone przez Tezet-gdynia
          Robisz w dowolnym programie obslugujacym format png z przezroczystoscia swoje logo, razem z podpisem, najlepiej testujac majac pod spodem warstwe czarna i biala, albo z szumem czarno-bialym zeby zobrazowac sobie czy nie jest za ciemne lub jasne. Pozniej uzywasz tego jako watermark i tyle
          A sam pasek przez szerokosc zdjecia w ktory wpisane jest logo? Jakim narzedziem w PS ?
          8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• Merde
            Grzeczny i układny podpis
            • 2008
            • 7756

Zamieszczone przez wagteil
            Noo, chyba nie do konca. W LR mozesz zrobic znak wodny ale nie zrobisz polprzezroczystego paska w ktorym bedzie twoje logo, nazwisko itp. Takie cos sie pewnikiem robi w CS ale jestem w tym cienki stad pytanie jak to zrobic.
            Pasek przygotować oczywiście trzeba w jakimś programie graficznym (nie musi to być PNG z przezroczystością jak sugeruje kolega powyżej - od tego jest suwak opacity przecież).
            W Lightroomie dodajesz go już tak, jak napisałem.

PS: O straszne podstawy pytasz, wiesz?
            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Tezet-gdynia
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1283

Fakt, nie wzialem pod uwage Opacity w LR. Jednak robiac bez przezroczystosci nie mozna sprawdzic czy nie bedzie za ciemne lub za jasne na zdjeciach Dlatego ja wole zrobic przezroczyste, i dac sobie jako tlo czarnobialy duzy szum (ktory na koncu oczywiscie usuwam). Jesli sie odcina od bialego i czarnego to znaczy ze mozna uzywac na kazdym zdjeciu

Zamieszczone przez wagteil
              A sam pasek przez szerokosc zdjecia w ktory wpisane jest logo? Jakim narzedziem w PS ?
              Sam pasek ? Moze byc zrobiony na milion sposobow, niekoniecznie w PS
              www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• wagteil
                Bywalec
                • 2010
                • 242

Zamieszczone przez Merde
                Pasek przygotować oczywiście trzeba w jakimś programie graficznym (nie musi to być PNG z przezroczystością jak sugeruje kolega powyżej - od tego jest suwak opacity przecież).
                W Lightroomie dodajesz go już tak, jak napisałem.

PS: O straszne podstawy pytasz, wiesz?
                Wiem, wspominalem o tym i wcale sie tego nie wstydze. CS uzywam od swieta.
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                Zamieszczone przez Tezet-gdynia

Sam pasek ? Moze byc zrobiony na milion sposobow, niekoniecznie w PS
                No widzisz jakie to proste
                Ostatnio edytowany przez wagteil; 36457. Powód: Automerged Doublepost
                8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• simon83
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 216

Ja korzystam z akcji, która sama umieszcza mi w prawym dolnym narożniku zdjęcia podpis z przygotowanego odrębnego pliku (PSD). Sam podpis to imię i nazwisko na gradiencie.
                  Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
                  Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Komentarz

Pracuję...