X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez Duty
    Ale co z ludzmi, którzy mają crackowane wersje CS2? Podejrzewam, że też się uruchomią - ale w bazie danych firmy Adobe przybędzie danych na temat adresów IP z nielegalnym softem. Jak firma wykorzysta te informacje w przyszłości?
    Crackowane wersje CS2 sa zapewne scrackowane tak ze nie lacza sie z Adobe.

Mnie bardziej zastanawia czy da sie odpalic oryginalnego CS2 bez podlaczenia do internetu.

Komentarz

• Diodak
      Uzależniony
      • 2005
      • 696

Crackowane wersje omijają połączenie z internetem, byłoby... nonsensem, żeby crack nie zmuszał do aktywacji, ale jednocześnie dane o nielegalne zainstalowanej kopii wysyłał do Adobe . Nie mam CS2 i nie planuję piracić, ale cracków jest cała masa i każdy działa inaczej - założę się, że jest taki crack który zupełnie odcina PSa od sieci a sam sobie zwraca fake'owe informacje na temat pomyślnej aktywacji 8) . Tak czy inaczej, jak ktoś ma problem z nielegalna kopią to niech go zalatwia w domowym zaciszu... no chyba że się nie boi .

edit:
      Vitez, pisaliśmy w tym samym czasie... ale mi dłuzej ze zbieraniem myśli zeszło :P
      Ostatnio edytowany przez Diodak; 2436.
      EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• boski
        Coś już napisał
        • 2005
        • 94

Zamieszczone przez Vitez
        (...)
        Mnie bardziej zastanawia czy da sie odpalic oryginalnego CS2 bez podlaczenia do internetu.
        oczywiscie - mam dwie licencje Creative Suite CS2 CE na 2 stacjach ktore nie sa podpiete do netu i jedna Photoshop CS2 CE - te trzy stacje sa polaczone tylko ze soba lanem - bez dostepu do internetu.
        z wersja CS bylo identycznie... latki i poprawki dogrywane offline.
        Loading sig, please wait...
        |||||||||||||----35%----------------

Canon EOS system

Komentarz

• Duty
          Bywalec
          • 2005
          • 244

Zamieszczone przez Vitez
          Da się - jest opcja aktywowania przez telefon. Ale jak kiedys ten komputer zostanie podłączony do sieci - to program sobie zweryfikuje dane

W necie są generatory aktywacji dla załączonego do nich numeru seryjnego. Kod aktywacji zalezy od konfiguracji sprzętu na jakim Photoshop CS2 jest zainstalowany. Photoshop się zaktywuje i będzie działał na wygenerowanym kodzie - ale jednoczesnie będzie się łączył z bazą danych Adobe. Wczesniejsze pytanie powinno byc inne: co firma zrobi z informacją, że dziala powiedzmy 1000 kopii z danym numerem seryjnym?
          Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.

Komentarz

• boski
            Coś już napisał
            • 2005
            • 94

Zamieszczone przez Duty
            (...)Wczesniejsze pytanie powinno byc inne: co firma zrobi z informacją, że dziala powiedzmy 1000 kopii z danym numerem seryjnym?
            sa klucze wielolicencyjne (korporacyjne).
            Adobe pozwala też w ramach jednej licencji na zainstalowanie na 2 komputerach (podobnie jak oprogramowanie Ms) - na stacjonarnym i przenosnym pod warunkiem, ze nie beda wykorzystywane jednoczesnie.

Canon EOS system

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Duty
              Da się - jest opcja aktywowania przez telefon. Ale jak kiedys ten komputer zostanie podłączony do sieci - to program sobie zweryfikuje dane

Z aktywacja nie ma problemu - mam laptopa i na czas instalacji i aktywacji moge podpiac go do internetu, ale poza tym to nie jest on podpiety na stale tak jak stacjonarny PC.
              I sie tylko zastanawialem czy CS2 nie bedzie mi zadnych fikolkow wywijal jak autorce tego watku tylko z powodu tego ze przy uruchamianiu nie jest podlaczony do internetu.

Komentarz

• boski
                Coś już napisał
                • 2005
                • 94

Zamieszczone przez Vitez
                (...)
                I sie tylko zastanawialem czy CS2 nie bedzie mi zadnych fikolkow wywijal jak autorce tego watku tylko z powodu tego ze przy uruchamianiu nie jest podlaczony do internetu.
                nie bedzie

Canon EOS system

Komentarz

Pracuję...