X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dulak
    Początki nałogu
    • 2009
    • 268

DPP++ Nowa wersja

Witam,

Tak dla informacji napiszę, że wyszła najnowsza (DPP++ 11.0) wersja DPP++ plugina dla canonowskiego DPP. Autor zmienił nieco interfejs do obrówbki lokalnej i zwiększył precyzję zaznaczania pikseli do lokalnych zmian i jeszcze kilka innych nowości w stosunku do wersji 10.0.3

Link do strony głównej DPP++: Digitol
    Link do angielskiego manuala: http://digitol.free.fr/dpppp/manual/...UserManual.pdf

Ogólnie nowości jak zawsze w DPP++ na plus
    Pozdrawiam
  • salas
    Pełne uzależnienie
    • 2012
    • 3000

Odp: DPP++ Nowa wersja

nie ma opcji DARMOWEJ aktualizacji ? jest tam tylko demo lub BUY :c
    SONY

Komentarz

• dulak
      Początki nałogu
      • 2009
      • 268

No właśnie nie ma, ale 15zł do wersji 11 to chyba pikuś raczej Nie rozumiem natomiast dlaczego demo wciąż jest tak ułomne.

Komentarz

• mxw
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2315

Zamieszczone przez dulak
        Nie rozumiem natomiast dlaczego demo wciąż jest tak ułomne.
        czyli pełna wersja (ta płatna) działa dużo lepiej?
        jakie są różnice?
        użytkownicy polecają?

pytam, bo zdaje się kiedyś to chyba zainstalowałem (demo) i wywaliłem po 10 minutach - tak kiepsko było to zrobione i wolno działało. ale było to tak dawno, że już nawet nie pamiętam co to było...
        pozdro.,
        m.

Komentarz

• dulak
          Początki nałogu
          • 2009
          • 268

Wiesz co, to demo to lipa na maksa. Ja używam od około roku pełnych wersji i poza okresowym wieszaniem się nie narzekam. Obsługa jest kwestią przyzwyczajenia, ale prawdę mówąc nad kilkoma elementami autor mógłby popracować. Niemniej jednak dla osób, kóre używają DPP jest to absolutnie bardzo dobra przystawka, w końcu pozwalająca "poszaleć"

Mam Lightrooma, Dxo, After Shot Pro, Capture One 6 i DPP i jednak u mnie wciąż wygrywa DPP, choć Capture One 7 dał mi trochę do myślenia również, niestety 30 dni szybko minąły a pirató nie używam..

Komentarz

• andrewjohn
            Początki nałogu
            • 2008
            • 349

Ale jakie właściwie są plusy w porównaniu z canonowskim DPP? Jeżeli to kosztuje faktycznie 15 zł to prawie za darmo, tylko napisz więcej z czym tam można"poszaleć"?
            Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Komentarz

• dulak
              Początki nałogu
              • 2009
              • 268

DPP++ to plugin dla canonowskiego DPP więc z zasady rozszerza możliwości softu, a te możesz poznać sam ściągając manuala, nawet bez znajomości angielskiego powinieneś na podstawie screenów wiele zrozumieć.

W każdym razie od dodatkowych możliwości przy kropowaniu, poprzez korektę lokalną, możliwości zapisywania presetów pod ręką, aż po opcje dodawania dowolnych znaków wodnych.

Jeśli chodzi o cenę 15zł, to jest to cena jedynie dla posiadaczy wcześniejszych wersji

Komentarz

• salas
                Pełne uzależnienie
                • 2012
                • 3000

Zamieszczone przez dulak
                DPP++ to plugin dla canonowskiego DPP więc z zasady rozszerza możliwości softu, a te możesz poznać sam ściągając manuala, nawet bez znajomości angielskiego powinieneś na podstawie screenów wiele zrozumieć.

W każdym razie od dodatkowych możliwości przy kropowaniu, poprzez korektę lokalną, możliwości zapisywania presetów pod ręką, aż po opcje dodawania dowolnych znaków wodnych.

Jeśli chodzi o cenę 15zł, to jest to cena jedynie dla posiadaczy wcześniejszych wersji
                czyli dla wszystkich którzy mają płytkę od producenta z DPP ? czy dla osób które wcześniej kupowały na stronie producenta :>?
                SONY

Komentarz

• latant
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 410

Zamieszczone przez salas
                  czyli dla wszystkich którzy mają płytkę od producenta z DPP ? czy dla osób które wcześniej kupowały na stronie producenta :>?
                  Tylko dla tych co mają wcześniejszą wersję tego plugin'a. Wersja dla nowych kosztuje 19,5 ojro, więc raczej też nie powala
                  CMEHA - reszta to upgrade

Komentarz

• kosio
                    Dopiero zaczyna
                    • 2012
                    • 43

dal tych co mają wersje 10.X koszt 3.5 euro, upgrade za starszych wersji 9.5euro, dla pozostałych 19.5 euro czyli coś około 80zł.
                    pstrykacz nie fotograf*

*(przecinek wstawić gdzie kto chce)

Komentarz

• dulak
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 268

Nawet te owe 80 zł to jest pikuś za to co rzeczywiście oferuje jedenastka. W tej wersji kontrolę nad selektywnym kolorem dają nam dodatkowo maski, naprawdę rewelacja bez dwóch zdań.

Komentarz

• andrewjohn
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 349

No to cena i tak niewielka, jak zachwalacie to chyba się skuszę...
                        Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Komentarz

• wagteil
                          Bywalec
                          • 2010
                          • 242

Czy ktos z tym pracowal pod win 8, u mnie ikony si e poralatywaly po okienku tool.
                          8 pkt Regulaminu forum

Komentarz

• mxw
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2315

Zamieszczone przez dulak
                            Nawet te owe 80 zł to jest pikuś za to co rzeczywiście oferuje jedenastka. W tej wersji kontrolę nad selektywnym kolorem dają nam dodatkowo maski, naprawdę rewelacja bez dwóch zdań.
                            no tak, ale co z tego, jeżeli to nawet na dobrym sprzęcie będzie mulić i lagować, a ja nie mogę tego sprawdzić przed zakupem...

Zamieszczone przez wagteil
                            Czy ktos z tym pracowal pod win 8, u mnie ikony si e poralatywaly po okienku tool.
                            no właśnie.
                            pozdro.,
                            m.

Komentarz

• dulak
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 268

No właśnie autor powinien umożliwić dokładne sprawdzenie pełnej wersji nie mam pojęcia dlaczego tego nie robi.

Komentarz

Pracuję...