X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MESS
    • 2015
    • 2

Odp: Adobe Lightroom 5

Witaj Iza73 obrabiam w JPG bo tak mi zgrywa program na Maca i dodam że czasami bardzo dobrze exportuje fotki ale często nic się nie zgadza
    Ostatnio edytowany przez MESS; 54180.

Komentarz

• iza73
      Bywalec
      • 2010
      • 222

Zamieszczone przez MESS
      Witaj Iza73 obrabiam w JPG bo tak mi zgrywa program na Maca
      ps. nie ma Canona D6 jest 6D (może się mylę ?) Ustaw sobie w aparacie robienie zdjęć w RAW które potem przenosiś do programu a jak nie wiesz o co chodzi to poczytaj instrukcję aparatu

Komentarz

• zdebik
        Pełne uzależnienie
        • 2013
        • 4065

Zamieszczone przez iza73
        Zaktualizowałam LR do wersji 5.7.1 build 994254 a pomimo to LR ciągle "gada" o dostępnej aktualizacji. Oczywiście wyłączyłam to powiadamianie ale ... Ponadto link z powiadomienia o aktualizacji prowadzi do wersji CC, chyba Adobe zidiociało na koniec z tym wciskaniem "chmury".
        Mam tak samo.Myslalem, ze na starosc gupieje bo nie moglem znalezc tej nowej wersji 5'ki .
        https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7443

No będzie gadał, bo przecież jest 6...
          O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• baska
            • 2015
            • 1

Zamieszczone przez dusiowa
            Przychodzę z prośbą o pomoc.
            W LR wyskoczył mi taki komunikat i program nie chce się otworzyć: "nie można otworzyć pliku w bibliotece LR, dlatego, że jest już otwarty w innej wersji LR" pod komunikatem mogę swybrać inną lub nową bibliotekę, tylko jak stworzyć nową - po kliknięciu program karze wybrać plik z dysków.
            proszę o pomoc, bo właśnie mi się coś takiego pojawiło :/

Komentarz

• mario11
              • 2015
              • 12

mam problem z którym nie mogę w żaden sposób poradzić, wgrałem trail Lightroom 4.4 ale w żadem sposób nie mogę uruchomić spolszenia które wgrywał albo nie działaja albo program nie działa - czy mogę liczyć na pomoc.

Komentarz

• marcin_g
                Coś już napisał
                • 2014
                • 73

Spolszczenie do LR jest nieoficjalne, więc może nie działać poprawnie.
                5D mkII, 6D, Canon 24-70mm f2.8, 50mm f1.4, 85mm f1.8, Tamron 70-200mm f2.8 VC, Sigma 35mm f/1.4

Komentarz

• iza73
                  Bywalec
                  • 2010
                  • 222

A jaka masz wersję spolszczenia ? Jak masz spolszczenie np. wersję 5.o to spolszczenie się dobrze wgra do LR 5.0 ale jak masz np. wersję LR 5.7 to musisz podczas instalacji podać katalog dla tej wersji czyli - "C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 5.7" a jak nie podasz to spolszczenie wgra się do "C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 5.0"

Komentarz

• koalapd
                    Dopiero zaczyna
                    • 2010
                    • 31

Odp: Adobe Lightroom 5 i 6

Jest jakiś sposób na przywrócenie "normalnego" importu zdjęć w LR 6.2.1?...bo to "gimbazowo-ajfonowe" qui-pro-quo, które sprezentowano w ostatnim updejcie...jest ekhme lekko niestrawne.

Pozdr,
                    Koala

Komentarz

• crazy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1554

A mi pasuje, jest nawet sprawniej i szybciej :-)
                      Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• vaas
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 136

Zamieszczone przez koalapd
                        Jest jakiś sposób na przywrócenie "normalnego" importu zdjęć w LR 6.2.1?...bo to "gimbazowo-ajfonowe" qui-pro-quo, które sprezentowano w ostatnim updejcie...jest ekhme lekko niestrawne.

Pozdr,
                        Koala
                        podobno nie ma na razie powrotu, ale rozpętała się burza wokół tego importu i Adobe udaje, że zbiera opinie...
                        Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
                        Flickr Facebook

Komentarz

• pezetwpr
                          Dopiero zaczyna
                          • 2012
                          • 38

Powrót jest. Trzeba odinstalować Lightrooma 6.2.1 (nie róbcie tego jeśli nie macie pewności, że macie klucz aktywacyjny do 6.0), następnie pobrać ze strony adobe wersję 6.0, uwierzytelnić ją kluczem (jeśli nie zapisaliście go sobie, znajdziecie go po zalogowaniu na swoje konto w adobe. Następnie pobierzcie update do 6.1. Ostatnia aktualizacja (6.2) na wielu komputerach i pod osx, i windowsami nie działa prawidłowo lub nie działa wcale. Na zachodnich forach (np. tu: Adobe issues Lightroom 6.2 apology and update: Digital Photography Review) jest burza, osobiście przepraszał za to nawet jakiś ważniak z adobe. Dlatego sugeruję, by nie instalować tego update'u do czasu rozwiązania problemu przez adobe. U mnie aktualizacja do 6.2.1 pod osx nie pomogła. Posłuchałem podpowiedzi dobrych ludzi z forum adobe, wróciłem do 6.1 i znów cieszę się możliwością korzystania z Lr, czego i Wam życzę. Oczywiście nie zapomnijcie o archiwizacji, żeby coś nie zniknęło;-) Ja zrobiłem wszystko bez problemu

Komentarz

• koalapd
                            Dopiero zaczyna
                            • 2010
                            • 31

Zamieszczone przez koalapd

Pozdr,
                            Koala
                            Uff nowy update (6.3)przywrócił "normalny import"...

Pozdr,
                            Koala

Komentarz

• Krzych
                              Coś już napisał
                              • 2006
                              • 96

Nie porafię znaleść sposobu na zakup uaktualnienia z LR5 do LR6 ale bez CC ,wszędzie wciskają CC.
                              Ernest Hemingway i Irvin Penn:
                              Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
                              Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?

Komentarz

• pan.kolega
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2817

[QUOTE=pezetwpr;1297521.....i znów cieszę się możliwością korzystania z Lr, czego i Wam życzę. Oczywiście nie zapomnijcie o archiwizacji, żeby coś nie zniknęło;-) Ja zrobiłem wszystko bez problemu[/QUOTE]

Jeżeli czas stracony na to odinstalowowywowanie i instalowanie nie jest problemem, to nie ma problemu
                                Najlepiej zaprenumerować CC, wtedy każda niedowarzona updatę ma się natychmiast, czy się chce czy nie i nie trzeba kombinować.
                                I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

Pracuję...