X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • digital.photography
    Zablokowany
    • 2013
    • 126

Odp: Adobe Lightroom 5

Zamieszczone przez Zybi_S
    Wygląda na to że nie dla wszystkich skoro udzielono Ci informację o braku spolszczenia dla nowszych wersji.
    Dostawca/dystrybutor polskiego interfejsu wyraźnie opisał, iż ma ona zastosowanie do wersji 3, 4 i 5. Skoro do wersji 5, Lightroom 5.2 wchodzi w zakres jaki obejmuje polska lokalizacja.

Zamieszczone przez gregorio1972
    2. Napisałem do Polski interfejs dla Adobe Photoshop Lightroom 5, 4 i 3 - HELLOU WORLD i odpisali mi, że nie wiadomo kiedy będzie spolszczenie dla nowszych wersji Lr a jak bedzie to tylko dla klientów, którzy u nich zakupili program.
    Ktoś najwyraźniej wprowadził użytkownika gregorio1972 w błąd. Ponadto, komunikat wyświetlany podczas instalacji pakietu spolszczenia w żaden sposób nie komunikuje o jego niezgodności. Informuje jedynie o braku folderu docelowego stąd należy wskazać go osobiście.

Najistotniejsze jest to, że problem został rozwiązany. Osoby niekomunikujące się w języku angielskim, mogą zatem swobodnie korzystać z oprogramowania

Komentarz

• scooter
      Uzależniony
      • 2005
      • 856

Czy spolszczenie jest dodatkowo platne?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Komentarz

• digital.photography
        Zablokowany
        • 2013
        • 126

Zamieszczone przez scooter
        Czy spolszczenie jest dodatkowo platne?
        Spolszczenie można pobrać bezpłatnie.

Komentarz

• Natasha
          Dopiero zaczyna
          • 2012
          • 26

Witam.
          Mam pytanie. Czy to spolszczenie nie jest zwykłą nakładką na program i nie blokuje przy okazji niektórych funkcji?

Komentarz

• Zybi_S
            Bywalec
            • 2010
            • 126

Witam

Zamieszczone przez Natasha
            Witam.
            Mam pytanie. Czy to spolszczenie nie jest zwykłą nakładką na program i nie blokuje przy okazji niektórych funkcji?
            Nie i Nie.

Spolszczenie dodaje do odpowiednich katalogów w programie pliki z Polską lokalizacją.

Pozdrawiam

Komentarz

• igor58
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1861

jakie książki polecacie do nauki LR5?

Komentarz

• Voy
                Coś już napisał
                • 2010
                • 60

Mi spolszczenie zmieniło skrót klawiaturowy do usuwania plam z Q na N. Można to zmienić aby było jak wcześniej?

Komentarz

• vaas
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 136

Zamieszczone przez Voy
                  Mi spolszczenie zmieniło skrót klawiaturowy do usuwania plam z Q na N. Można to zmienić aby było jak wcześniej?
                  Tak, możesz podmieć klawisz - w pliku "TranslatedStrings.txt" (plik znajduje się w katalogu "... Adobe > Adobe Photoshop Ligrtroom 5.2 > Resources > pl". Edytuj plik, znajdź skrót i przypisz inny klawisz (w tym przypadku zamień N na Q). Tłumaczenie od Wimalu, jeśli dobrze pamiętam z dyskusji z autorem, opiera sie na języku niemieckim, w którym kilka skrótów jest innych. W moim pliku przywróciłem sobie większość skrótów, jak jest w oryginale (English).
                  Jak podmienisz klawisze, efekt zobaczysz po ponownym uruchomieniu Lr.
                  Uwaga, to samo dotyczy opisów/tłumaczeń. Możesz sobie dużo pozmieniać, tylko pamiętaj o efektach, aby się nie pogubić.
                  Ostatnio edytowany przez vaas; 12107.
                  Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
                  Flickr Facebook

Komentarz

• pazuzu
                    • 2011
                    • 2

Mam problem dotyczący wersji 5.2

W module develop, każda zmiana jakiegoś parametru (np ekspozycja, nasycenie, biele itd) powoduje rozmycie obracu. Nawet samo klikniecie na suwak bez jego przesunięcia, powoduje to rozmycie.
                    parametry komputera:
                    i3 - 370m 2,4 GHz
                    6 gb Ram
                    SSD
                    Import 01:01
                    Pracuje na monitorze fullHD

LR 3,6 działa bardzo szybko. W 5.2 zmiany również wprowadzane są szybko jednak na rozmytym obrazie, i poszczególne wartości ustawień ze sobą porównać.
                    Czy to rozmycie spowodowane jest jakiś ustawieniem, czy może po prostu procesor mam za słaby?

Komentarz

• Voy
                      Coś już napisał
                      • 2010
                      • 60

vaas dziękuję bardzo. Będę walczył.

Komentarz

• crazy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1554

A ja tak czytam i sie zastanawiam po co w tak prostym sofcie Wam spolszczenie potrzebne:-D
                        Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• iza73
                          Bywalec
                          • 2010
                          • 222

Witam, poczytałam troszkę ale i tak mam pytanie.
                          Wiekszość obróbki robię w LR, CS4 uzywam raczej do grafiki i drobnego retuszu zdjęć - jakieś plamki itp.
                          Czy warto wydawać te 300zł na aktualizację LR 2.7 do wersji 5.2 ?
                          Miałam zainstalowaną na chwilkę wersję traial, import biblioteki zdjęć poszedł fajnie ale był mały problem, LR 2.7 zaczął "gadać" po angielsku jak ten trial, po zmianie w ustawieniech na auto wogóle się nie włączał wiec wywaliłam 5.2 by wszystko wrócilo do normy.

Komentarz

• vaas
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 136

Zamieszczone przez iza73
                            Witam, poczytałam troszkę ale i tak mam pytanie.
                            Wiekszość obróbki robię w LR, CS4 uzywam raczej do grafiki i drobnego retuszu zdjęć - jakieś plamki itp.
                            Czy warto wydawać te 300zł na aktualizację LR 2.7 do wersji 5.2 ?
                            Osobiście uważam, że zdecydowanie warto aktualizować z 2.7 do 5.2 (choćby dla proces Adobe 2012 - lepiej z odszumianiem, wyostrzaniem i kolorami, ale nie tylko, jest więcej wartych do używania "rzeczy") - używałem Lr3, Lr4 a teraz Lr5.2.
                            Pytanie tylko czy Twój komputer sprosta wymaganiom Lr5? Sprawdź dokładnie przez zakupem.
                            Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
                            Flickr Facebook

Komentarz

• iza73
                              Bywalec
                              • 2010
                              • 222

Komputer ma już prawie 4 lata ale chyba da radę - Intel i5 750 2.66 MHz, 4GB RAM, GF9800 GT 1GB + win7pro
                              A co to - "proces Adobe 2012 " ? Czasem dobre odszumianie by się przydało dla ISO 3200
                              Mam jeszcze Capture One 4 i powiem, że z tego programu jakby lepsze jpg wychodziły - chodzi o kolory, odszumianie, ale już się przyzwyczaiłam do LR.

Komentarz

• Mikol
                                Bywalec
                                • 2009
                                • 105

Zamieszczone przez iza73
                                A co to - "proces Adobe 2012 " ?
                                A tym warto się zainteresować. Proces 2012 jest to inny algorytm demozaikowania RAWa i jest on lepszy od poprzednich ale jak masz presety to one są zrobione do poprzedniego procesu i nie można ich użyć w nowym, trzeba je zrobić od nowa.

Komentarz

Pracuję...