X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eziomou
    • 2014
    • 2

Szukam programu

Cześć, posiadam tablet sony Xperia tablet Z. Teraz pytanie, czy istnieje program na pc typu photoshop w którym jest mozliwosc rysowania po podłączeniu tableta kablem? Wydałem sporo kasy na ten tablet, wolałbym uniknąć kolejnego zakupu podobnego urządzenia.
  • krzyssp
    Bywalec
    • 2013
    • 246

Odp: Szukam programu

Może coś istnieje, ale to niezbyt praktyczne. Tablety graficzne mają funkcje których nie ma w tabletach typu tabletach, bo po co dla większości użytkowników. Chociażby prawdopodobnie nie będzie rozpoznawał siły nacisku. Poza tym czy ta Xperia tablet Z obsługuje rysik, czy chodzi Ci o rysowanie palcem?

Komentarz

• Merde
      Grzeczny i układny podpis
      • 2008
      • 7756

Zamieszczone przez krzyssp
      Poza tym czy ta Xperia tablet Z obsługuje rysik, czy chodzi Ci o rysowanie palcem?
      Rysik obsługuje każdy tablet.
      Ale generalnie to nie ma najmniejszego sensu...
      Już lepiej poszukać sobie za grosze jakiegoś starego Wacoma - Graphire, czy inne Bamboo sprawdzi się o niebo lepiej.
      I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• jinks
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2178

Zamieszczone przez Merde
        Rysik obsługuje każdy tablet.
        Ale generalnie to nie ma najmniejszego sensu...
        Już lepiej poszukać sobie za grosze jakiegoś starego Wacoma - Graphire, czy inne Bamboo sprawdzi się o niebo lepiej.
        Dokładnie. Kupiłem bamboo za ok. 100zł. Pamiętaj, że od rysowania rysikiem powierzchnia tabletu się rysuje. Mój wacom na środku jest zmatowiony od miziania rysikiem - szkoda soniacza
        Miłego dnia
        moja www

Komentarz

• eziomou
          • 2014
          • 2

Skoro to nie są duże pieniądze prawdopodobnie zrobię tak jak mówicie. Do tej pory używałem tylko Photoshopa, ale szkoda życia na rysowanie myszka :d. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Komentarz

• jinks
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2178

Fajna sprawa. Na początku jest trochę dziwnie, ale nie wolno się poddawać. Warto trenować! Ja zacząłem od rysowania córce w programie dołączanym do bamboo - art rage 2. Teraz nie wyobrażam sobie maskowania bez piórka Tym bardziej, że używki są po 100-120zł na allegro. Niejednokrotnie w stanie "jak nowy", bo nie każdemu to jednak odpowiada
            Miłego dnia
            moja www

Komentarz

Pracuję...