X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jinks
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2178

Odp: Photoshop CS6 - gdzie kupic ?

Zamieszczone przez maciek12ss
    Kolego mylisz się chyba troszkę... Nie wiem jaki jest najnowszy model canona w tej chwili, ale moje 6d obsługuje normalnie, a to raczej jakiś dziadek nie jest.. Mam też dostęp do aktualizacji acr bz żadnej opłaty. No chyba, że ma się coś w tym temacie zmienić ? cs6 kupiłem w grudniu 2013 puszkę 6d też. Wszystko działa jak należy.
    Ok, ale za jakiś czas jednak wyjdzie nowsza puszka dla której wsparcia nie będziesz miał. Nie wiem jak jest dokładnie z updatem ACR do CS6, ale nawet jeśli go masz to nie myśl, że to będzie trwało wiecznie W pewnym momencie pozostanie konwersja rawów do formatu adobe - DNG albo zakup odrawiacza LR, C1 lub coś innego.
    Coś czuję też, że ten LR niedługo będzie tylko w subskrypcji.

CS6 jak dla mnie ma wszystko co potrzeba, ale trzeba pamiętać, że w niedalekiej przyszłości nie obrobi się w nim RAWów. Czy warto kupić? Tu każdy musi sam zadecydować, bo wiele zależny od tego jaką część naszego workflow robimy w photoshpie (ew. bridge-u).

Do rawów używam C1. Dlatego wystarcza mi CS3
    Miłego dnia
    moja www

Komentarz

• banan82
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1165

Zamieszczone przez jinks
      Ok, ale za jakiś czas jednak wyjdzie nowsza puszka dla której wsparcia nie będziesz miał. Nie wiem jak jest dokładnie z updatem ACR do CS6, ale nawet jeśli go masz to nie myśl, że to będzie trwało wiecznie W pewnym momencie pozostanie konwersja rawów do formatu adobe - DNG albo zakup odrawiacza LR, C1 lub coś innego.
      Coś czuję też, że ten LR niedługo będzie tylko w subskrypcji.

CS6 jak dla mnie ma wszystko co potrzeba, ale trzeba pamiętać, że w niedalekiej przyszłości nie obrobi się w nim RAWów. Czy warto kupić? Tu każdy musi sam zadecydować, bo wiele zależny od tego jaką część naszego workflow robimy w photoshpie (ew. bridge-u).

Do rawów używam C1. Dlatego wystarcza mi CS3
      A ja mysle ze jesli ktos juz potrzebuje Photoshopa, ktory nigdy tani nie byl, to go bedzie stac na subskrypcje i tyle.

Do wszelkich innych fotograficznych czynnosci Lightroom jest tez poteznym narzedziem za frakcje ceny PS.

Prawda jest taka ze do amatorskiej obrobki wystarczy Elements. Photoshop jest specjalistycznym narzedziem a takie za darmo nie sa.

Dyskusja na temat subskrypcji vs wersja pudelkowa nie ma sensu bo pudelka nie wroca i koniec.
      5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
      Crazy Apple Fanboy
      Ex Linux User

Komentarz

• rysz
        Początki nałogu
        • 2010
        • 271

Jeśli nie musi być wersja płytowa, to można kupić przez stronę adobe.

Nie wiem, jak na polskiej (mi automatycznie wyświetla ceny dla studentów), ale na adobe.com Ps CS6 wisi za 700 $ i jest oficjalna informacja, ż będzie sprzedawany bezterminowo (cały pakiet CS6 w wersji elektronicznej):
        Creative Suite 6

Komentarz

• banan82
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1165

Zamieszczone przez rysz
          Jeśli nie musi być wersja płytowa, to można kupić przez stronę adobe.

Nie wiem, jak na polskiej (mi automatycznie wyświetla ceny dla studentów), ale na adobe.com Ps CS6 wisi za 700 $ i jest oficjalna informacja, ż będzie sprzedawany bezterminowo (cały pakiet CS6 w wersji elektronicznej):
          Creative Suite 6
          660 funtow na brytyjskiej stronie adobe, tylko za PS 6. To juz chyba wolalbym placic te 9 funtow miesiecznie za "wypozyczanie"
          Crazy Apple Fanboy
          Ex Linux User

Komentarz

• jinks
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2178

BRS leniuchu...na alledrogo jest nowy, pudełkowy PS CS6 za 2000zł
            Miłego dnia
            moja www

Komentarz

• rysz
              Początki nałogu
              • 2010
              • 271

Zamieszczone przez banan82
              660 funtow na brytyjskiej stronie adobe, tylko za PS 6. To juz chyba wolalbym placic te 9 funtow miesiecznie za "wypozyczanie"
              W tej cenie bym nie kupił, ale mnie kusi wersja studencka.
              Photoshop CS6 Extended za 300 euro lub jeszcze lepiej pakiet CS6 Production Premium za 600. Tylko musiałbym najpierw kupić odpowiedniego kompa, bo na obecnego sensu to nie ma.

Komentarz

• p0lish
                Początki nałogu
                • 2011
                • 366

Zamieszczone przez jinks
                no jest jak byk. 2min szukania. dałem linka do niego na 1szej stronie.
                1.5x tańszy od polskiej wersji...
                Blog

Komentarz

• chrislab
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 374

tylko, że ten za 2k na aledrogo to nie jest wersja pudełkowa, a download... (mówię o wersji WIN)
                  -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Komentarz

• jinks
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2178

Zamieszczone przez chrislab
                    tylko, że ten za 2k na aledrogo to nie jest wersja pudełkowa, a download... (mówię o wersji WIN)
                    Popraw mnie jeśli się mylę, ale najważniejsza jest chyba licencja. Download można sobie wypalić.
                    Miłego dnia
                    moja www

Komentarz

• BRS
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 116

Zamieszczone przez jinks
                      angielski, pytalem o polski
                      Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
                      http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Komentarz

• p0lish
                        Początki nałogu
                        • 2011
                        • 366

Polski lepi obrabia?
                        Blog

Komentarz

• Usjwo
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 1055

Zamieszczone przez p0lish
                          Polski lepi obrabia?
                          Przymusu "znania" angielskiego na szczescie jeszcze nie ma. Dlaczego ktos ma placic za wersje ktorej nie rozumie

Komentarz

• banan82
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1165

Photoshop w wersji polskiej brzmi jak obcy jezyk

Ze nie wspomne np AutoCADzie gdzie polski w interfejsie brzmi komicznie i wiekszosc ludzi po prostu woli wersje angielska.
                            Crazy Apple Fanboy
                            Ex Linux User

Komentarz

• darecky
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 256

banan82 ma rację, te programy w polskiej wersji to jakiś dziwoląg, autocada pamiętam z czasów studenckich wersji bodajże 2-3, kiedy odpalałem go na dwóch stacjach fdd 5,25 i chodził pod dosem wraz z emulatorem kooprocesora arytmetycznego (na procku i386sx), bo hdd było za drogie i od wtedy nieanglojęzyczny operator zasuwał z anglojęzycznym interfejsem. Późnej jak mi dano super hiper polskiego acada (chyba v12 lub 13) za 15 koła to mało się nie popłakałem, a szef nie rozumiał dlaczego. Z szopą jest podobnie. Polski interfejs do mnie nie przemawia. Jednak przymusu nie ma więc BRS może kupić co mu pasi.
                              Przy okazji mam do was pytanie. Co sądzicie o serialach do LR4 sprzedawanych na a....o? To jakieś klucze z craków czy ma to cień legalności?

Komentarz

• banan82
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 1165

Zamieszczone przez darecky
                                banan82 ma rację, te programy w polskiej wersji to jakiś dziwoląg, autocada pamiętam z czasów studenckich wersji bodajże 2-3, kiedy odpalałem go na dwóch stacjach fdd 5,25 i chodził pod dosem wraz z emulatorem kooprocesora arytmetycznego (na procku i386sx), bo hdd było za drogie i od wtedy nieanglojęzyczny operator zasuwał z anglojęzycznym interfejsem. Późnej jak mi dano super hiper polskiego acada (chyba v12 lub 13) za 15 koła to mało się nie popłakałem, a szef nie rozumiał dlaczego. Z szopą jest podobnie. Polski interfejs do mnie nie przemawia. Jednak przymusu nie ma więc BRS może kupić co mu pasi.
                                Przy okazji mam do was pytanie. Co sądzicie o serialach do LR4 sprzedawanych na a....o? To jakieś klucze z craków czy ma to cień legalności?
                                Najlepiej kupic na stronie Adobe, masz pewnosc ze nie jest to jeden z tych przekombinowanych seriali.
                                Crazy Apple Fanboy
                                Ex Linux User

Komentarz

Pracuję...