Nowa wersja ma BARDZO ISTOTNA roznice, szczegoly tutaj http://www.bwkomorowscy.com/
X
-
-
Dzień Dobry. Mam pytanie i prośbę zarazem o pomoc. Po wielu próbach z programami do obróbki RAW z mojego Canon 20D wróciłem ponownie do DPP. Najnowsza wersja ma usuwanie szumu oraz zamiana szumu kolorowego na monochromatyczny. Niestety na podglądzie szum kolorowy znika ale po zapisie do JPG dalej pozostaje. Działa tylko "reduce luminance noise" a nie chce "chrominance". Nie wiem co robię źle. Proszę o pomoc.Komentarz
-
Po zaznaczeniu jaki szum podczas konwersji DPP ma usunąć zrestartuj program może będzie lepiej .Komentarz
-
zoomBrowser EX 5.6.0 Updater for Windows
Digital Photo Professional 2.1 Updater for Windows
EOS Utility 1.0 Updater for Windows
CameraWindow DSLR 5.3 R2 Updater for Windows
EOS Capture 1.5 for Windows
kto to wstko instalowal i moze wyjasnic do czego sluza te wszystkie programy
mam 350d nie instalowalem zadnego z nich
po lekturze forum wiem ze dpp to do raw'ow , a reszta...350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canonaKomentarz
-
O rany... To jest caly pakiet Canona do kompletnej obslugi fotek. Od sciagania do PC, po katalogowanie, obrobke, zarzadzanie, wysylanie, ogladanie, drukowanie, zdalne sterowanie aparatem, etc.Zamieszczone przez tadekzoomBrowser EX 5.6.0 Updater for Windows
Digital Photo Professional 2.1 Updater for Windows
EOS Utility 1.0 Updater for Windows
CameraWindow DSLR 5.3 R2 Updater for Windows
EOS Capture 1.5 for Windows
kto to wstko instalowal i moze wyjasnic do czego sluza te wszystkie programy
mam 350d nie instalowalem zadnego z nich
po lekturze forum wiem ze dpp to do raw'ow , a reszta...
Manuale masz na drugim CD.Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:Komentarz
-
Komentarz
-
U mnie jest ok .Zamieszczone przez ekomsNiestety restart programu nic nie dał. Dalej szum jest kolorowy zamiast monochromatycznyKomentarz
-
Dzięki że sprawdziłeś. Nie wiem co mam z tym zrobić aby działało poprawnie. Jaką wersję Windows masz zainstalowaną? A może jeszcze ktoś inny by sprawdził (pod warunkiem, że ma zainstalowane DPP).Komentarz
-
U mnie śmiga pod XP proZamieszczone przez ekomsDzięki że sprawdziłeś. Nie wiem co mam z tym zrobić aby działało poprawnie. Jaką wersję Windows masz zainstalowaną? A może jeszcze ktoś inny by sprawdził (pod warunkiem, że ma zainstalowane DPP).
krop 100%
bez odszumiania
usunięty szum chromatyczny
usunięty szum na maxa
Komentarz
-
-
Xp service pack2 + wszystkie aktualizacje na bieżącoZamieszczone przez ekomsZazdroszcze Ci....A czy XP pro masz z Service Pack2?Komentarz
-
Przetestowałem ten program na różnych komputerach, system XP Pro, XP Pro z SP2, Windows2000 i na każdym nie mogę uzyskać redukcji szumu kolorowego w monochromatyczny. Na podglądzie przed konwersją jest a po konwersji nie ma. A może ten program źle współpracuje z plikam z 20D? A może coś źle ustawiam? Nie wiem. Wymiękam.Komentarz
-
Podeślij jakiegoś zaszumionego rawa na twpk(malpa)o2.pl zobaczę czy u mnie działa .Komentarz
-
ekoms: jakiś dziwny ten Twój raw
Cała rzecz w tym , że zdjęcie tak ogólnie jest jasne .Wydaje mi się , że DPP słabiej odszumia jasne partie obrazu nie chcąc stracić szczegółów,przez co może się wydawać że nie odszumia . Odszumia , ale dużo słabiej niż jednolite ciemne powierzchnie .
Przykładowe kropy po kolei : normalna , usunięty szum chromatyczny , usunięty szum na maxa
Komentarz
-
Wydaje mi się, że chromatycznego nie tknął nawet. A z jakiego aparatu Ty odszumiałeś swoje? Mimo wszystko dzięki za pomoc.Komentarz

Komentarz