A jakie masz lampy studyjne? Może mają jakieś fikuśne/inteligentne fotocele które reagują w niewłaściwym momencie? Bez względu na HS na manualu (w lampie) błysk ze studyjnych powinien być wyzwolony i widoczny, nawet jeśli HS sie nie zgra i będzie czarny pasek...
X
-
-
-
Piece to elinchromy 3000Ws (lampy, podlaczone sa do piecow) i jeden broncolor tez chyba 3000Ws. Wiec sprzet profesjonalny (niestety nie moj
).
Wiec fotocele tez sa raczej dobrej jakosci... A co do swiatla w pomieszczeniu. Jest zupelnie ciemno
.
Komentarz
-
-
Z tego co słyszałem lepsze lampy nie chciały współpracować w hss, przeciwnie do zwykłych chińczyków. Co jak co ale taka opcja w ogóle nie jest obsługiwana przez lampy studyjne ;]Komentarz
-
Fotocele na studyjnych są wyłączone ?6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.Komentarz
-
ten myk z systemówką działa tylko na chińskie badziewie które ma na tyle długi czas błysku że lampy pracują poprostu jak światło stałe.
Natomiast skoro masz tak dobry sprzęt a zdjęcia w studio to czas synchro nie ma żadnego znaczenia. ustaw spokojnie 1/125 i korzystaj z mega krótkiego błysku główek elinchroma czy broncolor które zamroża Ci ruch bez problemuKomentarz
-
-
Działa: http://canon-board.info/showthread.p...865#post970865W takim razie jeżeli na siłę musi być nie przez fotocelę, to proponuję spróbować tego rozwiązania :
Aparat -> Lampa z HSS -> Fotocela z wyjściem synchro > Kabel synchro > Radiowy nadajnik typu chinol > ................................. > Radiowy odbiornik typu chinol > kabel synchro > Lampa docelowa.
W miejscu kropek - przerwa. Tam gdzie nie ma kropek - rzeczy są ze sobą ściśle powiązane. Fotocelę spróbować przykleić bezpośrednio na palnik Lampy z HSS
Jak na moje to powinno działać, chyba że na radiu jest jakieś mega opóźnienie.Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
Sprawdzałem ten myk na Elinchromach, Henslach i Marko Flashach i niestety na żadnej z tych lamp to nie działa. Więc odpowiedź jest prosta - na Twoich lampach się nie da przy takim czasie synchronizacji, choć sam chętnie usłyszałbym złoty przepis, który spowoduje zadziałanie moich lamp. Kup, jak piszą koledzy chińszczyznę, to zadziała
Komentarz
Komentarz