moze to pomoze http://www.tabletopstudio.com/docume...phy.htm#pearls czyli namiot bezcieniowy
X
-
-
tronke juz widzalem - fajniutka. Oczywiście już stosowałem ich rady ale niestety moim zdaniem prły w namiocie bezcieniowym wychodzą mi za blado i zlewająsię z tłem. Mam spory problem z oddaniem prawdziwych kolorów i chyba zdecyduje się n zakup szkła
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
co powiecie na Canaona EF-S 60 mm f/2.8 ?
Z opisów wynia, że dobre szkło i przeznaczone do tego typu fotografii aczkolwik mało uniwrsalne. Znalazłem za 1380 zł wię i cena juz troszkę spadłe. A może inne szkieło do fotografii biżuterii polecicie w rozsądnych
pieniądzach...
Komentarz
-
Powiem tak. Duzo osob chwali sobie to szklo . Mozesz kupic 100 Macro (EF nie FS) i izywac jako normalne (przeszykaj forum). Bawilem sie tym szklem pare godzin (nie mam zdjec) na 20D i jestem pod wrazeniem (fajniutkie). Aczkolwiek robale strzelalem. Jesli mialbym wybierac (ja odobiscie - a nawet amatorem nie jestem - daleko mi do niego) to chyba poszlo by EF-S 60 a nie EF 100 (aczkolwiek 5D sie marzy - tylko po co amatorowi)Komentarz
-
fotografowanie pierścionków
Witajcie !
Potrzebuję pilnie pomocy. Czym przytrzymać pierścionek, żeby nie było widać miejsca mocowania. Podstawka nie zdaje egzaminu, bo "załamuje" kawałek i poźniej dużo zabawy ze sztukowaniem itd. Czy może po prostu położyć na kartce a później wyprostować w pszopie ? Nie mam pojęcia, POMOCY !
Pozdrawiam,
NevermindPower of lensesKomentarz
-
żyłka wędkarska??Komentarz
-
-
-
guma do zuciaCanon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSMdzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;DKomentarz
-
pierścionek
chciałbym się dowiedzieć ile w zdjęciu poniżej było ingerencji photoshopa i jak ewentualnie osiągnąć taki efekt.
Chodzi mi dokładnie o miękkie światło i wrażenie nieskazitelności tego pierścionka.
Komentarz
-
zdjecie w namiocie bezcieniowym. A PSa to moglo wcale nie byc.Komentarz
-
-
statyw, szkło makro, stół lub namiot bezcieniowy
zawodowstwoaktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 LKomentarz
-
Komentarz
-
gdzies 2 lata temu obrabialem takie pierscionki (robione z tego co pamietam 350d i 17-85 na stole bez namiotu) i w sumie mozna to osiagnac za pomoca PS, ale trzeba troche sie napracowac z wyizolowaniem tla, dodanie cienia to juz szybsza sprawa, najlepiej i najszybciej byloby napewno w namiocie bezcieniowym i obiektywem macro. Tutaj przykladziki (jedne wyszly lepiej drugie gorzej
)
Komentarz
Komentarz