Staraj się robić zdjęcia w takiej pozycji w jakiej będą prezentowane każde obracanie najczęściej kończy się efektem sztuczności. Tak samo lampy te osram są tyle warte jak się nazywają. O wiele lepszym rozwiązaniem jest robienie zdjęć przy świetle dziennym, (ale nie ostrym słońcu chyba, że w namiocie.) Przejrzyj stocki będziesz mógł zaobserwować, jakie było światło itp. A możesz zamieścić fotkę, którą uważasz za najlepszą?
X
-
-
to dwie fotku ktore mi sie najbardziej podobaja, nie pamietam tylko czy robilem je w swietle dziennym;/
no i wlasenie ze swiatlem slonecznym jest taki problem ze w polsce jest go bardzo malo a ja nie moge czekac na sloneczny dzien ktory moze byc za dwa miesiace
zastanawialem sie ze moze przyczyna tkwi w balansie bieli...
otoz moj aparat nie ma mozliwosci ustawienia balansu bieli z proby tylko kilka okreslonych, dodatkowo juz wiem ze lampy blyskowe nie moga byc pod niego podpiete wiec pozostawaloby tylko rozwiazanie z lampami ktore reaguja na inny blysk.
stad wniosek moze jednak wymienic aparat... oczywiscie tylko canon.
jak myslicie znawcy tematu, zaczac od wymiany aparatu??Komentarz
-
-
no wlasnie te dwie ostatnie fotki mi bardzo pasuja
jakby mi tak wszystkie wychodzily to bym byl bardzo zadowolony.
druga sprawa jest taka ze to zegarki na paskach z biala tarcza, najprostszy zestaw bo gdy w bialej tarczy odbija sie biala sciana namiotu to nie powoduje rozjasnienia jej koloru.
najgorzej jest z zegarkami z czarna tarcza na bransoletce bo wtedy czarna tarcza wychodzi jakby byla "malo" czarna.
odnosnie dolaczonego zdjecia to podoba mi sie, zwlaszcza nasycenie barw:czarne jest czarne (a nie jak u mnie szare), reszta kolorow tarczy tez wyglada naturalnie. jedynie ta bransoletka jest dla mnie jakby za ciemna chyba ze to nie jest stanley steel.
pozdrawiamOstatnio edytowany przez Gość; 7625.Komentarz
-
-
-
B & W MERC Hoya SHMC. lub samo HMC
Dla bardziej szalonych heliopan ale to przerost formy nad trescia dla kompaktaKomentarz
-
Ja uzywam namiotu, 3 lampek, Sigmy 50mm MACRO i polara - zedjecia wychodza bardzo dobrze. Cala zabawa polega na odpowiednim ustawieniu swiatla.
BTW. douglas bardzo kiepskie te REPLIKI ZEGARKÓW - pewnie aluminium, ktore bardziej odbija swiatlo niz w zegarkach SS, szkla mineralne rowniez gorzej zachowuja sie przy fotografowaniu niz szafirki
Komentarz
-
mozesz tez pomyslec na nad jakims tlem innym niz bialy, jak w tym przypadku:
do oswietlenie uzyte dwie elfo quant 500ws, ale wydaje mi sie, ze mozna spokojnie zrobic jakimis domowymi metodamiOstatnio edytowany przez beachcomber; 2277.Komentarz
-
Przede wszystkim dokup chociaż takie tanie flashe to już w tedy można coś kombinować.
Zobacz jak można sobie poradzić w trudnych warunkach http://canon-board.info/showthread.php?t=18579Komentarz
-
tak wychodzi mi na aparacie canon z serii g z filtrem hoya polaryzacyjnym shmc. zdjecie przed obrobka w programie graficznym.
co o nim sadzicie??Komentarz
-
Komentarz
-
Odsuniesz to swiatlo pokrecisz levelsami i kontrastem to powinno byc ok. Ale popracuj nad kompozycja jakies to takie krzywawe pomiete nie wiem nie mam czasu teraz dociekac co jest nie tak ale jakos kole w oczy.Komentarz
-
-
Refleksy muszą być przy tego typu foto, bo to one oddają piękno chromów i szkła. Tu wystarczyłoby zejść ze szkiełka z tym kawałkiem i było by ok. Jak kupisz namiot to będziesz mieć takie mdłe zdjęcia jak te poprzednie tu zamieszczane.Komentarz

Komentarz