X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Zamieszczone przez rojbert
    już większośc rzeczy mam obcykane
    niestety, tylko się Tobie tak wydaje.

fokus według wskazówek 4,6- 5,6
    pytanko jaki czas otwarcia migwaki
    jak sie reguluje otwarcie przesłony i co to jest tryb av
    Błądzisz w ciemnosciach, niestety.

jeśli nie rozumiesz angielskiego (link do instrukcji Ci podałem @ #7 ), to skup całe siły na zdobyciu polskiej instrukcji i męcz do skutku ludzi w tym wątku:

ja bym liczył na Viteza :-)
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• wojtek_j
      Początki nałogu
      • 2006
      • 352

Może i ja się wtrące.Moim zdaniem to lepiej zostaw RAW-y, zostaw zdjęcia nocne weż instrukcję i popstrykaj w dzień a zdjęcia nocne to porobisz jak już opanujesz podstawy.To jest podobne do tego jak byś chciał się nauczyć jeżdzić samochodem tylko na podstawie pytań na forum.Pamiętaj że RAW-y musisz obrabiać specjalnymi programami co też nie jest łatwe.A po za tym co do ustawień nocnych to też nikt dokładnie nie powie ci jakie masz mieć ustawienia.Jak masz wężyk to ustaw sobie opcję BULB i naświetlaj sam ile chcesz zmieniaj ustawienia póżniej sprawdz jak ci wychodzi a następnie pokaż co zrobiłeś i wtedy dostaniesz kolejne wskazówki.Ale ja radzę najpierw poucz się robić zdjęcia w dzień a najlepiej najpierw naucz się obsługi aparatu.
      7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Komentarz

• ynse
        Coś już napisał
        • 2006
        • 76

wojtek_j, generalnie to masz sporo racji, poza tym, że aparat o który pytano nie posiada opcji B (tak na marginesie).
        Nocna fotografia

Komentarz

• wojtek_j
          Początki nałogu
          • 2006
          • 352

Zamieszczone przez ynse
          wojtek_j, generalnie to masz sporo racji, poza tym, że aparat o który pytano nie posiada opcji B (tak na marginesie).
          hmm o tym nie wiedziałem.
          7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez gwozdzt
            ja bym liczył na Viteza :-)
            Czy ja jako jedyny na tym forum magazynuje przerozne instrukcje do dSLR i kompaktow jakie znajde po polsku?
            Wrzuce na jakiegos filehosta wieczorem

Komentarz

• rojbert

Zamieszczone przez Vitez
              Czy ja jako jedyny na tym forum magazynuje przerozne instrukcje do dSLR i kompaktow jakie znajde po polsku?
              Wrzuce na jakiegos filehosta wieczorem

Wielkie dzięki

Komentarz

• Krisspy
                Bywalec
                • 2006
                • 131

Zamieszczone przez tom634
                PrzYYYsłona, nie przesłona!
                a mnie uczyli... przesłona
                dawno, bo dawno ale jednak :-)

Komentarz

• eternus
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 668

No juz bardziej zamotac tej kwestii nie mogliscie Teraz to juz sam nie wiem, jak mnie uczyli 8)
                  EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
                  "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
                  że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• rojbert

BTW
                    jeśli będę robił zdjęcia w RAWie to niestety nie mam oprogramowania gdyż Photoshop 6.0 nie obsługuje tego formatu
                    no chyba ze sa do tego pluginy - jeśli tak to jak się nazywa

Komentarz

• gwozdzt
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 5780

BTW
                      jeśli będę robił zdjęcia w RAWie to niestety nie mam oprogramowania gdyż Photoshop 6.0 nie obsługuje tego formatu
                      no chyba ze sa do tego pluginy - jeśli tak to jak się nazywa
                      Do PS 6.0 raczej plugin'ów nie będzie. Do CS2 jest bodajze ACR, ale nie mam z tym do czynienia.

Soft do konwersji RAW --> JPG jest na oryginalnej płycie dołączanej do aparatu. Jeśli jej nie masz, to jest kolejny problem.
                      Bedziesz musiał zdobyć skadś płytę (lub kopię) bądź skorzystać z jakiegoś innego oprogramowania np. RSE (RawShoterEssential)

Jednak na Twoim miejscu odpuściłbym na razie te RAWy i zajął się zapoznaniem z funkcjami i obsługą aparatu. Instrukcję po polsku Ci już u Viteza wydeptałem :-)
                      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• rojbert

Zamieszczone przez gwozdzt
                        Do PS 6.0 raczej plugin'ów nie będzie. Do CS2 jest bodajze ACR, ale nie mam z tym do czynienia.

Soft do konwersji RAW --> JPG jest na oryginalnej płycie dołączanej do aparatu. Jeśli jej nie masz, to jest kolejny problem.
                        Bedziesz musiał zdobyć skadś płytę (lub kopię) bądź skorzystać z jakiegoś innego oprogramowania np. RSE (RawShoterEssential)

Jednak na Twoim miejscu odpuściłbym na razie te RAWy i zajął się zapoznaniem z funkcjami i obsługą aparatu. Instrukcję po polsku Ci już u Viteza wydeptałem :-)
                        http://canon-board.info/showthread.php?t=1837&page=6

Wielkie dzięki za pomoc !!
                        Pewnie jeszcze będe miał sporo pytań

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Wielkie dzięki za pomoc !!
                          Pewnie jeszcze będe miał sporo pytań
                          To ja, w zamian za instrukcje, mam prosbe - zanim zapytasz... sprobuj poszukac najpierw odpowiedzi. Google zawieraja niezmierzone poklady wiedzy, nasze forum tez.

Komentarz

Pracuję...