Nie masz chyba co sugerowac sie pomiarem swiatla. Przy pomiarze matrycowym i probie sfotografowania fajerwerkow na czarnym niebie, zawsze bedzie pokazane niedoswietlenie z oczywistych wzgledow. Mysle, ze powinnas wziac do reki chocby kompaktowy aparat cyfrowy i sprobowac w nocy odpalic zimne ognie przed nim sprawdzajac jak na roznych czasach wygladaja.
X
-
-
Dziękuję za wszystkie porady...rozwialiście moje obawy...teraz poczuję się trochę pewniej.
Pozostaje mi tylko zawczasu wybrać odpowiednią miejscówkę aby moje fajerwerki były wyjątkowo spektakularne ;pTzn. tak teoria mówi
o praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj sięKomentarz
-
Moim skromnym zdaniem to właśnie wybór odpowiedniej miejscówki stanowi największy problem a nie ustawienie aparatu. W zeszłym roku miałem super miejscówkę. I jak zaczęły się sztuczne ognie to po prostu ze śmiechu powaliło mnie na ziemię. Po prostu z naszej super miejscówki nie było nic widać. Trochę dymu i tyle. A szykowaliśmy się z miesiąc a miejsce wybraliśmy na podstawie wcześniejszych obserwacji.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
A ja pięknie dałam ciała w ostatnich sekundach roku
PRzygotowywałam się do tych zdjęć, z resztą sami widzicie..pytałam i czytałam. Mój chłopak zappytał czy to konieczne żebyśmy szli na te zdjęcia bo przecież już raz robiłam takie. Odpowiedziałam mu, że owszem ale wtedy nic nie wyszło i nie było na serio a dzisiaj się przygotowalam i chciałabymw miarę profesjonalnie podejść do sprawy... no i podeszłam...
Zabrałam sprzęt, torbę i statyw, wjechaliśmy na 10 piętro wieżowca...rozkładam się a tu klops...nie wzięłam stopki do połączenia statywu z aparatem ......porażka roku 2008 jak dla mnie
profesjonalistka w każdym calu hrhrhr
Tzn. tak teoria mówi
o praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj sięKomentarz
-
Bez pomiaru. Ustawiasz manual-czas niestety doświadczalnie. I bez względu czy lustrzanka analogowa czy cyfrowa nie masz podglądu po otwarciu migawki. Dużo zdjęć i sporo szczęścia.
A to Kielce w Sylwestera ale nie wczorajszego ;-)
A wczoraj było bardziej kolorowo tylko się człowiekowi wyść z chałupy nie chciało!Ostatnio edytowany przez pawel-foto; 15533.1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)Komentarz
-
WaldekA - rzeczywiście całkiem niezłe
Ja zastosowałem się do rad Muflona. Zacząłem od czasu 2s a potem zmniejszyłem do 1s. Z braku wężyka odpalałem z 2sekundowego samowyzwalacza. Jednak trochę za blisko się ustawiłem. Następnym razem będzie lepiej
Oto co wyszło - Słupsk - pod ratuszem.
450DKomentarz
-
-
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz

Komentarz